Sony BRAVIA 2010 series

Discuss alternative media renderers (not PS3) supported by PS3 Media Server (e.g. Xbox 360, TVs &c.)

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby brotherjohn » Thu Jan 20, 2011 6:03 pm

I've checked it and I can't see dvr-ms files on the XMB and .mp4-files (container: flv) don't play. This is the same as I posted some posts before on this thread found here.
The problem with the TranscodeVideo=MPEGTSAC3 and TranscodeVideo=MPEGAC3 for dvr-ms. Perhaps someone has an idea to fix/explain it..?
brotherjohn
 
Posts: 146
Joined: Wed Sep 15, 2010 9:13 am

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby smlange » Fri Jan 21, 2011 1:29 am

pedicoq wrote:Hey guys, I discovered a solution for BRAVIA's aspect ratio problem:

put this code in Codecs Specific Parameters:
1 -
Code: Select all
((double) width / height) >= 1.7 && ((double) width / height) <= 1.85 :: -mpegopts vaspect=4/3
((double) width / height) >= 2.3 && ((double) width / height) <= 2.5 :: -mpegopts vaspect=221/100


and this in Custom Options:
2 -
Code: Select all
-vf expand=1:::::16/9

I haven't properly tested this yet, but it seems to me that some aspect ratios are still a little off. It is much better than before, but not quite right either. For instance, on my 40EX500, 1.85:1 videos (eg. 1280x692) are displayed in 1.78:1 (1280x720).

I have an idea, though, that might fix this problem, but I won't be able to test this until Saturday or something. I will post here if it works.
smlange
 
Posts: 7
Joined: Fri Jan 21, 2011 1:00 am

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby smlange » Fri Jan 21, 2011 10:02 am

I think I got it now.

Remove the two above mentioned lines from 'Custom parameters' under 'Expert Settings : Codecs specific parameters'.

In 'Custom options', type
Code: Select all
-vf expand=::::1:16/9,dsize=4/3

It's important that the 'dsize' filter is AFTER the 'expand' filter!

Under 'Subtitles settings', uncheck "ASS/SSA Subtitles".
Change the 'Font scale' under 'Default font settings' to your liking. I find that a font scale of 3 is a bit too large, so I use 2.

I have only tested this with one film so far and it was displayed correctly. I still need to try mkvs with embedded fonts.

Also, while playing a movie, go to Settings -> Display -> Screen -> on your Bravia TV and change 'Display Area' to '+1'. Otherwise, not all of the picture is shown.
smlange
 
Posts: 7
Joined: Fri Jan 21, 2011 1:00 am

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby erwan_paccard2 » Fri Jan 21, 2011 1:13 pm

Hi all,

I have a problem when trying to play some videos. I have:
- a Sony Bravia EX500 TV
- PS3 media server 1.20.412
- wired with 100Mb ethernet
and it fails to read my Panasonic TZ5 camera movies (other movies from my PC work fine)

Sorry if answers provided elsewhere is that forum, looked around, nothing working yet. I'd need help for 2 things:
1- my TZ5 MJPG MOV films do not play on the TV (starts, black screen then pause immediatly with the first conf, and tell me "lecture non disponible" ie can't play movie message with the second conf file.
2- those videos transcoded to H264 + MP3 AVIs play but behavior is annoying: first time I select the movie, the TV display (MPEG2) as type in the grey box next to it. Reading it fails over and over with the first conf and works with second. When I go up 1 level in the folder structure on the TV and come back to the movie, it appears as AVC type and plays well with both conf files.

Can someone help me either to:
- get TZ5 MOV movie to play to avoid transcoding
- explain the weird behavior with the first conf file (try to play, go up 1 level, come back then play again)

Thx!
Erwan

----------------------------------------------------------------------------------------
here is what FFmpeg has to say on my Panasonic TZ5 720p MJPEG MOV

Code: Select all
FFmpeg version SVN-r26251, Copyright (c) 2000-2011 the FFmpeg developers
  built on Jan  7 2011 04:13:44 with gcc 4.4.2
  configuration: --enable-gpl --enable-version3 --enable-libgsm --enable-libvorb
is --enable-libtheora --enable-libspeex --enable-libmp3lame --enable-libopenjpeg
 --enable-libschroedinger --enable-libopencore_amrwb --enable-libopencore_amrnb
--enable-libvpx --disable-decoder=libvpx --arch=x86 --enable-runtime-cpudetect -
-enable-libxvid --enable-libx264 --enable-librtmp --extra-libs='-lrtmp -lpolarss
l -lws2_32 -lwinmm' --target-os=mingw32 --enable-avisynth --enable-w32threads --
cross-prefix=i686-mingw32- --cc='ccache i686-mingw32-gcc' --enable-memalign-hack

  libavutil     50.36. 0 / 50.36. 0
  libavcore      0.16. 0 /  0.16. 0
  libavcodec    52.103. 1 / 52.103. 1
  libavformat   52.92. 0 / 52.92. 0
  libavdevice   52. 2. 3 / 52. 2. 3
  libavfilter    1.72. 0 /  1.72. 0
  libswscale     0.12. 0 /  0.12. 0
Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from 'D:\photos\1_a\P1080361.MOV':
  Metadata:
    creation_time   : 2010-12-03 20:21:09
  Duration: 00:00:13.00, start: 0.000000, bitrate: 26208 kb/s
    Stream #0.0(eng): Video: mjpeg, yuvj420p, 1280x720, 26142 kb/s, 30 fps, 30 t
br, 30 tbn, 30 tbc
    Metadata:
      creation_time   : 2010-12-03 20:21:09
    Stream #0.1(eng): Audio: pcm_u8, 8000 Hz, 1 channels, u8, 64 kb/s
    Metadata:
      creation_time   : 2010-12-03 20:21:09
[buffer @ 01eae030] w:1280 h:720 pixfmt:yuvj420p
[hqdn3d @ 01eae3b0] ls:0.000000 cs:0.000000 lt:0.000000 ct:-0.000000


----------------------------------------------------------------------------------------
here is the batch I use to convert my TZ5 MOV to H264 + MP3 AVIs
Code: Select all
ffmpeg -i %1 -b 4096k -vcodec libx264 -vpre libx264-slow_firstpass -vpre baseline -g 100 -s 1280x720 -an -pass 1 -threads 2 %1_pass1.avi
ffmpeg -i %1 -b 4096k -vcodec libx264 -vpre libx264-slow -vpre baseline -g 100 -s 1280x720 -acodec libmp3lame -ar 16000 -ab 16k -ac 1 -pass 2 -threads 2 %1.avi

----------------------------------------------------------------------------------------
here the first renderer file (picked somewhere in this forum)

Code: Select all
# ps3mediaserver renderer profile for Sony Bravia EX500/EX700 series
# Refer to PS3.conf for help

RendererName=Sony Bravia EX Series
RendererIcon=bravia.png
UserAgentSearch=notusedhere
UserAgentAdditionalHeader=X-AV-Client-Info
UserAgentAdditionalHeaderSearch=(BRAVIA KDL.+EX5)|(BRAVIA KDL.+EX7)|(BRAVIA KDL.+NX7)
Video=true
Audio=true
Image=true
SeekByTime=true
TranscodeVideo=MPEGAC3
TranscodeAudio=MP3
DefaultVBVBufSize=true
MuxH264ToMpegTS=true
MuxDTSToMpeg=false
WrapDTSIntoPCM=false
MuxLPCMToMpeg=false
MaxVideoBitrateMbps=0
MaxVideoWidth=0
MaxVideoHeight=0
H264Level41Limited=true
MimeTypesChanges=audio/wav=audio/L16|video/mp4=video/mpeg
DLNALocalizationRequired=true
TranscodeExtensions=dvr-ms,dvr,mkv,dv,ty,mov,ogm,hdmov,hdm,rmv,rmvb,rm,asf,evo,asx,flv,m2v,mpe,mod,tivo,ty,tmf,ts,tp,m2p,mp4,m4v,avi,wmv,wm,divx,div,flac,mlp,fla,wma,m4a,aac,dts,mka,ape,ogg,shn,mpc,ra,mp2,wv,oma,aa3,gif,png,arw,cr2,crw,dng,raf,mrw,nef,pef,tif,tiff
StreamExtensions=

MediaInfo=true
# [Supported video formats]:
# Here we declare support (or lack) of DTS (here, none of the entries declare dts as a supported audio codec)
Supported = f:mpegps|mpegts v:mpeg1|mpeg2|mp4|h264 a:ac3|lpcm|aac|mpa m:video/mpeg
# No H264 for AVI files, plus specific mediainfo attributes, for better auto detection (qpel and gmc are not supported here)
Supported = f:avi|divx v:mp4|divx|mjpeg a:mp3|lpcm|mpa|ac3 m:video/x-divx qpel:no gmc:0
Supported = f:mp4 v:mp4|h264 a:ac3|aac m:video/mp4
# WMV files are supported, but not with 5.1 audio: (hence the n:2)
Supported = f:wmv v:wmv|vc1 a:wma n:2 m:video/x-ms-wmv
# [Supported audio formats]:
Supported = f:wav a:dts|lpcm n:6 s:48000 m:audio/wav
Supported = f:wav n:2 s:48000 m:audio/wav
Supported = f:mp3 n:2 m:audio/mpeg
# Apple lossless not supported
Supported = f:aac n:2 a:(?!alac).+ m:audio/x-m4a
Supported = f:wma n:2 m:audio/x-ms-wma
Supported = f:atrac n:2 m:audio/x-oma
# [Supported image formats]
Supported = f:jpg m:image/jpeg
Supported = f:png m:image/png
Supported = f:gif m:image/gif
Supported = f:tiff m:image/tiff


----------------------------------------------------------------------------------------
and the second picked in that thread

Code: Select all
# ps3mediaserver renderer profile for Sony Bravia 2010 series
# Refer to PS3.conf for help

RendererName=Sony Bravia 2010 Series
RendererIcon=bravia.png
UserAgentSearch=notusedhere
UserAgentAdditionalHeader=X-AV-Client-Info
UserAgentAdditionalHeaderSearch=(BRAVIA KDL.+EX4)|(BRAVIA KDL.+EX5)|(BRAVIA KDL.+EX7)|(BRAVIA KDL.+HX7)|(BRAVIA KDL.+NX5)|(BRAVIA KDL.+NX7)
Video=true
Audio=true
Image=true
SeekByTime=true
TranscodeVideo=MPEGTSAC3
TranscodeAudio=MP3
DefaultVBVBufSize=true
MuxH264ToMpegTS=true
MuxDTSToMpeg=false
WrapDTSIntoPCM=false
MuxLPCMToMpeg=false
MaxVideoBitrateMbps=0
MaxVideoWidth=0
MaxVideoHeight=0
H264Level41Limited=true
MimeTypesChanges=audio/wav=audio/L16|video/mp4=video/mpeg
DLNALocalizationRequired=true
#TranscodeExtensions=
#StreamExtensions=

#Required to be true for Bravia TVs and Sony Bluray players
ForceJPGThumbnails=true
MediaParserV2_ThumbnailGeneration=false

MediaInfo=true
# [Supported video formats]:
Supported = f:mpegps    v:mpeg2    a:ac3|lpcm|mpa    m:video/mpeg
Supported = f:mpegts    v:mpeg2|h264    a:ac3|mpa    m:video/mpeg
Supported = f:mpegts    v:mpeg2|h264    a:ac3|aac|mpa    m:video/vnd.dlna.mpeg-tts

# [Supported audio formats]:
Supported = f:mp3        n:2            m:audio/mpeg
Supported = f:wav        n:2            m:audio/L16

# [Supported image formats]
Supported = f:jpg m:image/jpeg
erwan_paccard2
 
Posts: 2
Joined: Fri Jan 21, 2011 12:05 pm

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby Xmantium » Sun Jan 23, 2011 4:15 am

smlange wrote:I think I got it now.

Remove the two above mentioned lines from 'Custom parameters' under 'Expert Settings : Codecs specific parameters'.

In 'Custom options', type
Code: Select all
-vf expand=::::1:16/9,dsize=4/3

This worked perfect for the linux version of PMS, now i dont need to manually change ratio via remote, thanks smlange!!

Just changed PMS.conf parameter of "mencoder_decode" to:
Code: Select all
# Custom options (Default: blank)
mencoder_decode = -vf expand=::::1:16/9,dsize=4/3
PMS Running on QNAP TS-639 Pro Linux Server, 1.2 DualCore Intel, 12TB RAID5 HDD
Xmantium
 
Posts: 40
Joined: Thu Dec 30, 2010 8:47 am

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby smlange » Mon Jan 24, 2011 12:20 am

Xmantium wrote:This worked perfect for the linux version of PMS, now i dont need to manually change ratio via remote, thanks smlange!!

I'm glad it worked! :)
smlange
 
Posts: 7
Joined: Fri Jan 21, 2011 1:00 am

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby wajidc » Mon Jan 24, 2011 12:53 am

Ditto, this worked for me too using the Windows version of PMS - don't need to change the screen mode of the telly via the remote either.
Many thanks!!
Wajid
wajidc
 
Posts: 7
Joined: Mon Jan 17, 2011 3:57 pm

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby brotherjohn » Mon Jan 24, 2011 12:32 pm

smlange wrote:
Xmantium wrote:This worked perfect for the linux version of PMS, now i dont need to manually change ratio via remote, thanks smlange!!

I'm glad it worked! :)

The aspect ratio now is correct but I get pixel artefacts on the top and the bottom border of the screen.
brotherjohn
 
Posts: 146
Joined: Wed Sep 15, 2010 9:13 am

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby smlange » Mon Jan 24, 2011 1:01 pm

brotherjohn wrote:
smlange wrote:
Xmantium wrote:This worked perfect for the linux version of PMS, now i dont need to manually change ratio via remote, thanks smlange!!

I'm glad it worked! :)

The aspect ratio now is correct but I get pixel artefacts on the top and the bottom border of the screen.

Can you show an example?
smlange
 
Posts: 7
Joined: Fri Jan 21, 2011 1:00 am

Re: Sony BRAVIA 2010 series (EX4/EX5/EX7/HX7/NX5)

Postby ExSport » Mon Jan 24, 2011 9:32 pm

Try
Code: Select all
-vf softskip,expand=......

to add softskip before expand. It should fix artefacts.
ExSport
 
Posts: 2168
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

PreviousNext

Return to Alternative Media Renderers

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 4 guests