Problems With MKV's Using FLAC w/5.1 Surround Sound

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Re: Problems With MKV's Using FLAC w/5.1 Surround Sound

Postby datdamnmachine » Mon Oct 25, 2010 4:49 pm

YK_Ho wrote:I tried setups form these thread too (viewtopic.php?f=6&t=7894)

Problem I have is, if I used the original Mencoder from 20.410, 20.412 or latest Beta ver.
I can play most of my MKV (Dolby, DTS, AAC) but some with FLAC cannot play.

After I patched the Mencoder sets from that thread.
I can't play my MKV with DTS no matter what (I tried every setting suggested, still can't get it worked).
But the rest of mine work.

I also tried the MKVtoolnix (3.4.0), doesn't help me much neither.
By the way, most of source are animations but I disabled all subs.


Did you also patch the ffmpeg and mplayer files as well? Also, this person is using a community build and not the official beta so that may be worth a try as well if you haven't done that.

***EDIT***

Also, there is a flac.exe file in the directory of the current beta. There doesn't appear to be a version number. Could this be something of issue? Perhaps this file needs an upgrade too?
datdamnmachine
 
Posts: 49
Joined: Wed Sep 22, 2010 3:32 am

Re: Problems With MKV's Using FLAC w/5.1 Surround Sound

Postby YK_Ho » Wed Oct 27, 2010 1:42 pm

Thanks for you advice!

It wasn't related to the FFmpeg, but when I look that thread again (viewtopic.php?f=6&t=7894)

I figured last time I updated, I used MPlayer-p4-svn-31878 as supposed to MPlayer-p4-svn-32492.

Probably it was a matching issue.

Now I can play every .mkv file flawlessly!!
FLAC as PCM
DTS as DTS
DD 5.1 as DD 5.1

Truly appreciated! You fixed my headache!!
YK_Ho
 
Posts: 4
Joined: Mon Sep 13, 2010 4:25 pm

Re: Problems With MKV's Using FLAC w/5.1 Surround Sound

Postby whereswally007 » Sat Oct 12, 2013 10:25 pm

Hi,

I'm having the same issue in regards to Flac 5.1 surround sound and very low/muffled voices.
You said that you fixed your issue.
Can you please explain what you did to resolve this issue.

thanks
whereswally007
 
Posts: 1
Joined: Sat Oct 12, 2013 10:21 pm

Previous

Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 16 guests