Ps3 discovery issue

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Ps3 discovery issue

Postby ace123 » Tue Mar 03, 2009 3:47 pm

When turn on the server, it does not discover PS3 automatically. I have to go to ps3 and scan for media server. After performing that step, status on server shows "PS3 found!". Am i doing something wrong. PS3 is connecting via wireless router and it is on the same subnet as my PC.

Thanks for your help. My debug.log is attached.
Attachments
debug.rar
(28.29 KiB) Downloaded 60 times
ace123
 
Posts: 7
Joined: Tue Mar 03, 2009 3:38 pm

Re: Ps3 discovery issue

Postby wjharing » Tue Mar 03, 2009 5:42 pm

I have the same issue since any build after v1.04.

Once I downgrade to v1.03 or v1.04, the PS3 will find the Media Server instantly again. In the traces window I did notice that the new builds (1.09/1.10.1) have a longer window between ALIVE messages (3 minutes vs. every 10 seconds). Maybe that is the main problem. Maybe they changed something related to uPNP?
wjharing
 
Posts: 30
Joined: Sat Jan 31, 2009 11:01 am

Re: Ps3 discovery issue

Postby ace123 » Tue Mar 03, 2009 6:19 pm

I guess if everybody is experiencing this issue then Shagrath can look at it and help us out. Anybody else with same issue we are experiencing?
ace123
 
Posts: 7
Joined: Tue Mar 03, 2009 3:38 pm

Re: Ps3 discovery issue

Postby linn101 » Tue Mar 03, 2009 6:32 pm

Ok. I experienced the same problem. I have Vista 64bit. The first version i have tried is 1.09 so i don't know about earlier versions. The solution for me was to run it as an administrator + i win xp comp. mode.
linn101
 
Posts: 5
Joined: Tue Mar 03, 2009 6:19 pm

Re: Ps3 discovery issue

Postby ace123 » Tue Mar 03, 2009 7:06 pm

I tried those two options (admin+XP compatibility) but no luck.
ace123
 
Posts: 7
Joined: Tue Mar 03, 2009 3:38 pm

Re: Ps3 discovery issue

Postby linn101 » Tue Mar 03, 2009 7:14 pm

I also reinstalled it . Before that. That is bec. i think one of my files was corrupted. Sorry, didn't think about that.... good luck :)
linn101
 
Posts: 5
Joined: Tue Mar 03, 2009 6:19 pm

Re: Ps3 discovery issue

Postby ace123 » Tue Mar 03, 2009 7:58 pm

Reinstalled it. It did not help. Thanks
ace123
 
Posts: 7
Joined: Tue Mar 03, 2009 3:38 pm

Re: Ps3 discovery issue

Postby meskibob » Tue Mar 03, 2009 8:04 pm

Do you have a firewall on your PC blocking inbound announcements from the PS3? Is UPnP setup correctly on your PC and/or router?
I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4787
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: Ps3 discovery issue

Postby ace123 » Tue Mar 03, 2009 8:15 pm

My kaspersky firewall is diabled and checked that linksys router has uPNP enabled.
ace123
 
Posts: 7
Joined: Tue Mar 03, 2009 3:38 pm

Re: Ps3 discovery issue

Postby wjharing » Tue Mar 03, 2009 8:48 pm

i only use windows firewall, with same rules for v1.03/v1.04 (working) and v1.09/v1.10.1 (not working)
I have also set up a rule in the ADSL modem firewall to forward port 5001 explicitly (again working for v1.03/v1.04 and not for v1.09/v1.10.1
Windows 7, 64 bit

so the only difference is the version number of PS3MS with the one difference of the longer time between the ALIVE messages.
wjharing
 
Posts: 30
Joined: Sat Jan 31, 2009 11:01 am

Next

Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 13 guests