PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Announcements about PS3 Media Server

PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Postby SubJunk » Sun Aug 28, 2011 12:49 am

General:

Built from SVN r813 (OSX version from r812).
Released as beta because many code changes haven't been widely tested yet.
People have been testing the SubJunk Build, but I have so many things in there right now that aren't in the official trunk so the testing doesn't apply to the trunk as much as it usually does.
This will hopefully give us a more trustworthy idea.


Downloads:

Windows
Linux
OS X

Changelog:

  • Updated OS X MPlayer to enable external VOBsub, ASS/SSA and Fribidi support
  • Allow update checks to be performed manually (Windows only)
  • Allow automatic update checks to be enabled (Windows only)
  • Simplify PMS customization for packagers of custom builds
  • Logging fix for headless configurations
  • Added experimental support for iPad / iPhone
  • Fixed DVD ISO playback on OS X (thanks, jjmojojjmojo!)
  • Added support for the AirPlayer app
  • Added support for Samsung TV model SEC_HHP_TV (thanks, coax-!)
  • Added Aperture support on OS X (thanks, coax-!)
  • Added thumbnail support for images (some code from http://www.rayinblu.com/ps3mediaserver)
  • The cache is now reset after each up- or downgrade (for versions higher than 1.40.0)
  • Files with the extension *.vdr are now being recognized as MPG videos


Upgrade Notes:

For 1.23.0 and above:
  • Just uninstall the older version and install newer one
For versions prior to 1.23.0:
  • To retain your old settings you may have to copy your old config file/s to a new directory.
    To find out where the new directory is on your computer, run the program and go to the Traces tab and look on the 14th line, the line that says "Profile directory:", that is the folder your config files should be saved now.
  • If you use the "media library / cache" option you should reset it.
SubJunk
 
Posts: 1210
Joined: Fri Mar 27, 2009 5:25 am

Re: PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Postby n1cky » Mon Aug 29, 2011 4:42 pm

Hi,

When i update my ps3 media server to this beta 2 version,
he was unable to find my ps3.. =( ( When i go back to the stable version it atomaticly find my ps3 again.. )

what is going wrong can someone help me?
because i have a Samsung TV model SEC_HHP_TV, and i wanted to test it, :lol:

Greets,
Nicky

( sorry for bad english ;) )
n1cky
 
Posts: 5
Joined: Mon Aug 29, 2011 4:39 pm

Re: PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Postby Shandley » Tue Aug 30, 2011 12:54 am

You may want to check under the "General Configuration" tab, under Network Settings, and see if you are forcing a networking interface that is not in use. I find that I have to select the network interface I am using otherwise it will not find my PS3. I have to pick my network card and leave the rest blank.
Shandley
 
Posts: 4
Joined: Wed Mar 24, 2010 2:08 am

Re: PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Postby DeFlanko » Tue Aug 30, 2011 2:26 am

Once i finally close on my house, and after everything is moved in ill be happy to test this =)
Developed a few CONF files...
DeFlanko
 
Posts: 111
Joined: Sat Dec 05, 2009 6:49 pm
Location: San Pedro, CA

Re: PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Postby n1cky » Tue Aug 30, 2011 5:48 am

Hi,

I thought i already tried that option, but i will try it again when i.m done with work tonight.

You will hear from me.

Greets nicky

Thanks for reply
n1cky
 
Posts: 5
Joined: Mon Aug 29, 2011 4:39 pm

Re: PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Postby maxideus » Tue Aug 30, 2011 6:02 am

I've read the release notes, but added support for hand helds and renders isn't enough for me to switch. Does this beta have any Windows related code enhancements compared to 1.31 beta 1?
maxideus
 
Posts: 26
Joined: Fri Aug 12, 2011 2:53 pm

Video playback stops after 1-2 minutes when transcoding

Postby starwind » Wed Aug 31, 2011 11:30 am

Hey everyone not sure if this is the correct place for this post as im using the latest beta build 1.40.0-b2 (admins please move if this is the case)

Anyways when transcoding a video after about 1-2 minutes the playback stops and gives me an error.

Error:
Unplayable content status code 69-c00d36b3

its almost like the video isnt being transcoded fast enough or something

I tested this out with an AVI and an MKV with the same result (I have specific settings for MKVs in MENCODER but nothing for AVI's)

This has only started happening after upgrading to 1.40.0 (will uninstall and install the release version 1.30.0 to check if this fixes it) I had a string of problems leading up to this, using 1.25 my settings werent saving when exiting the program, I upgraded to 1.30.0 which worked for a time then started getting the media renderer not detected issue which i resolved by installing the 1.40.0. beta which leads me to where i am now.

currently running windows 7x64 with a core i7 and 6 gig ram, my renderer is an xbox360

heres my additional mencoder settings
container == matroska && framerate == 30 :: -fps 25 -ofps 25
container == matroska && framerate == 29.97 :: -fps 25 -ofps 25
(as you can probs guess its to fix audio sync issues with particular files)

other than that everything is set to defaults

heres my debug log for the last couple of files only thing i can see that rings alarm bells is this keeps popping up:
[Thread-104] DEBUG 10:56:03.961 Cannot grow buffer size from 50,000,000 bytes to 628,097,024 bytes.



debug log
[New I/O server worker #1-9] INFO 10:55:49.125 Starting transcode/remux of [KSN-AEN]Blade of the Immortal - 01 [h264][11B946A5].avi
[New I/O server worker #1-9] DEBUG 10:55:49.141 Creating pipe \\.\pipe\mencoder1314784549141
[Thread-104] DEBUG 10:55:49.156 Waiting for pipe connection \\.\pipe\mencoder1314784549141
[win32/mencoder_mt.exe] DEBUG 10:55:49.219 Starting C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\mencoder_mt.exe -ss 0 -quiet H:\anime\blade of the immortal\[KSN-AEN]Blade of the Immortal - 01 [h264][11B946A5].avi -quiet -quiet -oac lavc -of lavf -lavfopts format=asf -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc -channels 2 -lavdopts debug=0:threads=8 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=wmv2:acodec=wmav2:abitrate=256:threads=1:keyint=5:vqscale=1:vqmin=2:vrc_maxrate=30000:vrc_buf_size=1835 -subfont C:\Windows\Fonts\Arial.ttf -ass-color ffffff00 -ass-border-color 00000000 -ass-font-scale 1.0 -ass-force-style FontName=Arial,Outline=1,Shadow=1,MarginV=10 -quiet -quiet -subdelay 20000 -quiet -quiet -ofps 24000/1001 -quiet -quiet -lavdopts fast -mc 0 -noskip -af lavcresample=44100 -srate 44100 -o \\.\pipe\mencoder1314784549141
[win32/mencoder_mt.exe] DEBUG 10:55:49.219 Reading pipe: \\.\pipe\mencoder1314784549141
[win32/mencoder_mt.exe] DEBUG 10:55:49.219 Attaching thread: win32/mencoder_mt.exe
[Thread-104] DEBUG 10:55:49.359 Result of \\.\pipe\mencoder1314784549141 : true
[Thread-104] DEBUG 10:56:03.961 Cannot grow buffer size from 50,000,000 bytes to 628,097,024 bytes.
[Thread-18] DEBUG 10:56:29.966 Sending ALIVE...
[New I/O server worker #1-9] DEBUG 10:56:40.505 Setting margin to 2Mb
[Thread-109] DEBUG 10:59:07.083 Stopping process: win32/mencoder_mt.exe
[Thread-18] DEBUG 10:59:34.149 Sending ALIVE...
[New I/O server worker #1-12] INFO 10:59:38.750 Starting transcode/remux of [a4e]Ghost_in_Shell_TV_01[divx5.2.0].mkv
[New I/O server worker #1-12] DEBUG 10:59:38.759 Creating pipe \\.\pipe\mencoder1314784778758
[Thread-113] DEBUG 10:59:38.769 Waiting for pipe connection \\.\pipe\mencoder1314784778758
[win32/mencoder_mt.exe] DEBUG 10:59:38.819 Starting C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\mencoder_mt.exe -ss 0 -quiet H:\anime\[a4e]Ghost_in_the_Shell_TV_01-26\[a4e]Ghost_in_Shell_TV_01[divx5.2.0].mkv -quiet -quiet -oac lavc -of lavf -lavfopts format=asf -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc -channels 2 -lavdopts debug=0:threads=8 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=wmv2:acodec=wmav2:abitrate=256:threads=1:keyint=5:vqscale=1:vqmin=2:vrc_maxrate=30000:vrc_buf_size=1835 -subfont C:\Windows\Fonts\Arial.ttf -ass-color ffffff00 -ass-border-color 00000000 -ass-font-scale 1.0 -ass-force-style FontName=Arial,Outline=1,Shadow=1,MarginV=10 -aid 1 -sid 0 -quiet -quiet -ofps 24000/1001 -quiet -quiet -lavdopts fast -mc 0 -noskip -af lavcresample=44100 -srate 44100 -o \\.\pipe\mencoder1314784778758
[win32/mencoder_mt.exe] DEBUG 10:59:38.820 Reading pipe: \\.\pipe\mencoder1314784778758
[win32/mencoder_mt.exe] DEBUG 10:59:38.820 Attaching thread: win32/mencoder_mt.exe
[Thread-113] DEBUG 10:59:38.861 Result of \\.\pipe\mencoder1314784778758 : true
[Thread-113] DEBUG 10:59:50.592 Cannot grow buffer size from 50,000,000 bytes to 628,097,024 bytes.
[New I/O server worker #1-12] DEBUG 11:00:45.754 Setting margin to 2Mb
[Thread-118] DEBUG 11:01:18.062 Stopping process: win32/mencoder_mt.exe

in the meantime will revert back to 1.30 and see if it fixes this.


*update*

reverting back to 1.30.0 fixed this issue, I also noticed the transcode buffer status bar wasnt filling anywhere near as quickly on 1.40.0 as it is on 1.30.0 all settings are exactly the same between builds.
starwind
 
Posts: 1
Joined: Wed Aug 31, 2011 11:03 am

Re: PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Postby erikkri » Wed Aug 31, 2011 2:34 pm

What is the "experimental support for iPad / iPhone", and how does it work?

I tried to search in the forums, but could not find any info about this feature.
erikkri
 
Posts: 1
Joined: Tue Sep 08, 2009 2:32 pm

Re: PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Postby taconaut » Wed Aug 31, 2011 2:39 pm

erikkri wrote:What is the "experimental support for iPad / iPhone", and how does it work?

viewtopic.php?f=15&t=11520
If you always wanted to have your most recent videos at the top of the folder in the ps3 or wished you could group all videos with the same genre in one folder, have a look at pms-mlx
taconaut
Project Member
 
Posts: 1080
Joined: Sat Apr 11, 2009 12:29 am
Location: Switzerland

Re: PS3 Media Server 1.40.0 Beta 2 is released

Postby Silizium » Wed Aug 31, 2011 3:53 pm

Cool, now I can even see content of iPhoto Library. Very good software. I have a PS3 and a Samsung TV. Fits perfect together.
Silizium
 
Posts: 5
Joined: Sun Jul 10, 2011 10:07 am

Next

Return to Announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests