Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

For help and support with issues specific to Linux/Unix
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby shagrath » Mon May 12, 2014 8:31 pm

due to this:

DEBUG 2014-05-12 21:24:30.276 [Thread-43] Unsupported AVSampleFormat 8
DEBUG 2014-05-12 21:24:30.276 [Thread-43] Unsupported AVSampleFormat 8
DEBUG 2014-05-12 21:24:30.276 [Thread-43] [ac3 @ 0x7fdfa3106b00]channel_layout not specified
DEBUG 2014-05-12 21:24:30.276 [Thread-43] [ac3 @ 0x7fdfa3106b00]No channel layout specified. The encoder will guess the layout, but it might be incorrect.


need an update on mencoder
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2668
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby shagrath » Mon May 12, 2014 9:01 pm

ok, ugly hack but I downloaded http://ppa.launchpad.net/happy-neko/ps3 ... _amd64.deb

and extracted the mencoder binary from the deb archive, then moved it manually to /usr/bin/ and voila...

:oops:
shagrath
Project Lead
 
Posts: 2668
Joined: Wed Jan 14, 2009 1:39 pm

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby yashik » Mon May 12, 2014 9:10 pm

Peeplu's suggestion totally rocks. works perfectly after that! Thanks!
yashik
 
Posts: 2
Joined: Wed May 23, 2012 10:15 am

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby jonbonjovi » Sat May 17, 2014 9:49 am

By now I'm using a VirtualBox-ed Windows 7 with pms in autostart.
Just remember to bridge the network, otherwise the connection won't work ;)
jonbonjovi
 
Posts: 2
Joined: Tue May 06, 2014 6:50 pm

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby afelipecarvalho » Sun May 18, 2014 1:41 am

I have the same problem here and returning to a previous version did not correct the problem. I would like to know if there's some parameters that we could adjust to fix the issue about the sound. It really used to work with previous versions of Ubuntu, before 14.04.
afelipecarvalho
 
Posts: 2
Joined: Sun May 18, 2014 1:37 am

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby afelipecarvalho » Sun May 18, 2014 1:53 am

shagrath wrote:ok, ugly hack but I downloaded http://ppa.launchpad.net/happy-neko/ps3 ... _amd64.deb

and extracted the mencoder binary from the deb archive, then moved it manually to /usr/bin/ and voila...

:oops:


WOW ! ! !

This solution worked like a charm, here!

Ubuntu 14.04.

Thanks a Lot!
afelipecarvalho
 
Posts: 2
Joined: Sun May 18, 2014 1:37 am

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby jbrines » Sun Jun 08, 2014 4:08 pm

pepelu wrote:Right now I'm on Mint16, based on Saucy so maybe my workaround can help you.

In the Software Center, on Software Sources I have edited the url of the PPA:
From:
Code: Select all
deb-src http://ppa.launchpad.net/happy-neko/ps3mediaserver/ubuntu saucy main
deb http://ppa.launchpad.net/happy-neko/ps3mediaserver/ubuntu saucy main

To:
Code: Select all
deb-src http://ppa.launchpad.net/happy-neko/ps3mediaserver/ubuntu raring main
deb http://ppa.launchpad.net/happy-neko/ps3mediaserver/ubuntu raring main


And it works perfectly using the old repo.


Once I change the software sources what do I do next?
jbrines
 
Posts: 6
Joined: Thu Jan 29, 2009 5:57 pm

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby pepelu » Mon Jun 09, 2014 11:45 am

jbrines wrote:Once I change the software sources what do I do next?


Just update the repositories and install it.

Code: Select all
sudo apt-get update
sudo apt-get install ps3mediaserver


For this to work, I assume you have not installed the files manually before. I'm not sure if that could generate some problems.
pepelu
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 03, 2013 6:51 pm

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby rockhazard » Fri Jun 13, 2014 4:27 am

I solved the ffmpeg issue just by acquiring the appropriate ppa from launchpad.net: https://launchpad.net/~jon-severinsson/+archive/ffmpeg

Note that this will remove conflicting dependencies though, so you may wish to go with the above solution from webupd8.org. I also updated to Java8 through webupd8's ppa, which did clear up some issues (but not the noise). However, I found a solution: just change the Audio Files Engines in Transcoding Settings to Audio High Fidelity. Now I have absolutely no problems with the server; all my subtitles and formats work flawlessly!

One thing to note, however: I am currently working under a Java7 profile, as per the webupd8 instructions for doing so after updating to Java8, because until I experimented with changing the audio plugin, I thought the Java8 update had made things worse. I was probably wrong about that.
rockhazard
 
Posts: 2
Joined: Fri Jun 13, 2014 4:15 am

Re: Ubuntu 14.04 PMS Install (Loud Static Buzz Sound)

Postby rayfield3 » Sun Jun 15, 2014 5:08 pm

However, I found a solution: just change the Audio Files Engines in Transcoding Settings to Audio High Fidelity. Now I have absolutely no problems with the server; all my subtitles and formats work flawlessly!


tried this -- worked for about ten minutes, then the earsplitting hiss and crackling started again.

after lots of joy with PS3MS over the years, I'm switching to Plex. hoping it's not permanent.
rayfield3
 
Posts: 13
Joined: Mon Dec 24, 2012 5:33 pm

PreviousNext

Return to Linux/Unix Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests