PS3 Media Server v1.09.1 BETA

General discussion about PS3 Media Server (no support or requests)

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby j2048b » Mon Mar 02, 2009 4:19 am

thanks guys and shagrath!! seems to work very well!!

but all movies are still showing as avc, and saying corrupt data,

any chance you will change it back to where they were all showing up as mpeg?

everythignworked with out going to transcode folder when they all said mpeg!!

thanks
j2048b
 
Posts: 176
Joined: Sun Jan 25, 2009 7:51 pm

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby tomei » Mon Mar 02, 2009 5:16 am

Just uncheck the option use tsmuxer for avc [bunch of file types..] in mencoder transcoder options menu to default back to the old way.
User avatar
tomei
 
Posts: 7
Joined: Mon Jan 19, 2009 7:51 pm

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby j2048b » Mon Mar 02, 2009 6:55 am

tomei wrote:Just uncheck the option use tsmuxer for avc [bunch of file types..] in mencoder transcoder options menu to default back to the old way.



sorry tomei but i do not see that selection on my media server 1.10?

i am using windows btw, and do not see an option to use tsmuxer for avc...


any help would be appreciated!!

thanks
j2048b
 
Posts: 176
Joined: Sun Jan 25, 2009 7:51 pm

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby shagrath » Mon Mar 02, 2009 9:33 am

j2048b, you still haven't understand you need to play your m4v from the transcoded folder, or force the m4v extension in the transcoding settings
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby j2048b » Mon Mar 02, 2009 10:44 am

shagrath wrote:j2048b, you still haven't understand you need to play your m4v from the transcoded folder, or force the m4v extension in the transcoding settings



Shagrath i guess i do not understand this because with versions 1-1.03 i DID NOT NEED TO TRANSCODE MY m4v's at all

they worked perfectly and showed up as mpeg-2 without going into the transcode folder.

how do i set it up to force transcoding of m4v? is it under the common transcode settings on the bottom of the page?

do i label it .m4v, or just m4v, ?



shagrath wrote:between 1.0 and 1.04, I changed m4v from ps3's incompatible video to compatible video
so if your m4v is not playing, you have to force the transcode into #transcoded# folder


is there a reason why you did this above? what were the benefits?

as stated in this other posting:
viewtopic.php?f=6&t=510
j2048b
 
Posts: 176
Joined: Sun Jan 25, 2009 7:51 pm

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby shagrath » Mon Mar 02, 2009 12:43 pm

j2048b wrote:how do i set it up to force transcoding of m4v? is it under the common transcode settings on the bottom of the page?

do i label it .m4v, or just m4v, ?

is there a reason why you did this above? what were the benefits?


just m4v

I did that because the rule I choosed for videos streaming is "if ps3 can play it, then it's not transcoded by default".. OR a lot of m4v are playable without transcode by ps3 (like AVI for example)
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby quepaso » Mon Mar 02, 2009 2:26 pm

I installed the 1.10 beta and it is wonderful. Watched 2 movies back to back with full 1.5 DTS and it worked perfectly. BTW, shagrath, if i have a blu-ray in a m2ts container and it has PCM 5.1 lossless audio, will that work on the ps3 if im using a HDMI receiver? Also, any thoughts about forcing movies to use a certain method (like forcing TSRemux on a .ts file by naming it movie.tsremux.ts)?

Thanks so much, I only had problems with 1 movie that worked perfectly fine in 1.03 but doesnt work in 1.10 beta, every other movie works fine. When i get back to that house ill get a debug.log to post up.
quepaso
 
Posts: 37
Joined: Tue Jan 20, 2009 10:49 pm

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby JR Cash » Mon Mar 02, 2009 4:59 pm

weird sound, can you fix it?

sample
JR Cash
 
Posts: 11
Joined: Tue Jan 20, 2009 7:01 pm

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby j2048b » Mon Mar 02, 2009 5:45 pm

shagrath wrote:j2048b, you still haven't understand you need to play your m4v from the transcoded folder, or force the m4v extension in the transcoding settings


YES!! YES!! YES!!


FREAKING AWESOME!!! EVERY M4V NOW SHOWS UP AS MPEG-2 AND PLAYS FLAWLESSLY!!! NO STUTTERING, NO AUDIO OUT OF SYNC!!

WOW WHAT A DIFFERENCE A BIT OF FORCEING MAKES :D


MAYBE YOU WANT TO ADD THIS INTO THE INSTRUCTIONS? IT WOULD HELP A LOT OF PEOPLE OUT WITH NO EXPERIENCE?


SHAGRATH
THANK YOU!!!
j2048b
 
Posts: 176
Joined: Sun Jan 25, 2009 7:51 pm

Re: PS3 Media Server v1.09.1 BETA

Postby j2048b » Mon Mar 02, 2009 6:01 pm

SHAGRATH

the one issue i have encountered is this:

when this new option is checked:

switch to tsmuxer when h264 video is ps3 compatible and there's no configured subs

i get no sound at all!!!

when i uncheck it then the sound comes back!!

bug maybe?

Thanks
j2048b
 
Posts: 176
Joined: Sun Jan 25, 2009 7:51 pm

PreviousNext

Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests