1.72 skipping problems

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Re: 1.72 skipping problems

Postby augeydoggy » Thu Dec 20, 2012 3:30 pm

Got worse after the clean install, and PMS seemed unstable as well. More searching lead me to Universal Media Server (UMS) and I installed that, and this MKV at least runs fine.
augeydoggy
 
Posts: 11
Joined: Thu Feb 12, 2009 5:13 pm

Re: 1.72 skipping problems

Postby chadwit » Thu Dec 20, 2012 4:46 pm

Hmmm. Thanks for the UMS tip augey. I'll give it a shot. Please report back when you've put UMS through it's paces. FYI, I also found this tidbit:

http://joepcremers.com/wordpress/playst ... omment-401
chadwit
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 19, 2012 10:23 pm

Re: 1.72 skipping problems

Postby mazey » Thu Dec 20, 2012 9:17 pm

viewtopic.php?f=6&t=3507&p=41214#p38969

this should fix ure issue just increase the java heap size like the guide says.
PMS 1.90.2 SNAPSHOT - HP Proliant Microserver N54L 2.2Ghz - Windows Home Server 2011 (64bit) 8GB - Bravia KDL55HX750
mazey
 
Posts: 767
Joined: Sat Oct 24, 2009 9:07 am

Re: 1.72 skipping problems

Postby augeydoggy » Fri Dec 21, 2012 1:56 am

Thx. Prior to switching to UMS, I totally uninstalled PMS. But I notice that the UMS wrapper.conf (I have UMS installed as a service) already sets the heap as wrapper.java.maxmemory=768, so that may indeed be the solution for other PMS users with this problem, since UMS seems to be working well for me.
augeydoggy
 
Posts: 11
Joined: Thu Feb 12, 2009 5:13 pm

Re: 1.72 skipping problems

Postby mazey » Fri Dec 21, 2012 2:14 am

augeydoggy wrote:Thx. Prior to switching to UMS, I totally uninstalled PMS. But I notice that the UMS wrapper.conf (I have UMS installed as a service) already sets the heap as wrapper.java.maxmemory=768, so that may indeed be the solution for other PMS users with this problem, since UMS seems to be working well for me.


yeah it is, just increase that i use 1728 which for some reason shows 1536 in the log when run which was recommended in the faq for 4+gb systems. its set lower by default because usually it works fine and alot of ppl complain it uses too much memory but if u have 4-8gb its no biggy, i run pms on a proliant n40l microserver with 8gb ram as a service (with 64 bit wrapper) so using 1.5gb is nothing its basically the only thing i run on my server.
PMS 1.90.2 SNAPSHOT - HP Proliant Microserver N54L 2.2Ghz - Windows Home Server 2011 (64bit) 8GB - Bravia KDL55HX750
mazey
 
Posts: 767
Joined: Sat Oct 24, 2009 9:07 am

Re: 1.72 skipping problems

Postby chadwit » Fri Dec 21, 2012 6:26 pm

wow. UMS resolved all of my PMS issues. I have all the settings cranked up as described and I'm not even close to tapping my server RAM or CPU, plus now I'm getting full DTS audio which I was never able to do before.
chadwit
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 19, 2012 10:23 pm

Previous

Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 12 guests