Interesting Issue

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Interesting Issue

Postby slingshot1015 » Mon May 25, 2009 3:10 pm

I have a curious case. Video plays fine, however, the sound cuts out every 9-10 minutes. I thought it was because of the sleep timer on my PC, however, that is disabled. If anyone could help, I would appreciate it. Use to work fine, but now I cannot figure out what configuration somewhere on my system has changed that is causing the problem. Details are below:

Version: v1.11.335 (does the same thing with 1.10.51)
PC: Dual Core, Vista 32, 3mb RAM, 50gig avail
Network: Using gigabyte LAN. PS3 is hard wired thru Dlink gigabyte LAN (DIR 655)
Note: Using mencoder with a .mkv file. Problem occurs regardless of the .mkv file I use. I also tried different audio bitrates (i.e. 384 and 640).

I mailed the debug log file to ps3mediaserver@gmail.com..........

I would appreciate any help.
slingshot1015
 
Posts: 16
Joined: Mon Mar 16, 2009 2:17 pm

Re: Interesting Issue

Postby shagrath » Mon May 25, 2009 5:34 pm

try with 256 kbps, there's some troubles with the AC3 encoding from mencoder with the ps3
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: Interesting Issue

Postby slingshot1015 » Mon May 25, 2009 6:04 pm

Thanks, I will try it. Would it be better for me to use a different engine other than mencoder for .mkv files ?
slingshot1015
 
Posts: 16
Joined: Mon Mar 16, 2009 2:17 pm

Re: Interesting Issue

Postby slingshot1015 » Thu Jun 04, 2009 2:10 pm

FYI - I resolved this issue of the audio cutting out every 9 minutes. I am still running v1.11.335 and have AC3 audio bitrate at 640. I made the following changes and one of them fixed the issue:

1) Enabled "Prevents OS from sleeping" in General Configuration (probably fixed the issue)
2) Disabled 'Switch to TsMuxer' in Mencoder settings
3) Added the following 'container == matroska :: -noskip -mc 0' in Mencoder export settings
slingshot1015
 
Posts: 16
Joined: Mon Mar 16, 2009 2:17 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 9 guests