no sound on 1080p mkv file -played ok on VLC

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

no sound on 1080p mkv file -played ok on VLC

Postby ps3newbie » Mon Mar 16, 2009 3:00 am

Hi all, i've this problem and I'm sure that some of you probably know what needs to be done (i'm a newbie). So I tried to stream a 1080p mkv to my ps3 using the latest ps3mediaserver. The video is great but I hear no sound ..nothing ...(I only hear sound when I fast-forward the video 1.5x but the sound is also at 1.5x faster). I thought this is a mkv file issue so I loaded the same file into VLC and both video/sound on this file played perfectly. if you know what's the issue, please help!! Thanks
ps3newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 16, 2009 2:48 am

Re: no sound on 1080p mkv file -played ok on VLC

Postby ps3newbie » Mon Mar 16, 2009 6:31 am

1- your computer specs (cpu, memory)
Athlon xp2500 2GB mem

2- the network connection you are using for streaming your files (wifi, homeplugs, ethernet 100Mbits, or gigabit)--> Wired 100MB ethernet
3- detailed infos on what's not working--> no sound when playing 1080p mkv, sound detectable when fast-forwarding 1.5x, sound also 1.5x faster, load same file into VLC on my pc, both video and audio works perfectly
4- if you're transcoding some videos, which engine are you using ? (mencoder, avisynth/mencoder, tsmuxer)
Mencoder

5- a debug.log file excerpt, or you can zip the whole file. this file can be found in the application directory, or if you have UAC and Vista activated, likely found in the Windows temp directory

Nothing in there
ps3newbie
 
Posts: 2
Joined: Mon Mar 16, 2009 2:48 am

Re: no sound on 1080p mkv file -played ok on VLC

Postby shagrath » Mon Mar 16, 2009 9:04 am

ps3newbie wrote:(I only hear sound when I fast-forward the video 1.5x but the sound is also at 1.5x faster)


wow... first time I hear that
the mkv's audio is ac3 or dts ?
if ac3, try to play with the "remux ac3" option on mencoder config panel, but not sure it will help
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: no sound on 1080p mkv file -played ok on VLC

Postby JasonKnight » Mon Mar 16, 2009 6:51 pm

I have a similar problem with 720p mkv files, mine is just that the sound is choppy. goes in and out. but is still syced with the video when it is playing.
JasonKnight
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 16, 2009 6:43 pm

Re: no sound on 1080p mkv file -played ok on VLC

Postby Electrifying » Sun Mar 29, 2009 1:14 am

Just experienced the exact same issue as ps3newbie has. So it is not an incidential case. ;)
Electrifying
 
Posts: 20
Joined: Mon Jan 26, 2009 1:58 am

Re: no sound on 1080p mkv file -played ok on VLC

Postby shagrath » Sun Mar 29, 2009 12:41 pm

Electrifying wrote:Just experienced the exact same issue as ps3newbie has. So it is not an incidential case. ;)


if ac3, try to play with the "remux ac3" option on mencoder config panel, but not sure it will help


and ?
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: no sound on 1080p mkv file -played ok on VLC

Postby asymptote » Tue Dec 24, 2013 9:17 pm

I still have a lot of random problems, but I believe i have solved this one.

I tweaked a lot of settings, but pretty sure changing the Transcoding Audio settings from 5.1 Dolby to 2-channels (Stereo) did the trick.

Which, i suppose makes sense, seeing as I converted my sound-system on my TV back to the front speakers only.

HTH someone!
asymptote
 
Posts: 1
Joined: Tue Dec 24, 2013 9:15 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot] and 16 guests