Mencoder video scaler doesn't work

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Mencoder video scaler doesn't work

Postby azrael99 » Fri Feb 06, 2009 4:09 am

Hi,

Hope I get an answer by creating a topic since I've been asking this question for a while now and while I tend to use Avisynth/Coreavc or apply the overscan solution when transcoding - it just bugs me that I can't force Mencoder to transcode my videos into 16:10 format.

The previous versions of PMS (0.99-1.00) accepted a -vf scale command line when transcoding via Mencoder. I've tried to apply that command on 1.02-1.04 and also tried to use the video scale box on Mencoder and it just doesn't work.

Any help would be appreciated.
azrael99
 
Posts: 10
Joined: Mon Jan 19, 2009 2:32 pm

Re: Mencoder video scaler doesn't work

Postby azrael99 » Mon Feb 09, 2009 1:13 am

j0 - no one here experiencing the same problem?

Do I have to email admin for help? Anyway if someone wants to help, here are my specs:

Pentium(R) D 2.80GHz
1 gb of RAM
Running on Wireless 10mbps
27" JVC iArt SDTV

Tried video scaler option on Mencoder - doesn't change aspect ratio. Used, -vf scale and -vf dsize commands - it doesn't work at all since 1.02-latest (worked before on 0.99-1.00). Using Overscan option at the moment -vf expand=-40:-40:25:25.

Debug log only shows this:

[main] TRACE 16:04:15.890 Starting Java PS3 Media Server v1.04
[main] TRACE 16:04:15.890 by shagrath / 2008
[main] TRACE 16:04:15.890 http://ps3mediaserver.blogspot.com
[main] TRACE 16:04:15.890
[main] TRACE 16:04:15.890 Java 1.6.0_10-beta-Sun Microsystems Inc.
[main] TRACE 16:04:15.890 OS Windows XP x86 5.1
[main] TRACE 16:04:15.906 Encoding: Cp1252
[main] TRACE 16:04:15.937 Temp folder: J:\DOCUME~1\Owner\LOCALS~1\Temp\javaps3media
[main] INFO 16:04:15.937 launching: win32/ffmpeg.exe
[main] INFO 16:04:18.343 launching: win32/mplayer.exe
[main] INFO 16:04:20.187 launching: win32/mencoder.exe
azrael99
 
Posts: 10
Joined: Mon Jan 19, 2009 2:32 pm

Re: Mencoder video scaler doesn't work

Postby shagrath » Mon Feb 09, 2009 1:32 am

Do I have to email admin for help?


please remember we are helping on our free time

the custom options haven't changes since the beginning, you can always apply a -vf scale, but that command does not change aspect ratio
and your debug.log is rather short, if it was stopping there, you couldn't play any video at all
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: Mencoder video scaler doesn't work

Postby azrael99 » Mon Feb 09, 2009 2:17 am

I know you guys are doing this for free and while it is appreciated, I asked this question on the avforum board close to a month already and haven't received any answers or solutions at all. It had to take me being facetious to get a short reply here which I had to resort to.

The -vf scale command is still working for me when I use 1.00 and have only encountered this problem as I've stated when I upgraded first to 1.02 up to the present. Avisynth's LanczosResize command works - it's just mind boggling to me that mencoder's forced scale stopped working for me.

Can't do anything in regards to the debug.log being short - that's the only data appearing as of an hour ago.
azrael99
 
Posts: 10
Joined: Mon Jan 19, 2009 2:32 pm

Re: Mencoder video scaler doesn't work

Postby shagrath » Mon Feb 09, 2009 9:05 am

ok you want to use -vf scale with avisynth ? indeed I disabled mencoder custom options with avisynth usage because I think it's the Avisynth purpose to apply special effects to the video like rescale, denoise, etc., and not mencoder anymore. in fact I will maybe completely separate the 2 engines in the future
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: Mencoder video scaler doesn't work

Postby azrael99 » Mon Feb 09, 2009 3:19 pm

Thanks for the reply, Shagrath. Hopefully it happens in the next update since I probably have to use 1.00 and 1.04 together now since I saw the answer you gave me.
azrael99
 
Posts: 10
Joined: Mon Jan 19, 2009 2:32 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 18 guests