Streaming issue when not transcoded

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Streaming issue when not transcoded

Postby clenfant » Mon May 25, 2009 11:51 am

Hi,

I'm using PMS since fiew monthes now and it worked fine, but since a fiew days, something goes wrong :

When I try to see a movie not transcoded, it start for a fiew seconds, then stops and PS3 display an error message (DNLA protocol error (2006)...).
Then, the PS3 is not responding anymore, when I relaunch it, it is hard to make it redetected by the PS3...
This is not occuring if I launch the same video under transcode subdirectory, It this case it's working fine.
I don't understand.

I've made, by mistake, things in network configuration, but I have reinstall it and everithing else is working well.
I'm not sure that this issue appeared just after my mistake, or if this is not related, but maybe things need to be checked on this area (but I don't know what.

Can someone help me ?
I'm under Vista 64 bit integral, no probleme if using Windows Media Player Shared Service functionnality.
Regards,
Cyriaque
Last edited by clenfant on Mon May 25, 2009 12:18 pm, edited 2 times in total.
clenfant
 
Posts: 19
Joined: Mon May 25, 2009 11:40 am

Re: Streaming issue when not transcoded

Postby clenfant » Mon May 25, 2009 12:11 pm

I just had an extract of the debug.log file, when I launch a video not transcoded and it crashed :
....
[Thread-1571] DEBUG 13:09:06.555 Asked stream chunk [4587520-369295359] timeseek: 0.0 of 24_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.[tvu.org.ru].avi and player null
[Thread-1571] DEBUG 13:09:06.555 Wrote on socket: Content-Type: video/x-divx
[Thread-1571] DEBUG 13:09:06.555 Wrote on socket: CONTENT-RANGE: bytes 4587520-369295359/369295360
[Thread-1571] DEBUG 13:09:06.555 Wrote on socket: Accept-Ranges: bytes
[Thread-1571] DEBUG 13:09:06.555 Wrote on socket: Connection: keep-alive
[Thread-1571] DEBUG 13:09:06.555 Wrote on socket: Server: Windows_Vista-x86-6.0, UPnP/1.0, PMS/1.10.51
[Thread-1571] DEBUG 13:09:06.556 Wrote on socket: Content-Length: 364707840
[Thread-1571] DEBUG 13:09:06.556 Wrote on socket:
[Thread-1571] DEBUG 13:09:07.717 Sending stream with premature end : 1179648 bytes of get/0$3$5$0$26/24_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.%5Btvu.org.ru%5D.avi. Reason: Une connexion existante a dû être fermée par l'hôte distant
[Thread-1571] DEBUG 13:09:07.717 Sending stream: 1179648 bytes of get/0$3$5$0$26/24_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.%5Btvu.org.ru%5D.avi
[Thread-1571] DEBUG 13:09:07.717 Close Connection
[Thread-9] DEBUG 13:09:18.969 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:09:18.970 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:09:18.970 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:09:18.971 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:09:18.972 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:09:18.973 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:09:18.974 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:09:18.975 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:09:18.976 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:10:18.973 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:10:18.974 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:10:18.975 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:10:18.976 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:10:18.977 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:10:18.978 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:10:18.979 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:10:18.980 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:18.977 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:18.978 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:18.979 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:18.980 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:18.981 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:18.982 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:18.983 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:18.984 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:20.093 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:20.349 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:20.482 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:20.737 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:21.182 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:22.598 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:23.094 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:23.349 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:23.482 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:23.737 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:24.182 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:25.598 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:26.094 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:26.349 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:26.482 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:26.737 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:27.182 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:11:28.598 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.51:1900]
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.651 Opened handler on socket Socket[addr=/192.168.0.1,port=63526,localport=5001]
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.651 Received on socket: GET /get/0$3$5$0$26/24_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.%5Btvu.org.ru%5D.avi HTTP/1.1
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.651 Received on socket: Host: 192.168.0.51:5001
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.651 Received on socket: User-Agent: PLAYSTATION 3
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.652 Opened handler on socket Socket[addr=/192.168.0.1,port=63525,localport=5001]
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.652 Received on socket: GET /get/0$3$5$0$26/thumbnail000024_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.%5Btvu.org.ru%5D.avi HTTP/1.1
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.652 Received on socket: Host: 192.168.0.51:5001
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.652 Received on socket: User-Agent: PLAYSTATION 3
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.652 Opened handler on socket Socket[addr=/192.168.0.1,port=63524,localport=5001]
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.652 Received on socket: GET /get/0$3$5$0$26/thumbnail000024_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.%5Btvu.org.ru%5D.avi HTTP/1.1
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.652 Received on socket: Host: 192.168.0.51:5001
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.652 Received on socket: User-Agent: PLAYSTATION 3
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.660 Received on socket: Connection: Keep-Alive
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.660 Received on socket: Accept-Encoding: identity
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.660 Received on socket: transferMode.dlna.org: Streaming
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.660 Received on socket: Range: bytes=2883584-369295359
[Thread-1572] INFO 13:12:02.660 HTTP: get/0$3$5$0$26/24_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.%5Btvu.org.ru%5D.avi / 2883584-369295359
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.660 Wrote on socket: HTTP/1.1 206 Partial Content
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.660 Searching for objectId: 0$3$5$0$26 with children option: false
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.661 Asked stream chunk [2883584-369295359] timeseek: 0.0 of 24_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.[tvu.org.ru].avi and player null
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.661 Unexpected IO Error: class java.io.IOException: Une connexion établie a été abandonnée par un logiciel de votre ordinateur hôte
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.661 Close InputStreamjava.io.FileInputStream@f5c3a6
[Thread-1572] DEBUG 13:12:02.661 Close Connection
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.661 Received on socket: Connection: Keep-Alive
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.661 Received on socket: Accept-Encoding: identity
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.661 Received on socket: transferMode.dlna.org: Interactive
[Thread-1574] INFO 13:12:02.661 HTTP: get/0$3$5$0$26/thumbnail000024_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.%5Btvu.org.ru%5D.avi / 0-0
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.661 Wrote on socket: HTTP/1.1 200 OK
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.661 Searching for objectId: 0$3$5$0$26 with children option: false
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.662 Wrote on socket: Content-Type: image/png
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.662 Unexpected IO Error: class java.io.IOException: Une connexion établie a été abandonnée par un logiciel de votre ordinateur hôte
[Thread-1574] DEBUG 13:12:02.662 Close Connection
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.663 Received on socket: Connection: Keep-Alive
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.663 Received on socket: Accept-Encoding: identity
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.663 Received on socket: transferMode.dlna.org: Interactive
[Thread-1573] INFO 13:12:02.663 HTTP: get/0$3$5$0$26/thumbnail000024_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.%5Btvu.org.ru%5D.avi / 0-0
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.663 Wrote on socket: HTTP/1.1 200 OK
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.663 Searching for objectId: 0$3$5$0$26 with children option: false
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.663 Wrote on socket: Content-Type: image/png
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.663 Wrote on socket: Accept-Ranges: bytes
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.663 Unexpected IO Error: class java.io.IOException: Une connexion établie a été abandonnée par un logiciel de votre ordinateur hôte
[Thread-1573] DEBUG 13:12:02.663 Close Connection
[Thread-9] DEBUG 13:12:18.981 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:12:18.982 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:12:18.983 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:12:18.984 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]
[Thread-9] DEBUG 13:12:18.984 Receiving a NOTIFY from [192.168.0.254:1900]

Rgds
clenfant
 
Posts: 19
Joined: Mon May 25, 2009 11:40 am

Re: Streaming issue when not transcoded

Postby clenfant » Tue May 26, 2009 11:58 am

Hi,

Nobody to help me on this topic?

It's really anoying :(

thx
clenfant
 
Posts: 19
Joined: Mon May 25, 2009 11:40 am

Re: Streaming issue when not transcoded

Postby clenfant » Wed May 27, 2009 8:57 pm

Hello,

last try... nobody to help me please ?
clenfant
 
Posts: 19
Joined: Mon May 25, 2009 11:40 am

Re: Streaming issue when not transcoded

Postby meskibob » Wed May 27, 2009 9:03 pm

Does this happen with every *.avi you try or just this specific file? If it's the latter, it may just be a poorly encoded file...
I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4784
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: Streaming issue when not transcoded

Postby clenfant » Wed May 27, 2009 9:07 pm

Nop, it appreas with avery *.avi file.
In fact, it appreas as soon as the file is not transcoded.
If it is transcoded (like mkv, or by going into transcode folders), then it is played fine.
very strange.
clenfant
 
Posts: 19
Joined: Mon May 25, 2009 11:40 am

Re: Streaming issue when not transcoded

Postby meskibob » Wed May 27, 2009 9:16 pm

Can you post the MediaInfo output for one of the avi's that's not working?
I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4784
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: Streaming issue when not transcoded

Postby clenfant » Wed May 27, 2009 9:32 pm

Hi,

Here is the mediainfo for the same file.
but anyway, it is not just one file, it is all the files that are played without being transcoded that crash PSM.
And I pricise that they all were played fine before, all the same files, without any issue.

Thanks for helping.

General
Complete name : D:\Mes Vidéos\Séries\24H\24_-_3x02.-.14h-15h.english-french.DVD.[tvu.org.ru].avi
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 352 MiB
Duration : 42mn 19s
Overall bit rate : 1 163 Kbps
Writing application : VirtualDubMod 1.5.10.1 (build 2439/release)
Writing library : VirtualDubMod build 2439/release

Video
Format : MPEG-4 Visual
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Muxing mode : Packed bitstream
Codec ID : DX50
Codec ID/Hint : DivX 5
Duration : 42mn 19s
Bit rate : 957 Kbps
Width : 576 pixels
Height : 316 pixels
Display aspect ratio : 16/9
Frame rate : 25.000 fps
Resolution : 24 bits
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.210
Stream size : 290 MiB (82%)
Writing library : DivX 5.2.0 (UTC 2004-07-15)

Audio #1
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Duration : 42mn 19s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 96.0 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44.1 KHz
Resolution : 16 bits
Stream size : 29.1 MiB (8%)
Alignment : Split accross interleaves
Interleave, duration : 40 ms (1.00 video frame)
Interleave, preload duration : 500 ms

Audio #2
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Duration : 42mn 19s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 96.0 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44.1 KHz
Resolution : 16 bits
Stream size : 29.1 MiB (8%)
Alignment : Split accross interleaves
Interleave, duration : 40 ms (1.00 video frame)
Interleave, preload duration : 500 ms


Done.
clenfant
 
Posts: 19
Joined: Mon May 25, 2009 11:40 am

Re: Streaming issue when not transcoded

Postby Blade_Beam » Thu May 28, 2009 1:41 am

It's probably a bug in the program, but probably the easiest way to fix this would to simple force the program to transcode all avi files, even if it would believe that the file would play on the PS3 just fine.

But from the sound of it, one of your avi's is corrupt and it's affecting the rest of them, i've seen that happen in different places on the web, that's general what DLNA error 2006 is. If it's not that, then I would check your network settings in your router.
Blade_Beam
 
Posts: 23
Joined: Tue Jan 20, 2009 3:06 am

Re: Streaming issue when not transcoded

Postby clenfant » Thu May 28, 2009 9:29 am

Ok.
Is there a way to force the transcoding ?
Can you give me clue of what has to be verified on my network conf ?

Thanks for your help
clenfant
 
Posts: 19
Joined: Mon May 25, 2009 11:40 am

Next

Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 17 guests