how to force transcoding from DTS to AC3

For help and support with PS3 Media Server in general
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

how to force transcoding from DTS to AC3

Postby Frink » Sat Feb 26, 2011 11:01 am

Hey guys,

I need some help from you :-)
My Samsung tv (LE40C579) has proplems with dts in MKV's over network. i want to solve the problem with a .conf file,
that force my PMS to transcode DTS to AC3 on the fly. which switches i have to change in the conf file?
I tried many options but i didnt find a solution for my problem.

thanks for your help ;-)
Frink
 
Posts: 11
Joined: Tue Feb 01, 2011 8:47 pm

Re: how to force transcoding from DTS to AC3

Postby otmanix » Tue Mar 01, 2011 11:10 pm

modify your renderers config file to disable DTS...

disable support for DTS in samsung.conf
Code: Select all
...
#Transcode codecs for video and audio engines
#currently supported: MPEGAC3, MPEGTSAC3 or WMV for video, PCM or MP3 for audio
TranscodeVideo=MPEGAC3
TranscodeAudio=WAV
#Does the media renderer supports DTS in a mpeg file ?
#Deprecated if MediaInfo=true
MuxDTSToMpeg=false
#Does the media renderer supports DTS wrapped into LPCM in a mpeg file ?
WrapDTSIntoPCM=false
...


If this parameter is set true
Code: Select all
MediaInfo=true

settings mentioned before can be overridden by sth like that:
Code: Select all
Supported = f:wav   a:dts|lpcm   n:6   s:48000   m:audio/wav

In that case remove support for DTS
Code: Select all
Supported = f:wav   a:lpcm   n:6   s:48000   m:audio/wav
I provide NO application support via PM, so please post your question to the forum.
PS3 Media Server related articles on my blog: http://otmanix.de/?cat=11&lang=en
User avatar
otmanix
 
Posts: 528
Joined: Fri Jan 30, 2009 12:40 am
Location: Bavaria, Germany

Re: how to force transcoding from DTS to AC3

Postby MrNike » Wed Nov 14, 2012 2:13 pm

Hi, having the same problem. I need my Samsung to convert DTS to AC3. When I try editing the Conf file I get an error "access denied"
MrNike
 
Posts: 7
Joined: Mon Nov 12, 2012 9:56 pm

Re: how to force transcoding from DTS to AC3

Postby chocolateboy » Wed Nov 14, 2012 2:28 pm

Please don't necropost. Thread locked.
chocolateboy
Project Member
 
Posts: 2579
Joined: Wed Sep 16, 2009 10:05 am


Return to General Help and Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests