Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby radamo » Fri Sep 20, 2013 12:14 am

I have been using PS3MediaServer for several years and been streaming Apple Lossless. I have been trying to upgrade my 1.82.0 up to 1.90.1 and cannot get them to play. I see in the PS3.Conf file it states Apple Lossless not supported. Why is that format no longer supported? Is there any updates I can apply to enable them?
Thank you.
Rich
radamo
 
Posts: 37
Joined: Sat Jan 31, 2009 5:12 pm

Re: Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby mazey » Fri Sep 20, 2013 3:34 am

if have issues try the latest snapshot build with it, looks like some changes were made that would fix it in the next version..

https://github.com/ps3mediaserver/ps3me ... 5a8a48ac49
PMS 1.90.2 Snapshot - Intel Celeron G1840 2.8Ghz / Asus Z97m-plus / Corsair Vengeance 8GB / Windows 8.1 Pro (64 bit)
mazey
 
Posts: 776
Joined: Sat Oct 24, 2009 9:07 am

Re: Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby radamo » Fri Sep 20, 2013 3:10 pm

mazey wrote:if have issues try the latest snapshot build with it, looks like some changes were made that would fix it in the next version..

https://github.com/ps3mediaserver/ps3me ... 5a8a48ac49


I used the latest pms.....jar file from the Jenkins build server as of yesterday for my latest test. Why did it used to work but not now? For the time being I have reverted to 1.82.0 again.
Thanks,
RA
radamo
 
Posts: 37
Joined: Sat Jan 31, 2009 5:12 pm

Re: Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby meskibob » Fri Sep 20, 2013 4:27 pm

Please provide debug.log files from both versions (1.82.0 and the latest snapshot) playing (or attempting to play) the same file.
Reference the FAQ for details - viewtopic.php?f=6&t=3507&start=20#p38484
I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4779
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby radamo » Fri Sep 20, 2013 7:09 pm

Here is the pastebin for the working copy: http://pastebin.com/0Q2SWjXj

Here is the snapshot build, non-working one: http://pastebin.com/sG1u3GUS

Thanks!
radamo
 
Posts: 37
Joined: Sat Jan 31, 2009 5:12 pm

Re: Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby radamo » Tue Sep 24, 2013 11:55 pm

Is no one else having this issue?
radamo
 
Posts: 37
Joined: Sat Jan 31, 2009 5:12 pm

Re: Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby protogeezer » Sat Sep 28, 2013 5:44 pm

I've seen similar problems with the latest releases. I have a Yamaha RX-V3900 - which won't play apple lossless tracks after they have been transcribed to wav. ALACs do play when transcribed to flac or mp3. Either way, the album art doesn't show up very often - maybe 5% of the time. Many of the albums in the itunes folder are inaccessible, and there are a sizable number of metadata strings that have garbage characters before characters with accents.
protogeezer
 
Posts: 1
Joined: Sat Sep 28, 2013 4:50 pm

Re: Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby radamo » Sun Sep 29, 2013 2:30 pm

It is just weird that they play flawlessly in 1.82.0. For now I will stay on the older rev.
radamo
 
Posts: 37
Joined: Sat Jan 31, 2009 5:12 pm

Re: Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby Raptor399 » Sun Oct 27, 2013 1:38 pm

Is this still a problem in the latest snapshot build?
Raptor399
Project Member
 
Posts: 1916
Joined: Thu Mar 10, 2011 12:06 am

Re: Apple Lossless Unsupported in 1.90.1???

Postby radamo » Sun Nov 03, 2013 3:52 pm

Raptor399 wrote:Is this still a problem in the latest snapshot build?


Thank you!!! That fixed it. Appreciate the support.
radamo
 
Posts: 37
Joined: Sat Jan 31, 2009 5:12 pm

Next

Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 15 guests