Incorrect childCount value on first run

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Incorrect childCount value on first run

Postby freamon » Thu Jan 31, 2013 4:04 pm

Hi,

I've created my own DLNA control point application, and am now testing with various media servers. It works with PS3 Media Server, but with one small problem.

I've set up PS3 Media Server to share a directory called /home/freamon/High Quality Rips/, which has 4 media files in it. If I start up PS3 Media Server, and then start up my application, it can find the server and connect to it, and show the "High Quality Rips" folder. However, it reports the childCount for this folder as "1", when I would expect it to be "5" (4 media files plus the # TRANSCODE # folder). The relevant part of the XML looks like:

Code: Select all
<Result>&lt;DIDL-Lite xmlns="urn:schemas-upnp-org:metadata-1-0/DIDL-Lite/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:upnp="urn:schemas-upnp-org:metadata-1-0/upnp/"&gt;&lt;container id="0$1" childCount="1" parentID="0" restricted="true"&gt;&lt;dc:title&gt;High Quality Rips&lt;/dc:title&gt;


Because the childCount is "1", my application is only requesting one result when entering the folder, and so that's all it gets. The returned XML looks like:

Code: Select all
<Result>&lt;DIDL-Lite xmlns="urn:schemas-upnp-org:metadata-1-0/DIDL-Lite/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:upnp="urn:schemas-upnp-org:metadata-1-0/upnp/"&gt;&lt;item id="0$1$1" parentID="0$1" restricted="true"&gt;&lt;dc:title&gt;dredd 1080p [MEncoder]&lt;/dc:title&gt;&lt;res xmlns:dlna="urn:schemas-dlna-org:metadata-1-0/" protocolInfo="http-get:*:video/mpeg:DLNA.ORG_PN=MPEG_PS_PAL;DLNA.ORG_OP=11" size="-1" duration="01:35:51.00" resolution="1920x800" bitrate="1248256" nrAudioChannels="2" sampleFrequency="48000"&gt;http://192.168.0.5:5001/get/0$1$1/dredd.1080p.mkv&lt;/res&gt;&lt;upnp:albumArtURI xmlns:dlna="urn:schemas-dlna-org:metadata-1-0/" dlna:profileID="JPEG_TN"&gt;http://192.168.0.5:5001/get/0$1$1/thumbnail0000dredd.1080p.mkv&lt;/upnp:albumArtURI&gt;&lt;dc:date&gt;2012-12-24T13:37:30&lt;/dc:date&gt;&lt;upnp:class&gt;object.item.videoItem&lt;/upnp:class&gt;&lt;/item&gt;&lt;/DIDL-Lite&gt;</Result>
<NumberReturned>1</NumberReturned>
<TotalMatches>5</TotalMatches>


As you can see - the "NumberReturned" is less than the "TotalMatches".

If I go back up the directory, the childCount is now correct, and entering the directory again shows all 5 entries. Likewise, if I quit my application and start it up again, the childCount is correct for the directory. It only happens after PMS first boots up, in other words.

Is this a bug with PMS, or does it seem more likely that am I doing something wrong with my app?

Thank you.

PS: Sorry if this topic has come up before (I did search and look at the FAQ, honest).
freamon
 
Posts: 1
Joined: Thu Jan 31, 2013 3:33 pm

Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 10 guests