can't see the media server on xmb

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

can't see the media server on xmb

Postby speedy7 » Thu Feb 19, 2009 4:34 pm

hallo and sorry for disturbing you...

computer specs:intel core duo 2.66, 3.50gb ram



i'm trying to put the pms but ps3 cannot seeing it. the ps3 is connected wireless with a router and the pc is connected wired on the router ..the configuration is good on media server..
i made a rule on my router for the port 5001 and i shutdown the firewall on xp. here is the traces.. but still cant find the solution..can anyone help???????

[main] TRACE 17:26:08.390 Starting Java PS3 Media Server v1.03
[main] TRACE 17:26:08.390 by shagrath / 2008
[main] TRACE 17:26:08.390 http://ps3mediaserver.blogspot.com
[main] TRACE 17:26:08.390
[main] TRACE 17:26:08.390 Java 1.6.0_11-Sun Microsystems Inc.
[main] TRACE 17:26:08.405 OS Windows XP x86 5.1
[main] TRACE 17:26:08.405 Encoding: Cp1252
[main] TRACE 17:26:08.405 Temp folder: C:\DOCUME~1\user\LOCALS~1\Temp\javaps3media
[main] TRACE 17:26:08.577 Found AviSynth plugins dir: C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins
[main] TRACE 17:26:08.577 !!! It seems VSFilter.dll is not installed into the AviSynth plugins dir ! It could be troublesome for playing subtitled videos with AviSynth !!!
[main] TRACE 17:26:08.577 Registering transcoding engine AviSynth/FFmpeg
[main] TRACE 17:26:08.577 Registering transcoding engine FFmpeg Audio
[main] TRACE 17:26:08.577 Registering transcoding engine MEncoder
[main] TRACE 17:26:08.577 Registering transcoding engine Avisynth/MEncoder
[main] TRACE 17:26:08.593 Registering transcoding engine MPlayer Audio
[main] TRACE 17:26:08.593 Registering transcoding engine MEncoder Web
[main] TRACE 17:26:08.593 Registering transcoding engine MPlayer Video Dump
[main] TRACE 17:26:08.593 Registering transcoding engine MPlayer Web
[main] TRACE 17:26:08.593 Registering transcoding engine TsMuxer
[main] TRACE 17:26:08.593 Registering transcoding engine Audio High Fidelity
[main] TRACE 17:26:08.593 Executable of transcoder profile VideoLan Audio Streaming not found!
[main] TRACE 17:26:08.593 Executable of transcoder profile VideoLan Video Streaming not found!
[main] TRACE 17:26:08.593 Registering transcoding engine FFmpeg DVR-MS Remux
[main] TRACE 17:26:08.734 Scanning network interface eth0 / NVIDIA nForce Networking Controller - Packet Scheduler Miniport
[main] TRACE 17:26:08.734 Using forced address 192.168.1.64
[main] TRACE 17:26:08.734 Created socket: /192.168.1.64:5001
[Thread-10] TRACE 17:26:08.749 Starting DLNA Server on host 192.168.1.64 and port 5001...
[main] TRACE 17:26:08.765 Using following UUID: 5dad4e41-cf2b-3944-9eed-035a312e0e05
[main] TRACE 17:26:09.327 It's ready! You should see the server appears on XMB
[Thread-10] TRACE 17:26:11.187 Receiving a request from: 192.168.1.66
[Thread-10] TRACE 17:26:11.484 Receiving a request from: 192.168.1.65
Attachments
debug.rar
(3.43 KiB) Downloaded 26 times
Last edited by speedy7 on Thu Feb 19, 2009 4:42 pm, edited 1 time in total.
speedy7
 
Posts: 5
Joined: Sat Jan 24, 2009 1:41 pm

Re: can't see the media server on xmb

Postby ExSport » Thu Feb 19, 2009 4:37 pm

192.168.1.65 and 192.168.1.66 see PMS ;)
Is one of them PS3?
ExSport
 
Posts: 2167
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: can't see the media server on xmb

Postby speedy7 » Thu Feb 19, 2009 4:44 pm

192.168.1.66 is the ps3
speedy7
 
Posts: 5
Joined: Sat Jan 24, 2009 1:41 pm

Re: can't see the media server on xmb

Postby ExSport » Thu Feb 19, 2009 5:28 pm

So your PS3 sees PMS ;)
ExSport
 
Posts: 2167
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: can't see the media server on xmb

Postby meskibob » Thu Feb 19, 2009 7:14 pm

Make sure your router is setup to allow UPnP and Multicast traffic.
I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4763
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: can't see the media server on xmb

Postby darkpepe » Fri Feb 20, 2009 8:10 am

meskibob wrote:Make sure your router is setup to allow UPnP and Multicast traffic.


Make this one a sticky!

I did so much fiddling around I didn't know what else I should try. The weird thing is that my PS3 could connect eventually to the PS3 Media Server after a lot of searching for media servers. (10-12 times).
Now it just appears there when I switch on my PS3. I didn't even know that routers have such an option...

Thanks dude!
darkpepe
 
Posts: 4
Joined: Wed Feb 18, 2009 8:22 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests