2 (or more) audio tracks - how to switch? [Solved]

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

2 (or more) audio tracks - how to switch? [Solved]

Postby timmi » Tue Mar 10, 2009 9:09 am

Hi everybody,

first of all: I've used the search function, but I was unable to find anything concerning this topic - sorry for that.

So my problem is that I've got some movies (mkv (X264) & avi (DivX/XviD)) that have 2 audio tracks, the first in english, second in german (I'm german).

How do I switch to the 2nd audio track? I've tried this "music sign" on the ps3, after you press the triangle, but it doesn't change anything.

Thanks for any help.


Greets

timmi
Last edited by timmi on Tue Mar 10, 2009 4:26 pm, edited 2 times in total.
timmi
 
Posts: 14
Joined: Tue Mar 10, 2009 9:04 am

Re: 2 (or more) audio tracks - how to switch?

Postby shagrath » Tue Mar 10, 2009 9:14 am

you can't do that dynamically (except in some cases but still), you must choose the language in the #transcoded# folder or configure the server to prioritize german; put in the subtitles priority value: ger,eng
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: 2 (or more) audio tracks - how to switch?

Postby timmi » Tue Mar 10, 2009 9:32 am

Why should I change the settings of the subtitles?
I've changed it in the above field: "audio language priority" should it be in english.

So you said it COULD (still) happen, that this won't change the language to german automatically, right? If this is the case, I have to change settings in the #transcoded# folder.

Everything correct?
timmi
 
Posts: 14
Joined: Tue Mar 10, 2009 9:04 am

Re: 2 (or more) audio tracks - how to switch?

Postby shagrath » Tue Mar 10, 2009 9:37 am

yeah sorry, don't know why I talked about subtitles :p
but same goes for audio priority settings: ger,eng
video will start in german automatically if there's a german audio track (english, or anything else otherwise)
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: 2 (or more) audio tracks - how to switch? [Solved]

Postby ExSport » Mon Mar 16, 2009 8:34 pm

Don't undestand you Shagrath 8-)
From v1.04(I think) I am able to switch audio for MKV and avi files when transcoding is not used(muxing used or direct streaming).
Only sometimes I had problems when MKV included Vorbis or DTS with older versions. Need to try it again with latest version 8-)
If you was talked about subs, then I understand :)
ExSport
 
Posts: 2168
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 18 guests