Audio High Fidelity Still Broken; MPlayer Audio Removed?

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Re: Audio High Fidelity Still Broken; MPlayer Audio Removed?

Postby Deep » Mon Sep 16, 2013 9:42 am

Had a similar problem with FLAC, especially 24 bits.

Did as mentioned by FrenchyBoss.Problem worked out, and now able to play 24 bit files on my ps3.

Thanks for sharing your knowledge.
Deep
 
Posts: 5
Joined: Thu May 28, 2009 8:50 am

Re: Audio High Fidelity Still Broken; MPlayer Audio Removed?

Postby mazey » Mon Sep 16, 2013 10:00 am

if you still have issues try the latest snapshot build with flac, looks like some changes were made that would fix it in the next version..

https://github.com/ps3mediaserver/ps3me ... 5a8a48ac49
PMS 1.90.2 SNAPSHOT - HP Proliant Microserver N54L 2.2Ghz - Windows Home Server 2011 (64bit) 8GB - Bravia KDL55HX750
mazey
 
Posts: 770
Joined: Sat Oct 24, 2009 9:07 am

Re: Audio High Fidelity Still Broken; MPlayer Audio Removed?

Postby tkatsenis » Mon Sep 16, 2013 10:25 pm

Thanks a lot, it fixes the flac transcoding problem and the new version works without problems or other bugs!!
tkatsenis
 
Posts: 4
Joined: Sat Aug 17, 2013 6:13 pm

Re: Audio High Fidelity Still Broken; MPlayer Audio Removed?

Postby d3m0n1q_733rz » Wed Sep 18, 2013 4:48 pm

Okay, my next instruction involves a hammer...
No, not really.
I'll give you the bottom portion of my file to copy-paste. Note that it's a personal beta setting, so it may be a bit choppy. But it works for generalized stuff. If it doesn't work, ensure that you're actually going to your #transcode# folder instead of your original as some people click to hide it not realizing that it's the transcoded files. Replace all your supported stuff with this:

# Supported video formats:
Supported = f:mpegps|mpegts v:mpeg1|mpeg2|mp4|h264 a:ac3|lpcm|mpa m:video/mpeg
Supported = f:avi|divx v:mp4|divx|mjpeg a:mp3|lpcm|mpa|ac3 m:video/x-divx gmc:0
Supported = f:mp4 v:mp4|h264 a:ac3:dts m:video/mp4
Supported = f:mp4 v:mp4|h264 a:aac m:video/mp4 n:2
Supported = f:wmv v:wmv|vc1 a:wma m:video/x-ms-wmv n:2
Supported = f:flv v:flv a:mp3|lpcm|aac|wav m:video/x-flv

# Supported audio formats:
#Supported = f:dts a:dts n:6 s:48000 m:audio/dts
Supported = f:lpcm a:lpcm n:6 s:48000 m:audio/l16
Supported = f:wav n:2 s:48000 m:audio/x-wav
Supported = f:mp3 n:2 m:audio/mpeg
Supported = f:aac n:2 m:audio/mp4 a:(?!alac).+
Supported = f:wma n:2 m:audio/x-ms-wma
Supported = f:atrac n:2 m:audio/x-oma

# Supported image formats:
Supported = f:jpg m:image/jpeg
Supported = f:png m:image/png
Supported = f:gif m:image/gif
Supported = f:tiff m:image/tiff


Oh look...there were two pages on this forum post...heh oops. Sorry! >_<
d3m0n1q_733rz
 
Posts: 40
Joined: Fri Sep 06, 2013 7:54 am

Re: Audio High Fidelity Still Broken; MPlayer Audio Removed?

Postby Zyker_AU » Mon Sep 30, 2013 1:39 pm

Hi All the frustrated users, I was just like you.

You don't need to update ffmpeg and mencoder.

The detailed instructions on how to enable FLAC is below:

1. Goto "C:\Program Files\PS3 Media Server\renderers" and open PMS.conf
2. Change this line "TranscodeAudio = WAV" to "TranscodeAudio = LPCM"
3. In supported audio formats add this line "Supported = f:lpcm a:lpcm n:6 s:48000 m:audio/l16"

Optionally, when you run PMS after changes to PMS.conf, move "Audio High Fidelity" above the "FFmpeg Audio" in "Transcoding Settings". For me it worked for both.

Really hope this helps.

Cheers.
Zyker_AU
 
Posts: 2
Joined: Mon Sep 30, 2013 1:26 pm

Re: Audio High Fidelity Still Broken; MPlayer Audio Removed?

Postby play3man » Tue Oct 29, 2013 10:24 am

Hey guys, still no fix for HTTP error 500? I tried to play

192khz/24 bit
176.4khz/24bit
96khz/24bit
96khz/16bit

in 2 channel

And everything ended with that error through Video menu and Audio high fidelity option on PS3. When I play this in Music menu through FFmpeg, it works, but only in 48khz..

This is under Windows 7. On my primary system (Ubuntu 13.10) it shows nothing in TRANSCODE folder. So there is no "Audio high fidelity" option etc. Im using on both newest PSM Snapshoot.
play3man
 
Posts: 1
Joined: Tue Oct 29, 2013 10:18 am

Re: Audio High Fidelity Still Broken; MPlayer Audio Removed?

Postby baldrix » Sun Dec 01, 2013 11:02 am

Flac is broken for me too using 1.90.1. "Audio format not supported" on my PS3.
Tried the config changes mentioned but no luck.
Tried 1.81.0 and 1.80.0 and same problem on these versions :|

Very sad, most of my media library is on flac.

Rolling back to 1.52.0 (works fine there)

Running on Win 7 (64 bit) & PS3.
baldrix
 
Posts: 1
Joined: Sun Dec 01, 2013 10:56 am

Re: Audio High Fidelity Still Broken; MPlayer Audio Removed?

Postby bownser » Fri Dec 27, 2013 7:55 pm

FrenchyBoss wrote:FLAC files working on 1.90.1 and PS3.
My solution was modify ps3.conf

from:
TranscodeAudio = WAV

to
TranscodeAudio = LPCM


In the supported audio formats section:

# Supported audio formats:
Supported = f:wav a:dts n:6 s:48000 m:audio/wav # <<<<<<<<<<<< edited line
Supported = f:wav n:2 s:48000 m:audio/wav
Supported = f:mp3 n:2 m:audio/mpeg
Supported = f:aac n:2 m:audio/x-m4a a:(?!alac).+
Supported = f:wma n:2 m:audio/x-ms-wma
Supported = f:atrac n:2 m:audio/x-oma
Supported = f:lpcm a:lpcm n:6 s:48000 m:audio/l16 # <<<<<<<<<<<< added line

Tell me if everything is ok after that ;) !



This fix worked for me! Thanks!
bownser
 
Posts: 1
Joined: Fri Dec 27, 2013 7:53 pm

Previous

Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 21 guests