Artifacts every 30s

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Artifacts every 30s

Postby Pierre » Wed Feb 11, 2009 12:26 am

Hi,

I cannot get PS3MS to act correctly, no matter
which Video Engine is select, there is always artifact like every 30 to 40 seconds, really irritating.

I tried selecting each engine, all the same artifacts, I tried setting Max Bandwidth to 15, still the same,
Happens with any video format, .AVI, .MKV, .VOB, they all have the same artifacts like every 30 seconds.

I have been downgrading the program to version 1.03, but still the same artifacts.

Please, can you tell me what I'm doing wrong ? :|
Pierre
 
Posts: 15
Joined: Fri Feb 06, 2009 8:59 am

Re: Artifacts every 30s

Postby shagrath » Wed Feb 11, 2009 2:17 am

it's the same with a non transcoded video ?
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2668
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: Artifacts every 30s

Postby Pierre » Wed Feb 11, 2009 3:26 am

Well, on the PS3, I open the files named xxxxxxxxxxxx-(Mencoder) and xxxxxxxxxxxxxxxxxxx(AvisynthFFmpeg)
so I guess, yeah I open the transcoded files.

I have also tried playing those files in the #Transcode# (sorry don't know correctly, PS3 and wireless modem is off at the moment) directory, always the same result.
Pierre
 
Posts: 15
Joined: Fri Feb 06, 2009 8:59 am

Re: Artifacts every 30s

Postby shagrath » Wed Feb 11, 2009 9:15 am

when you said artifact, you likely meant stuttering, no ?
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2668
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: Artifacts every 30s

Postby Pierre » Wed Feb 11, 2009 12:05 pm

shagrath wrote:when you said artifact, you likely meant stuttering, no ?

Hi shagrath,

The stuttering problem is gone since I set the max bandwidth to 15,
they are indeed artifacts, some weirdly colored thick lines like every 30 seconds, randomly across the screen.

When i play any of those media files on my PC using MPC or ZoomPlayer, they all play perfectly fine.
Pierre
 
Posts: 15
Joined: Fri Feb 06, 2009 8:59 am

Re: Artifacts every 30s

Postby Pierre » Wed Feb 11, 2009 8:12 pm

Just some question to other PS3MS users, are there any other users gettings the same artifacts when playing any video file format on the PS3 ? Like every 30 secs, or perhaps once in a while ?

Please post your results, a simple Yes or No is already a great help, meaning I need to dig further, and perhaps there could be some kind of interference in the wireless connections between PS3MS and my wireless PS3, allthough browsing through the contents, and playing simple MP3 files do not produce any distortion (which had do be there if the problem was really interference with the wireless communication.
Pierre
 
Posts: 15
Joined: Fri Feb 06, 2009 8:59 am

Re: Artifacts every 30s

Postby shagrath » Wed Feb 11, 2009 8:15 pm

I would suggest to change your wifi channel, maybe these "interferences" will fade
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2668
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: Artifacts every 30s

Postby Pierre » Sat Feb 14, 2009 4:45 pm

shagrath wrote:I would suggest to change your wifi channel, maybe these "interferences" will fade

Hi shagrath,

I changed wifi channels, interferences are less, but still about once every 10 minutes.
Pierre
 
Posts: 15
Joined: Fri Feb 06, 2009 8:59 am


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests