Media Server appears on PS3, but "No Renderers Found"

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Media Server appears on PS3, but "No Renderers Found"

Postby deletedpenguin » Sat Dec 24, 2011 3:03 am

Hi all, I've been lurking for a little while and have learned quite a bit from all the info on the forums. It has been such a great resource to get me up and running, however I've recently come across an issue that I just can't figure out.

The PS3 Media server appears as expected on the PS3 when I turn it on, and streams my videos flawlessly (as far as I can tell), and decodes the audio tracks correctly, however, when checking the settings on my PC, the program shows there are "No Renderers Found". Odd, especially considering I'm streaming a movie at the same time.

So, why am I complaining? I can't seem to change any settings in the program, or have it discover my iTunes library as I would expect it to. It also requires a full PS3 and CPU restart to discover new folders and videos (this may be working as designed though, I'm not sure).

Here's the code from the debug log:

Code: Select all
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:40.674 Starting PS3 Media Server 1.50.0
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:40.682 by shagrath / 2008-2011
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:40.683 http://ps3mediaserver.org
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:40.683 http://code.google.com/p/ps3mediaserver
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:40.683 http://ps3mediaserver.blogspot.com
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:40.683
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:40.684 Java: 1.6.0_30-Sun Microsystems Inc.
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:40.685 OS: Windows 7 x86 6.1
[[main] INFO  12:58:40.687 Temp folder: C:\Users\Stefan\AppData\Local\Temp\ps3mediaserver
[main] INFO  12:58:40.688 Logging config file: C:\Program Files (x86)\P[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:40.691 Temp folder: C:\Windows\TEMP\ps3mediaserver
[WrapperSimpleAppMain] INFO  1[main] INFO  12:58:40.689
[main] INFO  12:58:40.695 Profile directory: C:\ProgramData\PMS
[main] INFO  12:58:40.695 Profile path: C:\ProgramData\PMS\PMS.conf
[main] INFO  12:58:40.696 Profile status: rw
[main] INFO  12:58:40.698 Profile name: Stefan
[main] INFO  12:58:40.699
[main] INFO  12:58:40.706 Loading MediaInfo library
[main] INFO  12:58:41.118 Loaded MediaInfoLib - v0.7.51
[main] INFO  12:58:41.125 Loading renderer configurations from C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\renderers
[main] INFO  12:58:41.126 Loading configuration file: AirPlayer.conf
[main] INFO  12:58:41.142 Loading configuration file: Android[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.182 Loaded MediaInfoLib - v0.7.51
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.189 Loading renderer configurations from C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\renderers
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.190 Loading configuration file: AirPlayer.conf
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.193 Loading configuration file: Android.conf
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.194 Loading configuration file: Bravia4500.conf
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.196 Loading configuration file: Bravia5500.conf
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.199 Loading configuration file: BraviaEX.conf
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.202 Loading configuration file: FreeboxHD.conf
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.204 Loading configuration file: FreecomMusicPal.conf
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.206 Loading configuration file: iPad-iPhone.conf
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.208 Loading configuration file: Kuro.conf
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:41.209 Loading configuration file: N90[main] INFO  12:58:41.214 Loading configuration file: SamsungWiseLink.conf
[main] INFO  12:58:41.218 Loading configuration file: Showtime3.conf
[main] INFO  12:58:41.233 Loading configuration file: SonyBluray.conf
[main] INFO  12:58:41.239 Loading configuration file: Streamium.conf
[main] INFO  12:58:41.240 Loading configuration file: WDTVLive.conf
[main] INFO  12:58:41.242 Loading configuration file: WMP.conf
[main] INFO  12:58:41.246 Loading configuration file: XBMC.conf
[main] INFO  12:58:41.247 Loading configuration file: XBOX360.conf
[main] INFO  12:58:41.249 Checking MPlayer font cache. It can take a minute or so.
[main] DEBUG 12:58:41.249 launching: win32/mplayer.exe
[main] DEBUG 12:58:43.667 launching: win32/mplayer.exe
[main] INFO  12:58:43.777 Done!
[main] INFO  12:58:43.778 Found AviSynth plugins dir: C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins
[main] INFO  12:58:43.779 VSFilter.dll is not in the AviSynth plugins directory. This can cause problems when trying to play subtitled videos with AviSynth
[main] INFO  12:58:43.779 Found VideoLAN version 1.1.9 at: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] INFO  12:58:43.789 Searching for plugins in C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\plugins
[main] INFO  12:58:43.790 No plugins found
[main] INFO  12:58:43.793 Registering transcoding engine: AviSynth/FFmpeg
[main] INFO  12:58:43.794 Registering transcoding engine: FFmpeg Audio
[main] INFO  12:58:43.802 Registering transcoding engine: MEncoder
[main] INFO  12:58:43.803 Registering transcoding engine: Avisynth/MEncoder
[main] INFO  12:58:43.804 Registering transcoding engine: MPlayer Audio
[main] INFO  12:58:43.805 Registering transcoding engine: MEncoder Web
[main] INFO  12:58:43.805 Registering transcoding engine: MPlayer Video Dump
[main] INFO  12:58:43.806 Registering transcoding engine: MPlayer Web
[main] INFO  12:58:43.808 Registering transcoding engine: tsMuxeR
[main] INFO  12:58:43.809 Registering transcoding engine: Audio High Fidelity
[main] DEBUG 12:58:43.823 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 12:58:43.823 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 12:58:43.823 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 12:58:43.823 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] INFO  12:58:43.824 Registering transcoding engine: VLC Audio Streaming
[main] DEBUG 12:58:43.824 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 12:58:43.824 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 12:58:43.824 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 12:58:43.825 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] INFO  12:58:43.825 Registering transcoding engine: VLC Video Streaming
[main] INFO  12:58:43.826 Registering transcoding engine: FFmpeg DVR-MS Remux
[main] INFO  12:58:43.827 Registering transcoding engine: Raws Thumbnailer
[main] INFO  12:58:43.974 Scanning network interface Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller (eth3)
[main] INFO  12:58:43.975 Using forced address 10.0.0.9
[main] INFO  12:58:44.015 Created socket: /10.0.0.9:5001
[main] DEBUG 12:58:44.182 Sending ALIVE...
[main] INFO  12:58:44.261 Using the following UUID configured in PMS.conf: 0670462f-ee2c-344b-8400-ac1c81d7899a
[main] INFO  12:58:50.089 The server should now appear on your renderer
[Thread-14] DEBUG 12:59:00.090 Sending ALIVE...
[Thread-14] DEBUG 12:59:24.394 Sending ALIVE...
[Thread-14] DEBUG 13:02:28.177 Sending ALIVE...
 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[WrapperSimpleAppMain] DEBUG 12:58:43.825 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[WrapperSimpleAppMain] DEBUG 12:58:43.825 Found VLC version 1.1.9 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:43.825 Registering transcoding engine: VLC Video Streaming
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:43.826 Registering transcoding engine: FFmpeg DVR-MS Remux
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:43.827 Registering transcoding engine: Raws Thumbnailer
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:43.965 Scanning network interface Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller (eth3)
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:43.966 Using forced address 10.0.0.9
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:44.010 Created socket: /10.0.0.9:5001
[WrapperSimpleAppMain] DEBUG 12:58:44.124 Sending ALIVE...
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:44.222 Using the following UUID configured in PMS.conf: 0670462f-ee2c-344b-8400-ac1c81d7899a
[WrapperSimpleAppMain] INFO  12:58:48.845 The server should now appear on your renderer
[Thread-14] DEBUG 12:58:58.846 Sending ALIVE...
[Thread-14] DEBUG 12:59:23.595 Sending ALIVE...
[Thread-14] DEBUG 13:02:29.081 Sending ALIVE...


I'm running Win7 64bit, Core2Duo 6600, 4GB Ram, blah blah blah...I don't think this matters because the actual playback is just about perfect. It's probably worth noting that the last time it found a render was about a week ago, but nothing since. The settings that I configured then, is what has stuck, even after trying to change the settings in the setup menu.

So, I'd appreciate any insight you guys might have. I've ran through the network configurations (seems right, since it streams at all), the setup guides, and countless threads that seemed CLOSE to the issue I'm having, but nothing that seems to have helped.

Thanks in advance for any help you guys can provide.
deletedpenguin
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 24, 2011 2:50 am

Re: Media Server appears on PS3, but "No Renderers Found"

Postby meskibob » Sat Dec 24, 2011 2:47 pm

Probably a permissions issue, although I'm a bit surprised that you haven't seen any playback issues. Have you reinstalled with Run as Administrator on the installer? Also check your firewall to see if incoming traffic from the PS3 is allowed.
I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4763
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: Media Server appears on PS3, but "No Renderers Found"

Postby BigBrownPimpsta » Sun Dec 25, 2011 7:06 am

I'm having the same issue it was working just the other week.... But for me not even WMP is found a renderer. Can't watch my movies over the holidays! Did a quick reinstall but not a clean one.
BigBrownPimpsta
 
Posts: 15
Joined: Wed Nov 30, 2011 9:00 am

Re: Media Server appears on PS3, but "No Renderers Found"

Postby deletedpenguin » Thu Dec 29, 2011 11:48 pm

To confuse the situation further, the ps3 shows up as a renderer now, but only occasionally. With no settings changed - anywhere - it will work when I turn on the PS3 one time, but not the next. WMP isn't showing up for me either. Literally no renderers are available.
deletedpenguin
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 24, 2011 2:50 am

Re: Media Server appears on PS3, but "No Renderers Found"

Postby deletedpenguin » Mon Jan 02, 2012 12:44 am

Hey all, I figured I'd circle back and let you know I've 'fixed' the problem. For whatever reason, having the media server installed as a service seemed to be causing the issue. Running 'sc delete "PS3 Media Server" ' from the command line, and adding it to the Start Up folder appears to have fixed the issue. My computer automatically logs me in on boot up, so it's not really an issue for me that it doesn't work when running as a service. At any rate, I hope someone else finds this useful.

Cheers!
deletedpenguin
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 24, 2011 2:50 am

Re: Media Server appears on PS3, but "No Renderers Found"

Postby beavisel » Mon Jan 16, 2012 9:50 am

thank you so much, deletedpenguin.

you have made my life so much easier. bless you!
beavisel
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 16, 2012 9:49 am

Re: Media Server appears on PS3, but "No Renderers Found"

Postby emailisfun » Sun Jan 22, 2012 10:08 pm

Deleted Penguin:
I am a novice. How do you do the following: "Running 'sc delete "PS3 Media Server" ' from the command line, and adding it to the Start Up folder"

I have Windows XP. I went to Start, Run and typed
sc delete "PS3 Media Server", I then clicked Ok. Is that correct?

Now what do I add to the Start up folder?

I am also getting 'no renderers were found' and I don't know why.

Thanks!
emailisfun
 
Posts: 1
Joined: Sun Jan 22, 2012 10:04 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests