Audio plays way faster than video?

Download and discuss official beta builds here

Audio plays way faster than video?

Postby Lorentzen » Wed Aug 10, 2011 8:10 pm

Hey everybody!

For a starter, thanks for a very usefull program that have finally got rid of alot of my dvds! Streaming flawless to my ps3 and other devices!

Of course there is a BUT...
Lately i have been having a problem with the audio playing alot faster than the video meaning everything is completely out of sync and not watchable :(
I cant say that it started with a specific release or anything like that, what i remember to be the last action before the error came was clearing some harddrive space up because i did not have any more space for a movie backup i was making. So i cleared some space and tried to play the backup. however right from the start i noticed voices was playing even before the intro had finished?
So i thought crappy backup and tried with a random .avi file instead of the ISO however same problem occured and it have been since it started.

I've tried the different options of a/v sync - NO LUCK
Removing the program (clearing cfgs, logs and so on) and reinstalling newest version of SubJunks build - NO LUCK
Using my panasonic g20 as target instead of the ps3 - NO LUCK

I do not know what kinda infos you might need but all my drivers should be up to date in the following rig:
Core 2 Duo E6850 3.0Ghz
Asus Maximus II Formula
4gigs of corsair ddr2
Nvidia 8800 GTS 320
WD 500GB harddrive

Please do tell if you need more infos to help me!

Thanks in advance!
Lorentzen
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 10, 2011 7:57 pm

Re: Audio plays way faster than video?

Postby MediaB » Sun Aug 14, 2011 1:26 pm

Use Win Avi DVD Ripper to make a DVD from your DVD (!?). Some DVD's have different audio/video speed. This prog makes them sync.
MediaB
 
Posts: 22
Joined: Sun Aug 07, 2011 5:00 pm

Re: Audio plays way faster than video?

Postby DonVito » Sun Aug 14, 2011 9:56 pm

I had the same problem you've just descripted.
Lowering the "AC 3 Audio Bitrate" setting to "384" in the Transcodings Settings did the job for me.

btw, I am using Ps3 Media Server [Sharkhunter build 1.31.0 [build19]]
DonVito
 
Posts: 6
Joined: Sun Dec 26, 2010 2:02 pm

Re: Audio plays way faster than video?

Postby Lorentzen » Sun Aug 14, 2011 11:13 pm

DonVito wrote:I had the same problem you've just descripted.
Lowering the "AC 3 Audio Bitrate" setting to "384" in the Transcodings Settings did the job for me.

btw, I am using Ps3 Media Server [Sharkhunter build 1.31.0 [build19]]


Will try that for sure however that gives a loss in the audio quality :(
I will of course report back when i have confirmed whether or not it is working!
Lorentzen
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 10, 2011 7:57 pm

Re: Audio plays way faster than video?

Postby Lorentzen » Sun Sep 04, 2011 9:39 pm

Sorry for the late answer but lowering the bitrate did indeed work out however i have now installed the new 1.4 beta2 and everything runs without any problems now :)
Lorentzen
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 10, 2011 7:57 pm

Re: Audio plays way faster than video?

Postby kurushi » Sat Nov 24, 2012 8:06 pm

I've done all the things that you written, but still the same, the Audio plays way faster than the video and the subtitles.

I've change to 2 stereo instead of DTS 6.1 channel, but without success.

I'm trying to play in my XBOX.

I'm using PMS 1.72.0
kurushi
 
Posts: 3
Joined: Sat Nov 24, 2012 8:02 pm

Re: Audio plays way faster than video?

Postby chocolateboy » Sat Nov 24, 2012 8:57 pm

Please don't necropost. Thread locked.
chocolateboy
Project Member
 
Posts: 2577
Joined: Wed Sep 16, 2009 10:05 am


Return to Beta Builds

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 6 guests