Issues on Windows 7 - tsMuxeR.exe has stopped working

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Issues on Windows 7 - tsMuxeR.exe has stopped working

Postby MilkyJoe » Tue Aug 18, 2009 1:21 am

Hurrah! I've finally managed to register with this forum. Your CAPTCHA security is terrible! It took me ages to enter the right characters, as they just weren't clear at all. Anyway... Rant over!

I've been using PS3 Media Server for about 8 months now (since I had my PS3), and it's served me well (so much so that I donated - something I rarely feel the need to do). I wouldn't use my PS3 nearly as much if I didn't have PS3MS!

I finally decided to give Windows 7 a go at the weekend (thanks to my MSDN subscription). I backed up my ageing XP installation and, well, I haven't looked back. I'm really impressed with Windows 7. Everything is up and running as it was before with Windows XP. Well, everything, that is, except PS3 Media Server.

My PS3 can see PS3MS just fine, but it takes an age to render the contents of my folders. All MP4 video files are reported as being huuuge - ~94Gb and 9hr:59m:59s long) If I then try to play (say) an MP4 video directly, TsMuxR crashes in Windows 7.

Does anyone have any idea of what's going on? Is PS3MS recoding my MP4s, even though I know the PS3 can play them natively? I tried dropping the latest TsmuxR exe, but it doesn't appear to have made a scrap of difference unfortunately.

I'm using the latest build of PS3MS (356), and my PS3 has firmware 2.80.

Oh, and keep up with great work you are doing with PS3MS.

Thanks
Last edited by MilkyJoe on Fri Aug 21, 2009 6:21 pm, edited 2 times in total.
MilkyJoe
 
Posts: 5
Joined: Tue Aug 18, 2009 1:08 am

Re: Issues on Windows 7 - tsMuxeR.exe has stopped working

Postby MilkyJoe » Wed Aug 19, 2009 11:52 am

Hmmm... Is no one else having critical Windows 7 issues, like me?

It's a relatively clean install still at the moment, and the software I have installed was the same as I had on Windows XP.

At the moment, I can't get any of my MP4s onto my PS3. I don't use the transcoding capability of PS3MS - I simply use it for copying files.

Can I completely disable transcoding? I really want to get back up and running with this...

Thanks
Last edited by MilkyJoe on Fri Aug 21, 2009 6:21 pm, edited 1 time in total.
MilkyJoe
 
Posts: 5
Joined: Tue Aug 18, 2009 1:08 am

Re: Issues on Windows 7 - tsMuxeR.exe has stopped working

Postby MilkyJoe » Fri Aug 21, 2009 6:20 pm

Well, I've tried installing the older 350 build (as this used to work just fine on my XP installation), but it's still no go. Hmmm...

I also tried playing around with security on the "PS3 Media Server" folder, and disabling every engine (as I just want to copy MP4 files), but it's still not working.

The "tsMuxeR.exe has stopped working" error gets thrown up twice (one message box is behind the other):

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: tsMuxeR.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 4a077b02
Fault Module Name: tsMuxeR.exe
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 4a077b02
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000c916
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 2057
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789


Has no on else had the with Windows 7?

Help!
MilkyJoe
 
Posts: 5
Joined: Tue Aug 18, 2009 1:08 am

Re: Issues on Windows 7 - tsMuxeR.exe has stopped working

Postby LiquidCooled » Sat Aug 22, 2009 8:23 pm

tsMuxer has stopped working is not a problem specific to Win 7. Several users, including myself have the same problem. The only way I found to solve it was to swap the tsMuxer version in the PMS directory with an older version. I copied the one that came with MKV2VOB and the problem completely stopped. Mind you to be extra sure I disabled the tsMuxer engine and unchecked the "Switch to tsMuxer..." under Mencoder.
LiquidCooled
 
Posts: 109
Joined: Sun Jul 12, 2009 10:59 pm

Re: Issues on Windows 7 - tsMuxeR.exe has stopped working

Postby MilkyJoe » Sun Aug 23, 2009 3:26 pm

Thanks LiquidCooled. I'll have a play...
MilkyJoe
 
Posts: 5
Joined: Tue Aug 18, 2009 1:08 am

Re: Issues on Windows 7 - tsMuxeR.exe has stopped working

Postby MilkyJoe » Sun Aug 23, 2009 6:27 pm

Thanks LiquidCooled - That appears to have done the trick!

Cheers mate
MilkyJoe
 
Posts: 5
Joined: Tue Aug 18, 2009 1:08 am


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 17 guests