H.264 AVC AC3 TS show video but no audio

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

H.264 AVC AC3 TS show video but no audio

Postby Kit64 » Wed Mar 04, 2009 12:19 pm

I have some recorded HD TV files that I tried to stream to the PS3. I get video but no audio.
They are TS files containing H.264 AVC (720p or 1080i) and AC3 audio. (New Zealand HD TV broadcast).

I think the PS3 should have all the required codec support (as H.264 AVC is one of the bluray formats).
I would prefer to mux and stream rather than transcode if possible as I don't have enough grunt and like the native quality.

How do I setup a TS H.264 AVC AC3 mux command that repackages the file into something the PS3 is happy with?

Any thought appreciated,
Chris
Attachments
debug TS H.264 AC3 Video but no audio.zip
TS H.264 AVC (720p) with AC3 (2 channel) shows video but no audio
(5.17 KiB) Downloaded 47 times
Kit64
 
Posts: 13
Joined: Fri Jan 23, 2009 2:19 pm

Re: H.264 AVC AC3 TS show video but no audio

Postby shagrath » Wed Mar 04, 2009 6:41 pm

play it from the #transcoded# folder with the last version
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: H.264 AVC AC3 TS show video but no audio

Postby Kit64 » Fri Mar 06, 2009 10:24 am

Hi shagrath,

I really appreciate your commenting on the forum and still getting time to write new code.

I tried 1.10.306 with simular / identical results to 1.10.1.
- Played from the default I get good quality video, but no audio. The PS3 also reports no audio.
- Played from any of the transcode folders I eventually get corrupt data. Looking on the PMS PC I see that Mencoder has crashed.

I have just recorded and uploaded a 7 second TS sample that you or others could try sometime. It is 5MB and you can get it here:
Freeview HD - Turtle.ts

I tried various other TS files (TV1, TV3, HD sample from the internet) no joy.

I suspect that the issue is a 'feature' of the PS3 software (I am using 2.60) as it should play streamed TS files correctly.

Thanks,
Chris
Attachments
PMS 1.10.306 TS Video but no Audio.zip
Tryed with 1.10.306.
(18.51 KiB) Downloaded 38 times
Kit64
 
Posts: 13
Joined: Fri Jan 23, 2009 2:19 pm

Re: H.264 AVC AC3 TS show video but no audio

Postby shagrath » Fri Mar 06, 2009 12:44 pm

the ps3 does not play all flavours of mpeg ts unfortunately.... and I would say, neither mencoder
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: H.264 AVC AC3 TS show video but no audio

Postby Kit64 » Fri Mar 06, 2009 12:53 pm

Thanks.
I will try manually remuxing to a different container etc to see if the PS3 is happy with something close.
Kit64
 
Posts: 13
Joined: Fri Jan 23, 2009 2:19 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 16 guests