Problem after Win 8 install

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Problem after Win 8 install

Postby ulven » Sun Jan 13, 2013 9:42 pm

Hi,

Been using PMS for years with no problems at all, worked like charm!!

Installed Windows 8 & reinstalled PMS 1.72 (same version as i had with my old Win 7) now i have cuts/freeze like once per minute (annoying ~1 sec freeze).
Low cpu load got 2600K cpu,ssd (overall highend computer) 100M connection, no error/messages whatsoever in PMS log/debug (what i can see), same problem if 20M streams or 1M streams, no firewall.

Any Win 8 problem or any have any idea? listing my debug below, 2 cuts in like 10 sec in this debug

Can add the i have same problem if i test & use TVersity !! so what can i do ??


INFO 2013-01-13 21:38:14.359 [main] Starting PS3 Media Server 1.72.0
INFO 2013-01-13 21:38:14.367 [main] by shagrath / 2008-2012
INFO 2013-01-13 21:38:14.368 [main] http://ps3mediaserver.org
INFO 2013-01-13 21:38:14.369 [main] https://github.com/ps3mediaserver/ps3mediaserver
INFO 2013-01-13 21:38:14.370 [main]
INFO 2013-01-13 21:38:14.370 [main] Build: d9fd0a44c (2012-11-18)
INFO 2013-01-13 21:38:14.371 [main] Java: 1.7.0_10-Oracle Corporation
INFO 2013-01-13 21:38:14.371 [main] OS: Windows 8 x86 6.2
INFO 2013-01-13 21:38:14.372 [main] Encoding: UTF-8
INFO 2013-01-13 21:38:14.373 [main] Memory: 742 MB
INFO 2013-01-13 21:38:14.373 [main]
INFO 2013-01-13 21:38:14.373 [main] Working directory: C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server
INFO 2013-01-13 21:38:14.377 [main] Temp directory: C:\Users\Niklas\AppData\Local\Temp\ps3mediaserver
INFO 2013-01-13 21:38:14.378 [main] Logging config file: C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\logback.xml
INFO 2013-01-13 21:38:14.378 [main] debug.log: C:\Users\Niklas\AppData\Local\Temp\\debug.log
INFO 2013-01-13 21:38:14.379 [main]
INFO 2013-01-13 21:38:14.379 [main] Profile directory: C:\ProgramData\PMS
INFO 2013-01-13 21:38:14.379 [main] Profile path: C:\ProgramData\PMS\PMS.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.379 [main] Profile permissions: rw
INFO 2013-01-13 21:38:14.380 [main] Profile name: Niklas-STAT
INFO 2013-01-13 21:38:14.380 [main]
INFO 2013-01-13 21:38:14.382 [main] Loading MediaInfo library
INFO 2013-01-13 21:38:14.434 [main] Loaded MediaInfoLib - v0.7.60
INFO 2013-01-13 21:38:14.437 [main] Loading renderer configurations from C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\renderers
INFO 2013-01-13 21:38:14.438 [main] Loading configuration file: AirPlayer.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.441 [main] Loading configuration file: Android.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.442 [main] Loading configuration file: Bravia4500.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.443 [main] Loading configuration file: Bravia5500.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.445 [main] Loading configuration file: BraviaEX.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.447 [main] Loading configuration file: DirecTVHR.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.449 [main] Loading configuration file: DLinkDSM510.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.450 [main] Loading configuration file: FreeboxHD.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.451 [main] Loading configuration file: FreecomMusicPal.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.452 [main] Loading configuration file: iPad-iPhone.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.453 [main] Loading configuration file: Kuro.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.455 [main] Loading configuration file: LGST600.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.457 [main] Loading configuration file: N900.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.458 [main] Loading configuration file: OPPOBDP83.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.459 [main] Loading configuration file: OPPOBDP93.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.459 [main] Loading configuration file: Panasonic.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.461 [main] Loading configuration file: Philips.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.462 [main] Loading configuration file: PhilipsPFL.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.464 [main] Loading configuration file: PopcornHour.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.465 [main] Loading configuration file: PS3.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.467 [main] Loading configuration file: Realtek.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.468 [main] Loading configuration file: Samsung-SMT-G7400.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.469 [main] Loading configuration file: SamsungAllShare.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.470 [main] Loading configuration file: SamsungWiseLink.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.471 [main] Loading configuration file: Showtime3.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.473 [main] Loading configuration file: SMP-N100.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.474 [main] Loading configuration file: SonyBluray.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.475 [main] Loading configuration file: Streamium.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.476 [main] Loading configuration file: WDTVLive.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.476 [main] Loading configuration file: WMP.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.477 [main] Loading configuration file: XBMC.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.481 [main] Loading configuration file: XBOX360.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.482 [main] Loading configuration file: YamahaRXA1010.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.483 [main] Loading configuration file: YamahaRXV671.conf
INFO 2013-01-13 21:38:14.484 [main] Checking MPlayer font cache. It can take a minute or so.
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.484 [main] launching: win32/mplayer.exe
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.560 [main] launching: win32/mplayer.exe
INFO 2013-01-13 21:38:14.634 [main] Done!
INFO 2013-01-13 21:38:14.635 [main] Found VideoLAN version 2.0.5 at: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
INFO 2013-01-13 21:38:14.637 [main] Searching for plugins in C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\plugins
INFO 2013-01-13 21:38:14.638 [main] No plugins found
INFO 2013-01-13 21:38:14.645 [main] Transcoder profile AviSynth/FFmpeg will not be used because AviSynth was not found
INFO 2013-01-13 21:38:14.646 [main] Registering transcoding engine: FFmpeg Audio
INFO 2013-01-13 21:38:14.648 [main] Registering transcoding engine: MEncoder
INFO 2013-01-13 21:38:14.649 [main] Transcoder profile AviSynth/MEncoder will not be used because AviSynth was not found
INFO 2013-01-13 21:38:14.649 [main] Registering transcoding engine: FFmpeg
INFO 2013-01-13 21:38:14.649 [main] Registering transcoding engine: MPlayer Audio
INFO 2013-01-13 21:38:14.650 [main] Registering transcoding engine: FFmpeg Web Video
INFO 2013-01-13 21:38:14.650 [main] Registering transcoding engine: MEncoder Web
INFO 2013-01-13 21:38:14.650 [main] Registering transcoding engine: MPlayer Video Dump
INFO 2013-01-13 21:38:14.650 [main] Registering transcoding engine: MPlayer Web
INFO 2013-01-13 21:38:14.651 [main] Registering transcoding engine: tsMuxeR
INFO 2013-01-13 21:38:14.651 [main] Registering transcoding engine: Audio High Fidelity
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Found VLC version 2.0.5 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Found VLC version 2.0.5 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Found VLC version 2.0.5 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Found VLC version 2.0.5 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
INFO 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Registering transcoding engine: VLC Audio Streaming
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Found VLC version 2.0.5 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Found VLC version 2.0.5 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Found VLC version 2.0.5 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Found VLC version 2.0.5 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
INFO 2013-01-13 21:38:14.652 [main] Registering transcoding engine: VLC Video Streaming
INFO 2013-01-13 21:38:14.653 [main] Registering transcoding engine: FFmpeg DVR-MS Remux
INFO 2013-01-13 21:38:14.653 [main] Registering transcoding engine: dcraw Thumbnailer
INFO 2013-01-13 21:38:14.710 [main] Using address /192.168.1.64 found on network interface: name:eth4 (Realtek PCIe GBE Family Controller)
INFO 2013-01-13 21:38:14.710 [main] Created socket: /192.168.1.64:5001
INFO 2013-01-13 21:38:14.754 [main] Checking shared folder: X:\DL\En.ovantad.vanskap[Intouchables].2012.SWESUB.720p.xvid.ac3-314r
DEBUG 2013-01-13 21:38:14.816 [main] Sending ALIVE...
INFO 2013-01-13 21:38:14.836 [main] Using the following UUID configured in PMS.conf: c9fc36b3-fa7a-4647-9900-6a5901b842b1
INFO 2013-01-13 21:38:14.865 [New I/O server worker #1-1] No IP filter specified, access granted to /192.168.1.66
INFO 2013-01-13 21:38:14.871 [New I/O server worker #1-1] Media renderer was not recognized. Possible identifying HTTP headers: User-Agent: Mediabolic-IMHTTP/1.8.225 UPNP/1.0 DLNADOC/1.50
INFO 2013-01-13 21:38:14.891 [New I/O server worker #1-2] No IP filter specified, access granted to /192.168.1.1
INFO 2013-01-13 21:38:14.892 [New I/O server worker #1-2] Media renderer was not recognized. Possible identifying HTTP headers: User-Agent: Thomson_http-lib/r0.1
INFO 2013-01-13 21:38:14.900 [New I/O server worker #1-3] Media renderer was not recognized. Possible identifying HTTP headers: User-Agent: Mediabolic-IMHTTP/1.8.225 UPNP/1.0 DLNADOC/1.50
INFO 2013-01-13 21:38:14.913 [New I/O server worker #1-4] Media renderer was not recognized. Possible identifying HTTP headers: User-Agent: Mediabolic-IMHTTP/1.8.225 UPNP/1.0 DLNADOC/1.50
INFO 2013-01-13 21:38:14.920 [New I/O server worker #1-5] Media renderer was not recognized. Possible identifying HTTP headers: User-Agent: Mediabolic-IMHTTP/1.8.225 UPNP/1.0 DLNADOC/1.50
INFO 2013-01-13 21:38:17.588 [New I/O server worker #1-6] No IP filter specified, access granted to /192.168.1.71
INFO 2013-01-13 21:38:17.590 [pool-8-thread-1] Checking IP: 192.168.1.71 for Playstation 3
INFO 2013-01-13 21:38:17.731 [New I/O server worker #1-1] Checking shared folder: X:\DL\En.ovantad.vanskap[Intouchables].2012.SWESUB.720p.xvid.ac3-314r
INFO 2013-01-13 21:38:19.004 [main] The server should now appear on your renderer
INFO 2013-01-13 21:38:22.198 [pool-8-thread-1] Renderer Playstation 3 found on this address: 192.168.1.71
DEBUG 2013-01-13 21:38:22.201 [pool-8-thread-1] Starting ping -n 3 -l 64000 192.168.1.71
DEBUG 2013-01-13 21:38:24.201 [SpeedStats Failsafe] Stopping process: ping-0
INFO 2013-01-13 21:38:24.203 [pool-8-thread-1] Address /192.168.1.71 has an estimated network speed of: 512 Mb/s
DEBUG 2013-01-13 21:38:29.004 [UPNP-AliveMessageSender] Sending ALIVE...
DEBUG 2013-01-13 21:38:32.584 [New I/O server worker #1-4] Starting "C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\ffmpeg.exe" -ss 1 -i X:\DL\En.ovantad.vanskap[Intouchables].2012.SWESUB.720p.xvid.ac3-314r\En.ovantad.vanskap[Intouchables].2012.SWESUB.720p.xvid.ac3-314r.avi -an -an -s 320x180 -vframes 1 -f image2 pipe:
DEBUG 2013-01-13 21:38:32.588 [New I/O server worker #1-4] Attaching thread: ffmpeg.exe-1
DEBUG 2013-01-13 21:38:35.620 [Buffered IO End Checker] Stopping process: ffmpeg.exe-1
INFO 2013-01-13 21:38:35.711 [StartPlaying Event] renderer: 192.168.1.71, file: X:\DL\En.ovantad.vanskap[Intouchables].2012.SWESUB.720p.xvid.ac3-314r\En.ovantad.vanskap[Intouchables].2012.SWESUB.720p.xvid.ac3-314r.avi
DEBUG 2013-01-13 21:38:55.006 [UPNP-AliveMessageSender] Sending ALIVE...
ulven
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 13, 2013 8:54 pm

Re: Problem after Win 8 install

Postby ulven » Sun Jan 13, 2013 11:56 pm

Think its my PS3 that is causing the problem, tried different streaming sources (nas,laptop other OS) & links (wired,WL) same problem. But if i connect directly to TV/reciever with hdmi, works perfect. Well bye bye PS3 hello HTPC.... i guess...
ulven
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 13, 2013 8:54 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 20 guests