Audio playing back very slowly

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Audio playing back very slowly

Postby ianisme » Thu Nov 08, 2012 3:41 am

Apologies if this question has already been asked. I looked but couldn't find a topic describing my issue. I have only just installed PMS and so far am very impressed. My problem came when trying to play back a 720P video file encoded as H264 and with a .mkv file extension. My PC runs Windows 7 with an AMD Phenom 2.1Ghz and 2 Gb of RAM (I know it's a bit memory light, but one of my sticks just died). The video plays back through my PS3 just fine and initially the audio is fine. After a minute or so the audio then becomes very slow, like a cassette tape running at 1/4 speed. Is this just a setting or do I need to replace my bad memory to achieve normal playback? Other files have played back without any problems.
ianisme
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 08, 2012 3:31 am

Re: Audio playing back very slowly

Postby cormack12 » Thu Nov 08, 2012 7:57 pm

Try changing the channels from 5.1 to 2 (stereo) on the PS3MS transcoding tab
cormack12
 
Posts: 5
Joined: Sat Oct 13, 2012 10:03 am

Re: Audio playing back very slowly

Postby buseeliu » Sun Nov 11, 2012 2:25 pm

cormack12 wrote:Try changing the channels from 5.1 to 2 (stereo) on the PS3MS transcoding tab


I also have this kind of problem. I have tried to change the channels from 5.1 to 2(stereo) but still can't solve the problem.

I hope i can find the solution later.

My pc config:
I3 core 530 2.93G cpu
Asus P7H55D-M DDR3 motherboard
Kingston DDR3 1333 2GB ram X 2PCS
Western Digtial 2TB SATA3 HDD
Seagate 1TB SATA3 HDD
NVIDIA GEFORCE 8500 GT
buseeliu
 
Posts: 5
Joined: Sun Nov 11, 2012 2:10 pm

Re: Audio playing back very slowly

Postby buseeliu » Sun Nov 11, 2012 3:23 pm

transcoding settings, video files engines , mencoder.

just disable A/V sync alternative method,


save & restart server,

Problem solved , thks.
buseeliu
 
Posts: 5
Joined: Sun Nov 11, 2012 2:10 pm

Re: Audio playing back very slowly

Postby ianisme » Mon Nov 12, 2012 2:24 am

You are the man Buseeliu. That fixed it for me too.
ianisme
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 08, 2012 3:31 am

Re: Audio playing back very slowly

Postby buseeliu » Tue Nov 13, 2012 4:08 am

ianisme wrote:You are the man Buseeliu. That fixed it for me too.


actually, i don't have so high technics in computer. Just want to share the experience with each other. :D
buseeliu
 
Posts: 5
Joined: Sun Nov 11, 2012 2:10 pm

Re: Audio playing back very slowly

Postby bodas73 » Tue Apr 16, 2013 7:07 pm

I am having this issue as well and disabling the AV synth does not work in M encoder, I can get some files to play fine via TSMUXER but not M encoder most of the time its annoying as it will play no problem in LPCM 2 channel but i want 5.1, most files will start fine and then after about 1 min or the intro from last week the audio goes slow.

The weird thing is that all files play perfectly when being streamed to my OPPO BR player but not the PS3
bodas73
 
Posts: 3
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:56 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 14 guests