Certain .mkv videos not playing

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Certain .mkv videos not playing

Postby JohnStevens83 » Fri Feb 01, 2013 5:34 am

So I'm fairly new to PS3 media server, but I love how easy it is to set up and everything, but I'm having a problem playing some .mkv's. I tried playing a 720p .mkv file and it worked fine, but when I try to play any of my 3 lord of the rings extended .mkv's (~25GB each), I get the error 'This content cannot be played. (800288E1). I got the following error in the 'traces' - INFO 2013-01-31 23:08:50.266 [mencoder.exe-5] Process C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\mencoder.exe has a return code of -1073741819! Maybe an error occurred... check the log file. Since it can play a 720p blu ray .mkv just fine and not the LOTR .mkv's, I assume there's some configuration problem. I'll post the specs/other required information below.


Specs: i7 930 @3.8GHz, 6Gb Ram, Windows 8 x64 Professional, PMS 1.72.0

Streaming to PS3, no custom renderer profile, connected via Wifi

I'm using MEncoder and everything is default, here is a screenshot http://puu.sh/1VFJ2

Edit: I just fixed the debug.log, here is what happens when I open the file
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DEBUG 2013-01-31 23:36:40.127 [UPNP-AliveMessageSender] Sending ALIVE...
DEBUG 2013-01-31 23:36:41.166 [New I/O server worker #1-7] No encoding detected for H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.srt.
DEBUG 2013-01-31 23:36:41.272 [New I/O server worker #1-7] No encoding detected for H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.srt.
DEBUG 2013-01-31 23:36:41.273 [New I/O server worker #1-7] No encoding detected for H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Return.of.the.King.Extended.Editions.2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.srt.
DEBUG 2013-01-31 23:36:41.515 [New I/O server worker #1-7] No encoding detected for H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Return.of.the.King.Extended.Editions.2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.srt.
DEBUG 2013-01-31 23:36:41.518 [New I/O server worker #1-7] No encoding detected for H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Two.Towers.Extended.Editions.2002.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.srt.
DEBUG 2013-01-31 23:36:41.624 [New I/O server worker #1-7] No encoding detected for H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Two.Towers.Extended.Editions.2002.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.srt.
DEBUG 2013-01-31 23:36:41.772 [New I/O server worker #1-9] Starting "C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\ffmpeg.exe" -ss 1 -i H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv -an -an -s 320x180 -vframes 1 -f image2 pipe:
DEBUG 2013-01-31 23:36:41.888 [New I/O server worker #1-9] Attaching thread: ffmpeg.exe-2
DEBUG 2013-01-31 23:36:41.966 [Buffered IO End Checker] Stopping process: ffmpeg.exe-1
DEBUG 2013-01-31 23:36:42.074 [New I/O server worker #1-9] No encoding detected for H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.srt.
DEBUG 2013-01-31 23:36:42.148 [New I/O server worker #1-14] Starting "C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\ffmpeg.exe" -ss 1 -i H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Return.of.the.King.Extended.Editions.2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv -an -an -s 320x180 -vframes 1 -f image2 pipe:
DEBUG 2013-01-31 23:36:42.263 [New I/O server worker #1-14] Attaching thread: ffmpeg.exe-3
DEBUG 2013-01-31 23:36:42.408 [New I/O server worker #1-14] No encoding detected for H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Return.of.the.King.Extended.Editions.2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.srt.
DEBUG 2013-01-31 23:36:42.572 [New I/O server worker #1-1] Starting "C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\ffmpeg.exe" -ss 1 -i H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Two.Towers.Extended.Editions.2002.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv -an -an -s 320x180 -vframes 1 -f image2 pipe:
DEBUG 2013-01-31 23:36:42.688 [New I/O server worker #1-1] Attaching thread: ffmpeg.exe-4
DEBUG 2013-01-31 23:36:42.835 [New I/O server worker #1-1] No encoding detected for H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Two.Towers.Extended.Editions.2002.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.srt.
INFO 2013-01-31 23:36:43.799 [New I/O server worker #1-3] Starting transcode/remux of The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv
DEBUG 2013-01-31 23:36:43.838 [New I/O server worker #1-3] Creating pipe \\.\pipe\mencoder1359693403838
DEBUG 2013-01-31 23:36:43.902 [Thread-29] Waiting for pipe connection \\.\pipe\mencoder1359693403838
DEBUG 2013-01-31 23:36:43.952 [mencoder.exe-5] Starting "C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\mencoder.exe" -ss 0 H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv -msglevel statusline=2 -oac lavc -of mpeg -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc -channels 6 -lavdopts debug=0:threads=8 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=mpeg2video:acodec=ac3:abitrate=640:threads=8:vqmin=2:vqscale=1:keyint=5:vrc_maxrate=54000:vrc_buf_size=7000 -subdelay 20000 -ofps 24000/1001 -lavdopts fast -mc 0 -noskip -af lavcresample=48000 -srate 48000 -o \\.\pipe\mencoder1359693403838
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.104 [mencoder.exe-5] Reading pipe: \\.\pipe\mencoder1359693403838
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.104 [mencoder.exe-5] Attaching thread: mencoder.exe-5
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.118 [Thread-33] MEncoder SB41 (C) 2000-2012 MPlayer Team
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.118 [Thread-33] Custom build by SubJunk, http://www.spirton.com
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.118 [Thread-33]
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.137 [Thread-33] success: format: 0 data: 0x0 - 0xbd90e1cd
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.137 [Thread-33] libavformat version 54.29.105 (internal)
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.138 [Thread-33] libavformat file format detected.
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.143 [Thread-33] [dca @ 0113f220]Number of channels changed in DCA decoder (6 -> 7)
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.143 [Thread-33] [lavf] stream 0: video (h264), -vid 0
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.143 [Thread-33] [lavf] stream 1: audio (dca), -aid 0
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.143 [Thread-33] VIDEO: [H264] 1920x800 0bpp 23.976 fps 0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.143 [Thread-33] [V] filefmt:44 fourcc:0x34363248 size:1920x800 fps:23.976 ftime:=0.0417
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.143 [Thread-33] ==========================================================================
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.144 [Thread-33] Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.144 [Thread-33] libavcodec version 54.64.100 (internal)
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.144 [Thread-33] [dca @ 0113f220]Number of channels changed in DCA decoder (7 -> 6)
INFO 2013-01-31 23:36:44.147 [mencoder.exe-5] Process C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\mencoder.exe has a return code of -1073741819! Maybe an error occurred... check the log file
INFO 2013-01-31 23:36:44.552 [StartPlaying Event] renderer: 192.168.254.18, file: H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.567 [Buffered IO End Checker] Stopping process: ffmpeg.exe-2
DEBUG 2013-01-31 23:36:44.901 [Buffered IO End Checker] Stopping process: ffmpeg.exe-3
DEBUG 2013-01-31 23:36:45.327 [Buffered IO End Checker] Stopping process: ffmpeg.exe-4
DEBUG 2013-01-31 23:36:47.053 [Buffered IO End Checker] Stopping process: mencoder.exe-5
INFO 2013-01-31 23:36:48.574 [StopPlaying Event] renderer: 192.168.254.18, file: H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This is file specific I THINK, because I can play some .mkv's fine, just not the lord of the rings blu ray .mk4's I want to play.
Here is a screenshot of the .mkv that won't work, it shows the file specifics and bitrate, etc http://puu.sh/1VFOn

The text from mediainfo is below
General
Unique ID : 183743321928986718575115798043475198096 (0x8A3BAD343E536581B4298D67B7624090)
Complete name : H:\lotr\The.Lord.of.the.Rings.The.Motion.Picture.Trilogy.Extended.Editions.2001-2003.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi\The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 1
File size : 23.0 GiB
Duration : 3h 48mn
Overall bit rate : 14.4 Mbps
Encoded date : UTC 2011-06-09 15:12:51
Writing application : mkvmerge v2.2.0 ('Turn It On Again') built on Mar 4 2008 12:58:26
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 3h 48mn
Bit rate : 12.9 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 800 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.350
Stream size : 20.1 GiB (88%)
Writing library : x264 core 114 r1913 5fd3dce
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x113 / me=tesa / subme=10 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=48 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-4 / threads=6 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=0 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=8 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=60 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=12895 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=38000 / vbv_bufsize=30000 / nal_hrd=none / ip_ratio=1.40 / aq=1:0.80
Language : English
Default : Yes
Forced : No

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : ES
Mode : 16
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_DTS
Duration : 3h 48mn
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 509 Kbps
Channel(s) : 7 channels / 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, Back: C, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossy
Stream size : 2.41 GiB (10%)
Default : Yes
Forced : No


Lastly, I tried to force disable subtitles, but that didn't fix the problem. I think my issue might be related to this viewtopic.php?f=6&t=3003, but still, I forced disabled the subtitles, so I don't know. Same error code on 1080p .mkv's though. I tried -noass:: and that didn't help either. Deleting the subtitle files alltogether still didn't help.
JohnStevens83
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 01, 2013 5:14 am

Re: Certain .mkv videos not playing

Postby JohnStevens83 » Fri Feb 01, 2013 8:16 am

Nevermind, I'm muxing them to mp4
JohnStevens83
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 01, 2013 5:14 am

Re: Certain .mkv videos not playing

Postby ziatonic » Wed Aug 28, 2013 9:14 am

I think you have the same issue as me. I think DTS ES 6.1 is the problem. Check out my thread viewtopic.php?f=6&t=17230
ziatonic
 
Posts: 12
Joined: Wed Nov 21, 2012 10:24 am

Re: Certain .mkv videos not playing

Postby ExSport » Wed Aug 28, 2013 3:01 pm

I have some samples with DTS ES 6.1 a they work in PMS so problem should not be that DTS ES 6.1 is unsupported format.
ExSport
 
Posts: 2168
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: Certain .mkv videos not playing

Postby ziatonic » Wed Aug 28, 2013 10:00 pm

Did you check out my post I linked? The files play, but you can't seek using the "Go To" option or resume after stopping. What transcoder were you using? The problem seems to just be tsmuxer with DTS ES 6.1 audio.
Last edited by ziatonic on Fri Aug 30, 2013 1:58 am, edited 1 time in total.
ziatonic
 
Posts: 12
Joined: Wed Nov 21, 2012 10:24 am

Re: Certain .mkv videos not playing

Postby mazey » Thu Aug 29, 2013 12:01 pm

tsmuxer is really old and hasnt been updated chances are certain files are "flagged" as remux capable so tsmuxer handles them and it doesnt handle 7 channels im guessing. when they are not remux capable mencoder probably just deals with them and mencoder has been updated so can handle those kinda files. you should give ffmpeg a shot i found it really good just bump it to first on the list ahead of mencoder in transcode settings tab. it handles remux well also atleast to a ps3, its broken to non-ps3 renderers atm but you can untick remix when capable and will work fine transcoding basically anything, havent found a problem yet with it.
PMS 1.90.2 Snapshot - Intel Celeron G1840 2.8Ghz / Asus Z97m-plus / Corsair Vengeance 8GB / Windows 8.1 Pro (64 bit)
mazey
 
Posts: 785
Joined: Sat Oct 24, 2009 9:07 am

Re: Certain .mkv videos not playing

Postby ExSport » Thu Aug 29, 2013 1:14 pm

ziatonic wrote:Did you check out my post I linked? The files play, but you can't seek or resume. What transcoder were you using? The problem seems to just be tsmuxer with DTS ES 6.1 audio.

No, I reacted upon subject name 8-)
Anyway I am using tsMuxeR in most cases so I suppose I had no problems with both MEncoder and tsMuxeR. Can't test now but in past I am sure I had no problems you mentioned about FF/RW doesn't work.
But problem can be how mkv file is muxed and not the audio track itself. Try to remux your mkv with MKVToolNIX. Be sure you will set no "header compression" for audio/video/subs tracks which is incompatible with some HW and MEncoder/tsMuxeR versions.
ExSport
 
Posts: 2168
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: Certain .mkv videos not playing

Postby ziatonic » Fri Aug 30, 2013 2:22 am

mazey wrote:you should give ffmpeg a shot i found it really good just bump it to first on the list ahead of mencoder in transcode settings tab. it handles remux well also atleast to a ps3, its broken to non-ps3 renderers atm but you can untick remix when capable and will work fine transcoding basically anything, havent found a problem yet with it.


Thanks. By putting ffmpeg at the top, "Go To" now works for my 6.1 DTS ES movies. There's one problem though, using FFmpeg with "Remux videos when possible" checked, PMS still transcodes all my movies and puts my CPU at 100%. I only have videos that don't need to be transcoded, they all remuxed effortlessly using tsMuxeR. Any ideas? Thanks again.
ziatonic
 
Posts: 12
Joined: Wed Nov 21, 2012 10:24 am

Re: Certain .mkv videos not playing

Postby mazey » Fri Aug 30, 2013 4:14 am

yeah im not really sure as i havent tested it alot, just a few mkv (avc/ac3 6chan files) but from what i did it remux seemed to work atleast to ps3.
PMS 1.90.2 Snapshot - Intel Celeron G1840 2.8Ghz / Asus Z97m-plus / Corsair Vengeance 8GB / Windows 8.1 Pro (64 bit)
mazey
 
Posts: 785
Joined: Sat Oct 24, 2009 9:07 am

Re: Certain .mkv videos not playing

Postby ziatonic » Fri Aug 30, 2013 6:20 am

mazey wrote:yeah im not really sure as i havent tested it alot, just a few mkv (avc/ac3 6chan files) but from what i did it remux seemed to work atleast to ps3.


What version are you using? I'm on 1.90.1 right now. When you get some free time, if you could see if your stuff remuxes and let me know your config I would greatly appreciate it.
ziatonic
 
Posts: 12
Joined: Wed Nov 21, 2012 10:24 am

Next

Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot] and 22 guests