Can't stream mp4 to ps3

For help and support with issues specific to Mac OS X
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Can't stream mp4 to ps3

Postby based » Wed Feb 22, 2012 11:32 pm

I really don't know what the problem is. I can't stream any mp4 from my mac to the ps3. It always says the data is corrupted. I've tried to force transcoding from the transcode settings but still no luck.
based
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 22, 2012 11:29 pm

Re: Can't stream mp4 to ps3

Postby Raptor399 » Thu Feb 23, 2012 8:35 am

Can you provide more detailed information?
Raptor399
Project Member
 
Posts: 1916
Joined: Thu Mar 10, 2011 12:06 am

Re: Can't stream mp4 to ps3

Postby based » Fri Feb 24, 2012 12:30 am

I'm running Mac OS X 10.5.8 2.4 GHz Intel Core 2 Duo And I'm using Wifi through my router. I haven't had any problems playing mp4's until about 2 weeks ago. This i pretty much all I could find: [0x0-0x405405].PS3 Media Server[46394]: [New I/O server worker #1-1] INFO 17:23:07.500 Media renderer was not recognized. Possible identifying HTTP headers: User-Agent: Azureus 4.7.0.2
based
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 22, 2012 11:29 pm

Re: Can't stream mp4 to ps3

Postby based » Fri Feb 24, 2012 11:11 pm

Code: Select all
[New I/O server worker #2-4] DEBUG 16:06:39.763 Attaching thread: osx/ffmpeg
[New I/O server worker #2-4] DEBUG 16:06:39.764 Unix process ID (/Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/ffmpeg): 219
[Thread-121] DEBUG 16:06:40.155 Stopping Unix process 214: osx/ffmpeg
[Thread-127] DEBUG 16:06:40.733 Stopping Unix process 216: osx/ffmpeg
[Thread-133] DEBUG 16:06:41.489 Stopping Unix process 217: osx/ffmpeg
[Thread-139] DEBUG 16:06:42.047 Stopping Unix process 218: osx/ffmpeg
[New I/O server worker #2-1] INFO  16:06:42.428 Starting transcode/remux of Warrior BRRip.mp4
[New I/O server worker #2-1] DEBUG 16:06:42.454 Starting "/Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/ffmpeg" -i "/Users/******/Movies/Warrior.mp4" -vframes 1 -vcodec copy -f h264 -vbsf h264_mp4toannexb -an -y pipe:
[Thread-151] DEBUG 16:06:42.481 dyld: unknown required load command 0x80000022
[New I/O server worker #2-1] DEBUG 16:06:42.482 Attaching thread: osx/ffmpeg
[New I/O server worker #2-1] DEBUG 16:06:42.482 Unix process ID (/Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/ffmpeg): 220
[Thread-145] DEBUG 16:06:42.605 Stopping Unix process 219: osx/ffmpeg
[New I/O server worker #2-1] INFO  16:06:42.823 Process /Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/ffmpeg has a return code of 133! Maybe an error occurred... check the log file
[osx/mencoder] DEBUG 16:06:42.907 Starting "/Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/mencoder" -ss 0 -quiet "/Users/******/Movies/Warrior.mp4" -quiet -quiet -oac lavc -of mpeg -quiet -quiet -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc -channels 6 -lavdopts debug=0:threads=2 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=mpeg2video:acodec=ac3:abitrate=576:threads=2:keyint=25:vqmax=5:vqmin=2 -quiet -quiet -subdelay 20000 -mc 0.005 -ofps 25 -quiet -quiet -vf yadif -lavdopts fast -mc 0.1 -quiet -af lavcresample=48000 -srate 48000 -o - -really-quiet -msglevel statusline=2
[Thread-156] DEBUG 16:06:42.946 dyld: unknown required load command 0x80000022
[osx/mencoder] DEBUG 16:06:43.246 Attaching thread: osx/mencoder
[osx/mencoder] DEBUG 16:06:43.257 Unix process ID (/Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/mencoder): 221
[osx/mencoder] INFO  16:06:43.305 Process /Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/mencoder has a return code of 133! Maybe an error occurred... check the log file
[Thread-155] DEBUG 16:06:45.326 Stopping Unix process 220: osx/ffmpeg
[Thread-16] DEBUG 16:06:46.770 Sending ALIVE...
[Thread-161] DEBUG 16:06:51.748 Stopping Unix process 221: osx/mencoder
Last edited by Raptor399 on Sat Feb 25, 2012 9:03 am, edited 1 time in total.
Reason: Edited for code fragments
based
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 22, 2012 11:29 pm

Re: Can't stream mp4 to ps3

Postby Raptor399 » Sat Feb 25, 2012 9:06 am

The problem is that MEncoder runs into an error:

Code: Select all
[New I/O server worker #2-1] DEBUG 16:06:42.454 Starting "/Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/ffmpeg" -i "/Users/******/Movies/Warrior.mp4" -vframes 1 -vcodec copy -f h264 -vbsf h264_mp4toannexb -an -y pipe:
[Thread-151] DEBUG 16:06:42.481 dyld: unknown required load command 0x80000022

But there is no info in the log on what that "unknown required load command" might be.
Raptor399
Project Member
 
Posts: 1916
Joined: Thu Mar 10, 2011 12:06 am

Re: Can't stream mp4 to ps3

Postby based » Sun Feb 26, 2012 6:29 am

based wrote:
Code: Select all
[osx/mencoder] INFO  16:06:43.305 Process /Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/mencoder has a return code of 133! Maybe an error occurred... check the log file


Could that have something to do with it? I really don't know anything at all about this. I'm just confused why this suddenly is happening when it has been playing just fine.
based
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 22, 2012 11:29 pm

Re: Can't stream mp4 to ps3

Postby Raptor399 » Sun Feb 26, 2012 9:51 am

Yes, that definitely has to do with it.

The main problem here is that MEncoder is a bit silent about the problem it encounters, other than the return code 133.
You could try running the command manually and see if a better error description appears.
Open a Terminal and run this command:

Code: Select all
"/Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/mencoder" -ss 0 \
    "~/Movies/Warrior.mp4" -oac lavc -of mpeg -mpegopts \
    format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc \
    -channels 6 -lavdopts debug=0:threads=2 \
    -lavcopts autoaspect=1:vcodec=mpeg2video:acodec=ac3:abitrate=576:threads=2:keyint=25:vqmax=5:vqmin=2 \
    -subdelay 20000 -mc 0.005 -ofps 25 -vf yadif -lavdopts fast -mc 0.1 \
    -af lavcresample=48000 -srate 48000 -o testoutput.avi -msglevel statusline=2
Raptor399
Project Member
 
Posts: 1916
Joined: Thu Mar 10, 2011 12:06 am

Re: Can't stream mp4 to ps3

Postby based » Mon Feb 27, 2012 2:56 am

Just copy and past that in Terminal? I tried that and this happened:

Code: Select all
dyld: unknown required load command 0x80000022
Trace/BPT trap


Also a popup came up saying the application mencoder quit unexpectedly.
based
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 22, 2012 11:29 pm

Re: Can't stream mp4 to ps3

Postby Raptor399 » Mon Feb 27, 2012 11:06 pm

Alas. That's not much more info than the log file gave. :-|
Sounds like mencoder doesn't like your .mp4. Which version of mencoder is it?
Just run this in to Terminal to see:
Code: Select all
"/Applications/PS3 Media Server.app/Contents/Resources/Java/osx/mencoder"
Raptor399
Project Member
 
Posts: 1916
Joined: Thu Mar 10, 2011 12:06 am

Re: Can't stream mp4 to ps3

Postby based » Tue Feb 28, 2012 2:27 am

The same exact message came up, the popup as well
based
 
Posts: 10
Joined: Wed Feb 22, 2012 11:29 pm

Next

Return to Mac OS X Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests