Choppy playback even on low settings. HELP!

For help and support with issues specific to Mac OS X
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Choppy playback even on low settings. HELP!

Postby RXXXII » Thu Oct 01, 2009 2:42 am

I have this weird issue with PS3MS.

It was working great this morning, but now it just plays back all choppy.

I have a linksys wireless g router with range booster WRT54GS
I have a 40GB glossy ps3
I have an iMac 2GHz processor, 2GB ram, Intel Core Duo running Mac OS X 10.4.11 Tiger

Audio is set to 192kbps

I was originally running on Lossless video quality, but went down to Best, then to good, then to good HD, then to medium. Finally I went to lowest quality.

I researched the max Mbps on my router and it says its stock 54Mbps, so I set the max to 54Mbps.

It is still choppy. More like it will play good for a few min then It will lag like hell with no sound.

Any ideas?
RXXXII
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 30, 2009 2:22 am

Re: Choppy playback even on low settings. HELP!

Postby meskibob » Thu Oct 01, 2009 3:07 am

Good luck getting wifi-G upto 54mbps, as the standard real throughput is usually down in the 15mbps range.
I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4739
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: Choppy playback even on low settings. HELP!

Postby RXXXII » Thu Oct 01, 2009 3:27 am

Ok lemme try 15mbps then. Thank u for the correction
RXXXII
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 30, 2009 2:22 am

Re: Choppy playback even on low settings. HELP!

Postby RXXXII » Thu Oct 01, 2009 3:34 pm

I tired running all my videos on Medium with a max of 15 Mbps and all my AVI, WMV, & MKV files play great! Quality is very bearable... no too pixelated.

Although is it just that the transcoder doesn't like mov & mp4 files, because even on these low settings mov & mp4 are super choppy.
RXXXII
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 30, 2009 2:22 am


Return to Mac OS X Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests