I can't get the point of this problem

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

I can't get the point of this problem

Postby mrpinoyuploader » Tue Nov 06, 2012 8:19 pm

I have this LAG problem with "SOME MOVIES" on my PS3 Media server towards the PS3 console and I don't think the speed of my PC is what's causing it. :?

oh btw my PS3 connection is wired. I'm trying to figure out the problem but I am hopeless.

Help from anyone is highly appreciated. ;)

I have these files and here's my comparison of files with LAG

WITH LAG:
Adel live in London
720p only
1.3 GB file size
1280x720 Resolution
MPEG2 4.2 Mbps

Rock of Ages (much higher)
9.83gb
1080p
1920x800 Resolution
MPEG-2 10.3 Mbps

but this one has NOT HAD EVEN A SINGLE LAG: :shock:

The Avengers REMUX (highest so far compared with those 2 above)
29.10GB
1080p
1920x1080 Resolution
MPEG2- 29.2 Mbps

and I have other files that have LAG too :( is this has something to do with the codec, softwares used, bitrate settings etc....

any help is highly appreciated. Thanks in advance.
Last edited by mrpinoyuploader on Wed Nov 07, 2012 12:42 am, edited 2 times in total.
mrpinoyuploader
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2012 8:09 pm

Re: I can't get the point of this problem

Postby mrpinoyuploader » Wed Nov 07, 2012 12:38 am

additional issues that might help you guys to solve this issue I have.

When I play those 2 files on top with LAG the transcoding buffer status is so slow but with the avengers file transcoding buffer status is really fast.

does this makes sense? :? or nothing helpful on my issue :D
mrpinoyuploader
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2012 8:09 pm

Re: I can't get the point of this problem

Postby Mickski » Thu Nov 08, 2012 4:07 am

Do you still get some lags using any transcoding feature from the PS3 :?:
Mickski
 
Posts: 8
Joined: Thu Nov 08, 2012 3:24 am

Re: I can't get the point of this problem

Postby mrpinoyuploader » Sat Nov 10, 2012 1:34 am

Mickski wrote:Do you still get some lags using any transcoding feature from the PS3 :?:

If you mean if I switch to tsMuxer, FFmpeg instead of MEncoder... Yes and i'm still getting lag.

Here's an interesting situation, I borrowed my friends WD TV Live Media player, connect it to my network wired, used PS3 Media server as my software.

It works!!! The lag disappeared on those videos that I was telling you guys. Since it' s WD TV Live console the transcode buffer status is always empty.

Is there a way to disable that loading thing while I'm using my PS3 Console? I think that's what's causing the lag, too slow in loading.

If I could disable this (clueless)(is it possible?) I think this might work... or any more suggestions you guys can give me :)

I know I can see a light bulb on this issue, there is progress :D

soon....

Thanks for the response.
mrpinoyuploader
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2012 8:09 pm

Re: I can't get the point of this problem

Postby Raptor399 » Sat Nov 10, 2012 9:18 am

Can it be that the files with lag are being transcoded, while the ones without lag are not being transcoded?
Does the log file show any differences for files that work and files that do not work?
Raptor399
Project Member
 
Posts: 1916
Joined: Thu Mar 10, 2011 12:06 am

Re: I can't get the point of this problem

Postby mrpinoyuploader » Wed Nov 14, 2012 8:37 pm

Raptor399 wrote:Can it be that the files with lag are being transcoded, while the ones without lag are not being transcoded?
Does the log file show any differences for files that work and files that do not work?


They are both being transcoded if you'll check on this debug log

This is the video WITH lag

Code: Select all
http://pastebin.com/BgZRgQu6


and this is the Avengers video WITHOUT lag

Code: Select all
http://pastebin.com/YKn1uTt3


do you think this has something to do with the first vid with lag is heavily compressed and my machine couldn't handle it while a REMUX version is uncompressed?

can I just disable transcoding in PS3 media server when I'm using my PS3 console? Since I noticed WD TV Live is not transcoding (I think because transcoding buffer status is empty)
mrpinoyuploader
 
Posts: 4
Joined: Tue Nov 06, 2012 8:09 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 6 guests