Errors with certain content

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Errors with certain content

Postby NegativeZero » Sat Jun 01, 2013 1:59 am

In general i am having issues playing larger files 2gb+. My trace can show lines like this

INFO 2013-05-31 20:26:41.136 [mencoder.exe-363] Process D:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\mencoder.exe has a return code of -1073741819! Maybe an error occurred... check the log fil


and in debug i will see section much like the following: The dots are repeats of underflow errors removed for easy reading

DEBUG 2013-05-31 20:14:15.742 [Thread-20] Unsupported PixelFormat 61
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.742 [Thread-20] Unsupported PixelFormat 53
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.742 [Thread-20] Unsupported PixelFormat 81
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.747 [Thread-21] Movie-Aspect is 2.35:1 - prescaling to correct movie aspect.
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.747 [Thread-21] videocodec: libavcodec (1280x544 fourcc=32564d57 [WMV2])
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.747 [Thread-21] [VE_LAVC] Using constant qscale = 1.000000 (VBR).
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.753 [Thread-20] [asf @ 01119500]Codec for stream 0 does not use global headers but container format requires global headers
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.753 [Thread-21] VIDEO CODEC ID: 19
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.753 [Thread-20] [asf @ 01119500]Codec for stream 1 does not use global headers but container format requires global headers
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.753 [Thread-21] AUDIO CODEC ID: 15008, TAG: 0
DEBUG 2013-05-31 20:14:15.753 [Thread-21] Writing header...
INFO 2013-05-31 20:14:21.782 [StartPlaying Event] renderer: 10.50.10.107, file: M:\Movies\Paul.mkv
DEBUG 2013-05-31 20:14:21.915 [New I/O server worker #1-2] Setting InputStream new position to: 983,040
DEBUG 2013-05-31 20:14:29.842 [Thread-17] Cannot grow buffer size from 50,000,000 bytes to 629,145,600 bytes.
DEBUG 2013-05-31 20:14:43.225 [Thread-20] [wmv2 @ 0113f220]rc buffer underflow
...............................................................
DEBUG 2013-05-31 20:15:12.677 [Thread-20] [wmv2 @ 0113f220]rc buffer underflow
DEBUG 2013-05-31 20:15:34.033 [New I/O server worker #1-3] Setting margin to 2Mb
DEBUG 2013-05-31 20:15:38.440 [Thread-20] [wmv2 @ 0113f220]rc buffer underflow
...............................................................
DEBUG 2013-05-31 20:15:42.760 [Thread-20] [wmv2 @ 0113f220]rc buffer underflow
DEBUG 2013-05-31 20:15:45.419 [Buffered IO End Checker] Stopping process: mencoder.exe-2
INFO 2013-05-31 20:15:46.920 [StopPlaying Event] renderer: 10.50.10.107, file: M:\Movies\Paul.mkv


Windows 7 x64 running 1.72.0 and have multicore support on. I updated java to 7.15 to try and address the issue but that did not seem to help. Also changed the Maximum Bandwidth to 0 to no avail as well.

Point me in the right direction.
NegativeZero
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 01, 2013 1:28 am

Re: Errors with certain content

Postby Raptor399 » Sat Jun 01, 2013 8:26 am

Code: Select all
DEBUG 2013-05-31 20:14:29.842 [Thread-17] Cannot grow buffer size from 50,000,000 bytes to 629,145,600 bytes.

Looks like PMS has run out of heap memory.

FAQ: Video skips/freezes
Raptor399
Project Member
 
Posts: 1916
Joined: Thu Mar 10, 2011 12:06 am

Re: Errors with certain content

Postby NegativeZero » Sat Jun 01, 2013 8:52 pm

Thanks for the thread. I got 16GB of RAM. I will see if increasing the heap size helps
NegativeZero
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 01, 2013 1:28 am

Re: Errors with certain content

Postby ssjwizard » Sat Jun 01, 2013 9:21 pm

Thanks for the link. Im running into some heap related errors as well. I tried the fix posted there by editing the .bat file, but PMS seems to be stuck to 768M still. Is there some other step necessary?

Edit, NVM you need to launch PMS with .bat file instead of the .exe. If you have a shortcut link to launch PMS on boot then you need to point it to the .bat to take advantage of the increased heap.
ssjwizard
 
Posts: 14
Joined: Sat Jun 01, 2013 2:27 am

Re: Errors with certain content

Postby NegativeZero » Mon Jun 03, 2013 12:53 am

I keep getting an error while trying to run an edited version of pms.bat
If i set it to anything higher that 1g for heap size i always get an error. Cannot start Java Virtual Machine.

Going to try and research that in the mean time.
NegativeZero
 
Posts: 3
Joined: Sat Jun 01, 2013 1:28 am


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], Majestic-12 [Bot], Yahoo [Bot] and 19 guests