mkv 1080p works fine, 720p doesn't

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

mkv 1080p works fine, 720p doesn't

Postby teake » Sun Jan 17, 2010 3:06 pm

Now this is strange: I've had this working fine. But after some changes in versions (now 1.20 build 372) I cannot playback 720p content anymore. 1080P works fine though.... All other formats are ok (without youtube that is, but that's another issue i guess), so DVD, divx, etc all work fine.

Seeing that 1080p mkv is no problem, the bandwith won't be the problem. But then what is causing the 720p files to stop showing up? All I get is a black screen, without sound. Or occasionally a "server can't be reached".

Traces show no problems.
Debug.log gives so much info I get lost in it. (See attachment). I hope you guys can find a solution in it?

So: 1080p is fine, all other formats are fine. But mkv 720p doesn't playback, with files it used to be playing fine (pixar short collection files).
teake
 
Posts: 38
Joined: Sat Sep 12, 2009 4:21 pm

Re: mkv 1080p works fine, 720p doesn't

Postby meskibob » Sun Jan 17, 2010 4:56 pm

I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4763
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: mkv 1080p works fine, 720p doesn't

Postby teake » Sun Jan 17, 2010 6:46 pm

ok, thanks for the instructions. Here's some more info, and the zipped attachments.

CPU: Quadcore 6600 intel
2GB internal Memory
100kbps LAN wired
Sony Bravia 40W5500
PM3MS 1.20 build 372

file: see text from mediainfo: it's a 720p mkv

Transcoding should be done by Mencoder, that's in the top of the list, but I'm pretty sure that can be seen in the debug.zip?

I hope this gives enough info to find a solution?

EDIT: other debug file attached, made directly after playback error, for cleaner information.
Attachments
Kopie van debug.zip
version directly after 720p playback error
(19.93 KiB) Downloaded 21 times
burn-E_720p_mkv.zip
(1.25 KiB) Downloaded 23 times
teake
 
Posts: 38
Joined: Sat Sep 12, 2009 4:21 pm

Re: mkv 1080p works fine, 720p doesn't

Postby shagrath » Sun Jan 17, 2010 8:51 pm

Nothing strange in the log. Maybe the TV does not like this flavor of H264 stream. have you tried a lot of 720p ? you can also try to force a transcode (not an elegant solution but at least it should work)
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: mkv 1080p works fine, 720p doesn't

Postby teake » Sun Jan 17, 2010 10:11 pm

I allready forced mkv transcode, and it does have a playback. BUT... that playback is without sound, and with complete black screen. When I press the time-search-line function though, I can see it really is playing. And ff or rewind is possible, but still no picture or sound... So probably some transcoding issue for this kind of mkv's. I've got a complete series of these pixar shorts, and only one is in 1080p. That one plays fine. The other 17 files fail to play. Or more accurate: the do play, but don't show... :(
teake
 
Posts: 38
Joined: Sat Sep 12, 2009 4:21 pm

Re: mkv 1080p works fine, 720p doesn't

Postby teake » Sun Jan 24, 2010 12:06 pm

Well I'll be.... puzzled.....
This morning I tried to play some of the 720p mkv content for my daughter, and it works again!!
The only major things that have changed are windows updates of last week. Nothing more.

Don't ask how or why, just enjoy!
teake
 
Posts: 38
Joined: Sat Sep 12, 2009 4:21 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 14 guests