Some MKVs Not Playing Subtitles

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Some MKVs Not Playing Subtitles

Postby Startropic1 » Sat Sep 29, 2012 5:52 am

I have some MKVs that for some reason will not display subtitles through PS3 Media Server. Subtitles do work most of the time, there's just something about these particular MKVs.
I'm using PS3 Media Server 1.70, with Mencoder transcoding. I'm running Windows 7 32-bit with 4GB of RAM, 2.66GHz Intel Core 2 Duo processor. I've been trying this with a PS3, but I also have an Xbox 360. I tried on the xbox too, and still no subtitles for these MKVs.

Debug log excerpt:
Code: Select all
INFO  2012-09-28 12:05:37.336 [New I/O server worker #1-1] Starting transcode/remux of video 01.mkv
DEBUG 2012-09-28 12:05:37.460 [New I/O server worker #1-1] Creating pipe \\.\pipe\mencoder1348848337460
DEBUG 2012-09-28 12:05:37.554 [New I/O server worker #1-2] Starting "C:\Program Files\PS3 Media Server\win32\ffmpeg.exe" -ss 1 -i "V:\video folder\video 06.mkv" -an -an -s 320x180 -vframes 1 -f image2 pipe:
DEBUG 2012-09-28 12:05:37.554 [New I/O server worker #1-2] Attaching thread: ffmpeg.exe-7
DEBUG 2012-09-28 12:05:37.632 [Thread-41] Waiting for pipe connection \\.\pipe\mencoder1348848337460
DEBUG 2012-09-28 12:05:37.648 [Buffered IO End Checker] Stopping process: ffmpeg.exe-4
DEBUG 2012-09-28 12:05:37.663 [mencoder.exe-8] Starting "C:\Program Files\PS3 Media Server\win32\mencoder.exe" -ss 0 "V:\Video Folder\Video 01.mkv" -msglevel statusline=2 -oac lavc -of mpeg -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc -channels 6 -lavdopts debug=0:threads=2 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=mpeg2video:acodec=ac3:abitrate=448:threads=2:keyint=25:vqmax=5:vqmin=2:vrc_maxrate=54000:vrc_buf_size=1835 -ass -fontconfig -sid 0 -ofps 24000/1001 -lavdopts fast -mc 0 -noskip -af lavcresample=48000 -srate 48000 -o \\.\pipe\mencoder1348848337460
DEBUG 2012-09-28 12:05:37.757 [mencoder.exe-8] Reading pipe: \\.\pipe\mencoder1348848337460
DEBUG 2012-09-28 12:05:37.757 [mencoder.exe-8] Attaching thread: mencoder.exe-8
INFO  2012-09-28 12:05:37.772 [StartPlaying Event] renderer: 192.168.1.29, file: V:\video folder\Video 1.mkv
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.022 [New I/O server worker #1-1] Starting "C:\Program Files\PS3 Media Server\win32\ffmpeg.exe" -ss 1 -i "Video Folder\Video 07.mkv" -an -an -s 320x180 -vframes 1 -f image2 pipe:
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.022 [New I/O server worker #1-1] Attaching thread: ffmpeg.exe-9
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.116 [Thread-49] MEncoder SB32 (C) 2000-2012 MPlayer Team
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.116 [Thread-49] Custom build by SubJunk, http://www.spirton.com
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.116 [Thread-49]
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.116 [Thread-49] success: format: 0  data: 0x0 - 0xf8eefe5
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.116 [Thread-49] libavformat version 54.3.100 (internal)
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.116 [Thread-49] libavformat file format detected.
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.225 [Thread-48] [mpeg4 @ 010da6a0]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.232 [Thread-49] [lavf] stream 0: video (mpeg4), -vid 0
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.232 [Thread-49] [lavf] stream 1: audio (mp3), -aid 0, -alang jpn
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.232 [Thread-49] [lavf] stream 2: subtitle (ass), -sid 0
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.232 [Thread-49] VIDEO:  [MP4V]  640x360  0bpp  119.880 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.244 [Thread-49] [V] filefmt:44  fourcc:0x5634504D  size:640x360  fps:119.880  ftime:=0.0083
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.244 [Thread-49] ==========================================================================
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.246 [Thread-48] Requested audio codec family [mpg123] (afm=mpg123) not available.
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.246 [Thread-49] Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.246 [Thread-48] Enable it at compilation.
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.247 [Thread-49] libavcodec version 54.17.101 (internal)
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.274 [Thread-49] AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, floatle, 160.0 kbit/5.21% (ratio: 20000->384000)
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.274 [Thread-41] Result of \\.\pipe\mencoder1348848337460 : true
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.274 [Thread-49] Selected audio codec: [ffmp3float] afm: ffmpeg (FFmpeg MPEG layer-3 audio)
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.275 [Thread-49] ==========================================================================
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.276 [Thread-49] PACKET SIZE: 2048 bytes, deltascr: 884
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.277 [Thread-49] Opening video filter: [ass auto=1]
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.277 [Thread-49] [ass] auto-open
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.309 [Thread-49] ==========================================================================
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.311 [Thread-49] Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.311 [Thread-48] Unsupported PixelFormat 61
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.311 [Thread-48] Unsupported PixelFormat 53
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.311 [Thread-48] Unsupported PixelFormat 81
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.312 [Thread-48] [ac3 @ 010da6a0]channel_layout not specified
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.311 [Thread-49] Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.312 [Thread-49] ==========================================================================
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.312 [Thread-48] [ac3 @ 010da6a0]No channel layout specified. The encoder will guess the layout, but it might be incorrect.
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.312 [Thread-48] Limiting audio preload to 0.4s.
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.312 [Thread-48] Increasing audio density to 4.
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.312 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -7 enddists: -6 -6
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.313 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -7 enddists: -6 -6
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.313 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -7 enddists: -6 -6
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.313 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -7 enddists: -6 -6
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.313 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -5 enddists: -2 -2
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.314 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -5 enddists: -2 -2
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.314 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -6 enddists: -4 -4
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.314 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -5 enddists: -2 -2
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.315 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -5 enddists: -2 -2
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.315 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -7 enddists: -6 -6
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.316 [Thread-48] [mpeg4 @ 010da6a0]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.317 [Thread-49] Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.317 [Thread-49] videocodec: libavcodec (640x360 fourcc=3267706d [mpg2])
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.320 [Thread-49] Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.330 [Thread-49] [mp3float @ 010da6a0]overread, skip -7 enddists: -6 -6
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.331 [Thread-48] [VD_FFMPEG] DRI failure.
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.333 [Thread-49] Writing header...
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.333 [Thread-49] INITV: 0.200, 0.158, fps: 23.976
DEBUG 2012-09-28 12:05:38.333 [Thread-49]


MediaInfo log:
Code: Select all
General
UniqueID                         : 182928198355370013152631208654596099225 (0x899EB0825230B798838FEF5AEFDA4C99)
Complete name                    : V:\video folder\video.mkv
Format                           : Matroska
File size                        : 249 MiB
Duration                         : 27mn 11s
Overall bit rate                 : 1 280 Kbps
Movie name                       : video -01- episode 01
Encoded date                     : UTC 2010-06-14 10:27:16
Writing application              : mkvmerge v3.2.0 ('Beginnings') built on Feb 12 2010 16:46:17
Writing library                  : libebml v0.7.9 + libmatroska v0.8.1
Cover                            : Yes / Yes / Yes

Video
ID                               : 1
Format                           : MPEG-4 Visual
Format settings, BVOP            : Yes
Format settings, QPel            : No
Format settings, GMC             : No warppoints
Format settings, Matrix          : Default (H.263)
Codec ID                         : DX50
Codec ID/Hint                    : DivX 5
Duration                         : 27mn 11s
Bit rate                         : 1 095 Kbps
Width                            : 640 pixels
Height                           : 360 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate                       : 119.880 fps
Color space                      : YUV
Chroma subsampling               : 4:2:0
Bit depth                        : 8 bits
Scan type                        : Progressive
Compression mode                 : Lossy
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.040
Stream size                      : 213 MiB (86%)
Writing library                  : DivX 5.1.1 (Maupiti) (UTC 2003-11-19)

Audio
ID                               : 2
Format                           : MPEG Audio
Format version                   : Version 1
Format profile                   : Layer 3
Mode                             : Joint stereo
Mode extension                   : MS Stereo
Codec ID                         : A_MPEG/L3
Codec ID/Hint                    : MP3
Duration                         : 27mn 11s
Bit rate mode                    : Constant
Bit rate                         : 160 Kbps
Channel(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    : 48.0 KHz
Compression mode                 : Lossy
Stream size                      : 31.1 MiB (12%)
Language                         : Japanese

Text
ID                               : 3
Format                           : ASS
Codec ID                         : S_TEXT/ASS
Codec ID/Info                    : Advanced Sub Station Alpha
Compression mode                 : Lossless

Menu
00:00:00.000                     : en:Opening
00:00:40.832                     : en:Part 1
00:10:34.763                     : en:Part 2
00:22:54.430                     : en:Ending
00:24:35.015                     : en:Preview


Also, if it adds any light to the matter, I've had issues trying to demux these mkvs via mkvtoolnix for closer examination. I eventually managed to demux the video,audio, & subtitle tracks, but the TTF fonts that were embedded in the MKV still won't demux. :?
Startropic1
 
Posts: 3
Joined: Sat Sep 29, 2012 5:35 am

Re: Some MKVs Not Playing Subtitles

Postby Startropic1 » Wed Oct 03, 2012 4:24 am

Anyone?
Startropic1
 
Posts: 3
Joined: Sat Sep 29, 2012 5:35 am

Re: Some MKVs Not Playing Subtitles

Postby Raptor399 » Wed Oct 03, 2012 8:21 pm

Try the following:

  • Open the "Transcoding Settings" tab
  • Select the video file engine "MEncoder"
  • Empty the field "Audio/subtitles language priority"
You can also try disabling the option "Use ASS/SSA subtitle styling".

Does that solve the problem?
Raptor399
Project Member
 
Posts: 1916
Joined: Thu Mar 10, 2011 12:06 am

Re: Some MKVs Not Playing Subtitles

Postby Startropic1 » Thu Oct 04, 2012 4:45 am

Raptor399 wrote:Try the following:

  • Open the "Transcoding Settings" tab
  • Select the video file engine "MEncoder"
  • Empty the field "Audio/subtitles language priority"
You can also try disabling the option "Use ASS/SSA subtitle styling".

Does that solve the problem?


Nope, still doesn't show any subtitles.
Startropic1
 
Posts: 3
Joined: Sat Sep 29, 2012 5:35 am

Re: Some MKVs Not Playing Subtitles

Postby Vitalogy » Fri Oct 05, 2012 4:20 pm

Raptor399 wrote:Try the following:

  • Open the "Transcoding Settings" tab
  • Select the video file engine "MEncoder"
  • Empty the field "Audio/subtitles language priority"
You can also try disabling the option "Use ASS/SSA subtitle styling".

Does that solve the problem?

I was having the same problem as the OP and for some reason this solution seems to work for me, thanks.

Running PSM 1.7.1 on Win 7 ULTIMATE x64 with Core 2 Quad Q9300 @ 2.5GHz with 4Gb RAM
Vitalogy
 
Posts: 16
Joined: Mon Jan 19, 2009 8:53 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], Yahoo [Bot] and 15 guests