audio issue, no voices.

For help and support with issues specific to Linux/Unix
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

audio issue, no voices.

Postby MotoMudder » Sun May 06, 2012 1:44 am

Been searching around. not finding anything.
running latest, ubuntu 12.04. Have an issue where sound will work, but the actual voices will not. not sure if this started after i upgraded to 12.04.
HP g7 laptop. Ubuntu 12.04, i3, 4gb wifi
PS3 MS 1.51.0 ppa happy neko version
going to PS3 w/latest update wifi



I've searched around and found a likewise problem but no clear solution.

But how can i get this diagnosed and solved, im kinda noob, sorry.
MotoMudder
 
Posts: 3
Joined: Sat Mar 17, 2012 3:39 am

Re: audio issue, no voices.

Postby lordfreak » Mon May 07, 2012 8:17 am

Had the same problem.
Try to change this in your config:
set mencoder_use_pcm = true to mencoder_use_pcm = false
and set mencoder_remux_ac3 = true to mencoder_remux_ac3 = false
lordfreak
 
Posts: 12
Joined: Tue Feb 07, 2012 6:32 pm

Re: audio issue, no voices.

Postby donniezazen » Sat May 19, 2012 7:19 am

I already have use_pcm and remux_ac3 false but I still have no voice/sounds in mkv files avi files work fine. Sound starts with video but if I fast forward it fades and slows down.
Amor cuerdo, no es Amor.
donniezazen
 
Posts: 13
Joined: Mon Nov 07, 2011 10:49 pm

Re: audio issue, no voices.

Postby happy.neko » Sun May 20, 2012 11:09 pm

please upload small sample to mediafire
happy.neko
Project Member
 
Posts: 478
Joined: Fri Sep 23, 2011 5:38 pm

Re: audio issue, no voices.

Postby donniezazen » Mon May 21, 2012 1:00 am

Small sample? Do you mean a sample of media file I am trying to stream? I suspect it happens only to mkv format due to transcoding on a slow/old server.
Amor cuerdo, no es Amor.
donniezazen
 
Posts: 13
Joined: Mon Nov 07, 2011 10:49 pm

Re: audio issue, no voices.

Postby donniezazen » Mon May 21, 2012 4:25 am

I tried a smaller low resolution MKV file. It fast forwards video and audio without any issue. And I went back to huge 720p x264 MKV files and they start fine but if I fast forward I lose voice. High resolution AVI files work fine including fast forward.
Amor cuerdo, no es Amor.
donniezazen
 
Posts: 13
Joined: Mon Nov 07, 2011 10:49 pm

Re: audio issue, no voices.

Postby happy.neko » Mon May 21, 2012 12:20 pm

Yes, I want 100-200 Mb sample of file in question. You can split large MKV with MKVToolnix http://techfleece.com/2011/06/18/how-to ... kvtoolnix/
happy.neko
Project Member
 
Posts: 478
Joined: Fri Sep 23, 2011 5:38 pm

Re: audio issue, no voices.

Postby donniezazen » Mon Jun 04, 2012 5:58 pm

Other files seem to work fine except ones in while it says corrupted file but restarting server fixes it. I ran out of space so i had to delete a part of my video folder. The problematic file went away with it. I will post a sample if I get into problem again.

Thank you.
Amor cuerdo, no es Amor.
donniezazen
 
Posts: 13
Joined: Mon Nov 07, 2011 10:49 pm


Return to Linux/Unix Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests