Gentoo: Cannot launch FFmpeg

For help and support with issues specific to Linux/Unix
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Gentoo: Cannot launch FFmpeg

Postby Nes » Mon Feb 09, 2009 7:04 pm

Hi,

First post so let me start by saying thank you for creating PS3 Media Server! It looks well thought out.

Having a bit of a problem though trying to get this working on Gentoo (Xeon 64-bit). I have emerged mplayer and ffmpeg and both are available from the command line. However, when I start PS3 Media Server I get the following error:

java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 0, Size: 0
at java.util.ArrayList.RangeCheck(ArrayList.java:547)
at java.util.ArrayList.get(ArrayList.java:322)
at net.pms.PMS.checkProcessExistence(PMS.java:217)
at net.pms.PMS.init(PMS.java:307)
at net.pms.PMS.get(PMS.java:895)
at net.pms.PMS.main(PMS.java:957)
[main] 18:42:49.178 Cannot launch FFmpeg / Check the presence of /usr/local/mediaserver2/ffmpeg ...: Index: 0, Size: 0

Typing ffmpeg on the command line shows:

FFmpeg version SVN-r16916, Copyright (c) 2000-2009 Fabrice Bellard, et al.
configuration: --prefix=/usr --libdir=/usr/lib64 --shlibdir=/usr/lib64 --mandir=/usr/share/man --enable-static --enable-shared --cc=x86_64-pc-linux-gnu-gcc --disable-debug --disable-ffplay --disable-optimizations --enable-libfaac --enable-libmp3lame --enable-libvorbis --enable-libtheora --enable-libx264 --enable-libxvid --disable-demuxer=alsa --disable-demuxer=oss --disable-muxer=alsa --disable-muxer=oss --enable-libfaad --enable-libdirac --enable-libschroedinger --disable-altivec --disable-mmx2 --disable-amd3dnow --cpu=nocona --disable-vhook --enable-gpl --enable-postproc --enable-avfilter --enable-avfilter-lavf --enable-swscale --disable-stripping
libavutil 49.14. 0 / 49.14. 0
libavcodec 52.11. 0 / 52.11. 0
libavformat 52.25. 0 / 52.25. 0
libavdevice 52. 1. 0 / 52. 1. 0
libavfilter 0. 3. 0 / 0. 3. 0
libswscale 0. 6. 1 / 0. 6. 1
libpostproc 51. 2. 0 / 51. 2. 0
built on Feb 9 2009 18:36:47, gcc: 4.1.2 (Gentoo 4.1.2 p1.1)

Anyone have an idea how to get the Media Server to recognize FFmpeg?

Thanks!
Nes
Nes
 
Posts: 25
Joined: Mon Feb 09, 2009 6:57 pm

Re: Gentoo: Cannot launch FFmpeg

Postby shagrath » Mon Feb 09, 2009 7:24 pm

already saw this... it's a bug in the ffmpeg version detection at the launch of the server
I thing I will skip these in the future cause it's not really stable on Linux (its not mandatory, it's just a safe check)
meanwhile, well you have to wait for the fix :\
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2667
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: Gentoo: Cannot launch FFmpeg

Postby Nes » Mon Feb 09, 2009 7:33 pm

Thanks for the quick reply and good to know you already know the root cause. Will wait for updated release.

Much appreciated,
Nes
Nes
 
Posts: 25
Joined: Mon Feb 09, 2009 6:57 pm


Return to Linux/Unix Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest