Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

If you have a suggestion for a feature, post it here

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby bboucher790 » Fri Jun 04, 2010 6:10 pm

Hey guys, I'm having issues with my A/V sync. It's always just "slightly" off. I tried using oceanm's directions in the post above this and it's still off by a little. , but it doesn't seem to do anything. I even changed the mc to .1, just so I can see a change in syncing, but I haven't noticed anything change.

I have not tried playing my files in the transcoded folder. For this sync to work, where exactly should I be playing my files from when inside the PMS? My audio settings are as follows:

- "vcodec == h264 :: -noass -mc 0.005 -vc coreavc -mt" into my expert settings
(I changed the mc to .900 just to see if my settings were impacting the sync, they didn't seem to be changing anything)
- A/V Alternate method disabled
- Keep DTS audio in stream enabled
- Remux when audio track is AC3
- 2 channels of audio
- 384 bitrate
- TsMuxer Mux all audio tracks enabled
bboucher790
 
Posts: 30
Joined: Tue Feb 02, 2010 1:17 am

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby R-marked » Sun Oct 31, 2010 4:56 pm

I just can't get oceanm's settings to work...

I have 412 PMS installed.
Loaded mencoder_mt from the link, I guessed that the "p4 mt" package was right for me (Core2Duo E5200).
It was the 32492 revision.
Had installed CoreAVC earlier.

Did all the rest of the steps, but no success.
CoreAVC doesn't get loaded.

Is it possible that Windows 7 64-bit is an issue here?

When I try to start an mkv from my PS3, I get "Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x34363248." error to the debug.log.
And "C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\mencoder_mt.exe has a return code of 1" ot the traces.

Any ideas?
R-marked
 
Posts: 7
Joined: Sat Aug 28, 2010 7:58 am

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby ExSport » Sun Oct 31, 2010 5:26 pm

From Sherpya's changelog:
Code: Select all
Sorry for delay, webm builds, dnsnative codecs names were renamed to dsnxxxx to avoid name clashses with dshow entries

Use
Code: Select all
-vc dsncoreavc

Also you need to copy also dsnative library, not only MEncoder.exe file.
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby R-marked » Sun Oct 31, 2010 5:47 pm

Excellent!
Now I can use MEncoder for everything and I have CUDA!
:shock:
R-marked
 
Posts: 7
Joined: Sat Aug 28, 2010 7:58 am

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby R-marked » Sun Mar 06, 2011 1:04 pm

Hi,

I had this working earlier, but when I updated to an newer beta all went wrong.
I have done a complete clean install on W7 64 & SB19.
I still cant get the mencoder to find coreavc codec.

I have done as instructed:
- using "-vc dnscoreavc", which worked earlier
- copied coreavcdecoder.ax to codecs

But still I get: "Cannot find codec matching selected -vo and video format 0x34363248"
Has something changed i.e. "-vc coreavc" to "-vc dnscoreavc" or there some bug in Mencoder??

This is really strange because earlier everything was fine and working...
R-marked
 
Posts: 7
Joined: Sat Aug 28, 2010 7:58 am

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby ExSport » Wed Mar 16, 2011 10:32 pm

R-marked wrote:- using "-vc dnscoreavc", which worked earlier
- copied coreavcdecoder.ax to codecs

Use "dsncoreavc" instead of "dnscoreavc" ;)
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby SuperDre » Sat Apr 23, 2011 2:56 am

I feel like a complete git now, I've read everything but I cannot get it to work.. I'm using the latest PS3MS (21) and I also have the latest CoreAVC (2.5.1, because of the CUDA support) installed, but I just can't get it to work.. When I look at the traces, it also mentions it started 'mencoder-older.exe' instead of mencoder.exe...

Will this ever be just part of PS3MS or will we always have to do it manually? (which I still haven't been able to get working).. (even though CoreAVC does work when I try to play the same file through the Windows Media Player 11)
SuperDre
 
Posts: 81
Joined: Fri Mar 20, 2009 5:49 pm

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby Freekers » Sun Jul 15, 2012 8:55 pm

Since I can't get AviSynth to work, I am trying the method described in this topic.
However, I am also having a problem getting this method to work: CoreAvc is being activated as soon I start transcoding a video, but it does not activate the GPU decoding. In other words, CoreAvc starts but the tray icon stays blue....

Code: Select all
DEBUG 2012-07-15 21:52:04.254 [Thread-30] ==========================================================================
DEBUG 2012-07-15 21:52:04.254 [Thread-30] Forced video codec: dsncoreavc
DEBUG 2012-07-15 21:52:04.256 [Thread-30] Opening video decoder: [dsnative] DirectShow video codecs (native win32)
INFO  2012-07-15 21:52:04.335 [StartPlaying Event] renderer: 192.168.3.235, file: E:\Usenet\The big Bang Theory S05E24 720p DD5.1 WEB-DL (CTRLHD) The Countdown Reflection\The.Big.Bang.Theory.S05E24.The.Countdown.Reflection.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-CtrlHD.mkv
DEBUG 2012-07-15 21:52:04.658 [Thread-30] Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
DEBUG 2012-07-15 21:52:04.659 [Thread-30] videocodec: libavcodec (1280x720 fourcc=3267706d [mpg2])
DEBUG 2012-07-15 21:52:04.660 [Thread-30] Selected video codec: [dsncoreavc] vfm: dsnative (CoreAVC Video Decoder)
DEBUG 2012-07-15 21:52:04.660 [Thread-30] ==========================================================================


Any help would be appreciated :)
Freekers
 
Posts: 6
Joined: Sun Jul 15, 2012 11:51 am

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby ExSport » Mon Jul 16, 2012 3:31 pm

How your PMS is running? As a service? If yes, then probably account used for this service is different from your account so setting CoreAVC under your context is not applied when PMS is started as a service.
Another problem could be you are using DXVA instead of CUDA. DXVA can't be used for postprocessing (CUDA places decoded frames to memory where MEncoder have access but DXVA sends decoded frames directly to the OUT so can't be read and changed afterwards)
Last edited by ExSport on Mon Oct 01, 2012 7:56 am, edited 1 time in total.
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: Embedded VobSUB + CoreAVC decoding without AviSynth

Postby Freekers » Tue Aug 21, 2012 8:48 am

ExSport wrote:How your PMS is running? As a service? If yes, then probably account used for this service is different from your account so setting CoreAVC under your context is not apllied when PMS is started as a service.
Another problem could be you are using DXVA instead of CUDA. DXVA can't be used for postprocessing (CUDA places decoded frames to memory where MEncoder have access but DXVA sends decoded frames directly to the OUT so can't be read and changed afterwards)


Sorry for my delayed reply.
PMS is not running as a service.
I have now bought a nVidia card with CUDA functions, but I keep getting the same exact error.
Please tell me if you need any more information to be able to help me better :).

Thanks in advance!
Freekers
 
Posts: 6
Joined: Sun Jul 15, 2012 11:51 am

PreviousNext

Return to Feature Suggestions

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests