VC-1 with mencoder_mt

Download and discuss official beta builds here

VC-1 with mencoder_mt

Postby chirauki » Tue Mar 30, 2010 8:49 pm

Hi all!

First things first: I love PMS, i think it's doin' just great for media viewing / listening and kiss philosophy (keep it simple and stupid... well maybe not stupid :P).

To the point. I've been searching in the forum but haven't found nothing related. I have been playing matroska and avi movies without problems (not from pms though). My pc is core2duo, and so, i've checked the multicore support for mencoder and enabled both cores for transcoding. When transcoding a mkv file with h264 video track, i can see mencoder_mt in the task manager getting about 80% cpu average.

BUT i've noticed that if the video codec is vc1, pms launches regular mencoder.exe and it only gets to 50% cpu consumption, and consequently, playback gets choppy.

Is there something i am missing? any option anywhere? maybe there's a reason for such thing? It's a bug?

Thanks everyone!
chirauki
 
Posts: 4
Joined: Tue Mar 30, 2010 8:34 pm

Re: VC-1 with mencoder_mt

Postby meskibob » Tue Mar 30, 2010 9:21 pm

VC-1 isn't multi-thread capable ATM, only AVC/H264.
I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4768
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: VC-1 with mencoder_mt

Postby chirauki » Wed Mar 31, 2010 12:22 pm

Shame on me. Thanks a lot!
chirauki
 
Posts: 4
Joined: Tue Mar 30, 2010 8:34 pm


Return to Beta Builds

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests

cron