Stream does not switch to 5.1 Sound

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Re: Stream does not switch to 5.1 Sound

Postby JohnGiezen » Wed Dec 05, 2012 8:50 pm

ExSport wrote:Do someone have short sample to test?
I thought that muxing original AC3 track(no transcoding) should work. If not, then PS3 or other renderer doesn't support switching from 2.0 -> 5.1 in real-time.
What about to use chapters or FF, GOTO etc??? If first 10sec video has 2.0 audio and then it is switched to 5.1 (HBO etc.), if you skip this part and play file directly from e.g. 1min, does it work?
I should expect that file will start with 5.1 so you will hear pure 5.1 audio without any slowdowns due to 2.0->5.1 switch?
Thanks


Hello ExSport,

Had tried with the new version of the problems were gone, but they are still there.
I can provide you with a sample of a episode of True Blood if you still want to.

With regards,

John Giezen
JohnGiezen
 
Posts: 3
Joined: Thu Dec 09, 2010 5:47 pm

Re: Stream does not switch to 5.1 Sound

Postby ExSport » Thu Dec 06, 2012 6:35 pm

Thanks. Sample will be great. Will try to test it during the weekend.
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: Stream does not switch to 5.1 Sound

Postby JohnGiezen » Fri Dec 07, 2012 6:23 pm

Wil send you a downloadlink via PM.
JohnGiezen
 
Posts: 3
Joined: Thu Dec 09, 2010 5:47 pm

Re: Stream does not switch to 5.1 Sound

Postby ExSport » Sun Dec 23, 2012 2:04 pm

With "rermux ac3 when possible" enabled/ticked, sample works without problems.
I reproduced the problem with disabling it but I never used this setting. It loose original audio quality and makes another problems like with 2.0-->5.1 audio switching...
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: Stream does not switch to 5.1 Sound

Postby ClarkKent » Sun Dec 23, 2012 4:57 pm

JohnGiezen wrote:Wil send you a downloadlink via PM.


Could you send me the link as well?

Thomas
ClarkKent
 
Posts: 2
Joined: Sat Sep 29, 2012 5:45 am

Re: Stream does not switch to 5.1 Sound

Postby ExSport » Sun Dec 23, 2012 5:34 pm

I tested sample.mkv file also on PS3 with latest MEncoder (SB46) and found weird things ("keep AC3 tracks" ticked):
- On PanTV all encoder engines switched to 5.1 automatically
- On PS3 only MEncoder and FFMPEG engines switched to 5.1 automatically but not tsMuxeR!
- PanTV and PS3 generates same MEncoder parameters but PS3 played in 2.0 only
- When I jumped to pure 5.1 part (starting after 2 mins) on PS3 and played it again from this position, PS3 still plays it in 2.0 (avoiding swithich from 2.0 to 5.1 in realtime)
Conclusion:
When MEncoder reencoded whole file by own, audio switched to 5.1 also on PS3.
When Mencoder remuxed audio and video separately to separate tracks/streams which tsMuxeR remuxed together, it doesn't switch to 5.1 on PS3 only.
:idea: Ehm, I have an idea: MEncoder generates MPEG file but txMuxeR m2ts file. It is only difference. Maybe PS3 can switch to 5.1 with MPEG (mpeg-ps) container but not with TS/M2TS (mpeg-ts)? We should test it...somehow.....
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: Stream does not switch to 5.1 Sound

Postby ExSport » Sun Dec 23, 2012 5:59 pm

When I used tsMuxerGUI and converted sample.mkv file to .ts or .m2ts file:
- any of these files doesn't switch to 5.1 with pure streaming, MEncoder or tsMuxeR engine. Only FFMPEG works
When file was MKV without tsMuxeR touch, MEncoder was able to switch to 5.1 in realtime. After remuxing to ts/m2ts, MEncoder stopped switching to 5.1 :idea:
I don't know what exactly txMuxeR does with file, but it somehow "damaged" file so MEncoder stopped working afterwards but it worked before.
Culprit is somewhere in tsMuxeR I suppose.
EDIT:
Just tested these ts/m2ts files on PanTV (above in this post is for PS3 only) where it worked with any engine and:
- pure streaming switched to 5.1
- FFMPEG works, audio switched to 5.1
- Mencoder stopped working, now it plays in 2.0 only
- tsMuxeR stopped working, now it plays in 2.0 only
It seems tsMuxeR affected also my PanTV which worked before...
Do someone have any thoughts?
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Previous

Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 18 guests