mkv embedded subtitles not showing

For help and support with issues specific to Linux/Unix
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

mkv embedded subtitles not showing

Postby olograph » Tue Oct 16, 2012 12:33 am

Hello, I use PMS 1.70.0 on ubuntu server.

I fixed a lot of things for other format, audio video and sub seems to work fine
except for the embedded subtitles for mkv files.

Embedded subtitles for mkv don't display at all.

Here's my config file:

Code: Select all
thumbnails = true
chapter_support = true
thumbnail_seek_pos = 300
mencoder_ass = true
folders = /secgen/Videos,/secgen/Pictures,/secgen/Music
uuid = 464c14ba-f252-49b8-b8f5-04647ba6a2a6
maximumbitrate = 0
dvd_isos_thumbnails = true
audio_thumbnails_method = 1
enable_archive_browsing = true
hidevideosettings = false
mencoder_audiosublangs = jpn,eng;eng,eng;fre,off;*,eng;*,*
mencoder_disablesubs = false
mencoder_audiolangs = jpn,eng,fre
mencoder_sublangs = eng,fre,und
mencoder_intelligent_sync = true
mencoder_nooutofsync = false
mencoder_forcefps = false
embed_dts_in_pcm = true
mencoder_remux_mpeg2 = true
fix_25fps_av_mismatch = false
engines = mencoder,tsmuxer,ffmpegvideo,avsffmpeg,avsmencoder,ffmpegaudio,mplayeraudio,tsmuxeraudio,ffmpegwebvideo,vlcvideo,mencoderwebvideo,mplayervideodump,mplayerwebaudio,vlcaudio,ffmpegdvrmsremux,rawthumbs
codec_spec_script = \ncontainer == vob :: -ofps 23.976 -noass\ncontainer == iso :: -ofps 23.976 -noass\nframerate == 23.976 && container == iso :: -mpegopts tele_src=24000/1001:tele_dest=25 -ofps 25\nframerate == 29.97 && container == iso :: -mpegopts tele_src=24000/1001:tele_dest=25 -ofps 25\nframerate == 25 && container == iso :: -mpegopts tele_src=25:tele_dest=25 -ofps 25\nframerate == 23.976 && container == vob :: -mpegopts tele_src=24000/1001:tele_dest=25 -ofps 25\nframerate == 29.97 && container ==vob :: -mpegopts tele_src=24000/1001:tele_dest=25 -ofps 25\nframerate == 25 && container == vob :: -mpegopts tele_src=25:tele_dest=25 -ofps 25\ncontainer == flv :: -mc 0.1\ncontainer == mov :: -mc 0.1 -noass\ncontainer == rm :: -mc 0.1\ncontainer == mov :: -mc 0.1\ncontainer == rm  :: -mc 0.1\ncontainer == matroska && framerate == 29.97  :: -nomux -mc 0\ncontainer == matroska :: -mc 0 -noskip\ncontainer == mp4 && vcodec == h264 :: -mc 0.1\n


Here's the log file
Basically, I transcode the file using mencoder - jap audio and english subs....no subs displayed audio video is A1
Code: Select all
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.592 [mkfifo-447] Starting mkfifo --mode=777 /tmp/ps3mediaserver/mencoder1350343676592
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.630 [mkfifo-447] Unix process ID (mkfifo): 5263
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.643 [mencoder-446] Starting mencoder -ss 0 "/secgen/Videos/Series/Dragonball Z/[DBNL]Dragonball_Z_-_001_-_The_new_Threat_[DR][x264][F26CC67E].mkv" -msglevel statusline=2 -oac lavc -of mpeg -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc -channels 6 -lavdopts debug=0:threads=2 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=mpeg2video:acodec=ac3:abitrate=448:threads=2:keyint=5:vqscale=1:vqmin=2 -ass -fontconfig -aid 2 -sid 0 -ofps 24000/1001 -lavdopts fast -mc 0 -noskip -af lavcresample=48000 -srate 48000 -o /tmp/ps3mediaserver/mencoder1350343676592
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.693 [mencoder-446] Reading pipe: /tmp/ps3mediaserver/mencoder1350343676592
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.749 [Thread-1694] [matroska,webm @ 0x7fbec4997940]max_analyze_duration reached
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.749 [Thread-1694] [matroska,webm @ 0x7fbec4997940]Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.777 [Thread-1694] [ac3 @ 0x7fbec41164c0]channel_layout not specified
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.777 [Thread-1694] [ac3 @ 0x7fbec41164c0]No channel layout specified. The encoder will guess the layout, but it might be incorrect.
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.778 [Thread-1694] Limiting audio preload to 0.4s.
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.778 [Thread-1694] Increasing audio density to 4.
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.785 [Thread-1694] Unsupported PixelFormat 61
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.785 [Thread-1694] Unsupported PixelFormat 53
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.785 [Thread-1694] Unsupported PixelFormat 81
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.857 [mencoder-446] Attaching thread: mencoder-446
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] MEncoder svn r34540 (Ubuntu), built with gcc-4.6 (C) 2000-2012 MPlayer Team
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] success: format: 0  data: 0x0 - 0x1089805d
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] libavformat version 53.21.0 (external)
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] Mismatching header version 53.19.0
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] libavformat file format detected.
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] [lavf] stream 0: video (h264), -vid 0
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] [lavf] stream 1: audio (vorbis), -aid 0, -alang eng
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] [lavf] stream 2: audio (vorbis), -aid 1, -alang eng
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] [lavf] stream 3: audio (vorbis), -aid 2, -alang jpn
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] [lavf] stream 4: subtitle (ass), -sid 0, -slang eng
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] VIDEO:  [H264]  704x396  0bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] [V] filefmt:44  fourcc:0x34363248  size:704x396  fps:23.976  ftime:=0.0417
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] ==========================================================================
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] libavcodec version 53.35.0 (external)
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] Mismatching header version 53.32.2
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 0.0 kbit/0.00% (ratio: 0->192000)
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] Selected audio codec: [ffvorbis] afm: ffmpeg (FFmpeg Vorbis)
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] ==========================================================================
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] PACKET SIZE: 2048 bytes, deltascr: 884
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] Opening video filter: [ass auto=1]
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.858 [Thread-1697] [ass] auto-open
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [Thread-1697] ==========================================================================
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [Thread-1697] Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [Thread-1697] Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [Thread-1697] ==========================================================================
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [Thread-1697] Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [Thread-1697] videocodec: libavcodec (704x396 fourcc=3267706d [mpg2])
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [Thread-1697] [VE_LAVC] Using constant qscale = 1.000000 (VBR).
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [Thread-1697] Writing header...
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [Thread-1697] INITV: 0.200, 0.158, fps: 23.976
DEBUG 2012-10-15 19:27:56.859 [mencoder-446] Unix process ID (mencoder): 5268
INFO  2012-10-15 19:27:57.248 [StartPlaying Event] renderer: 192.168.1.104, file: /secgen/Videos/Series/Dragonball Z/[DBNL]Dragonball_Z_-_001_-_The_new_Threat_[DR][x264][F26CC67E].mkv
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.123 [New I/O server worker #1-2] Requesting time seek: 147.763 seconds
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.133 [External Process Stopper] Stopping Unix process 5268: mencoder-446
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.309 [External Process Stopper] Stopping Unix process 5263: mkfifo-447
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.319 [Thread-1697] Error consuming stream of spawned process: Stream closed
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.328 [mkfifo-449] Starting mkfifo --mode=777 /tmp/ps3mediaserver/mencoder1350343680328
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.365 [mkfifo-449] Unix process ID (mkfifo): 5291
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.379 [mencoder-448] Starting mencoder -ss 147.763 "/secgen/Videos/Series/Dragonball Z/[DBNL]Dragonball_Z_-_001_-_The_new_Threat_[DR][x264][F26CC67E].mkv" -msglevel statusline=2 -oac lavc -of mpeg -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc -channels 6 -lavdopts debug=0:threads=2 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=mpeg2video:acodec=ac3:abitrate=448:threads=2:keyint=5:vqscale=1:vqmin=2 -ass -fontconfig -aid 2 -sid 0 -ofps 24000/1001 -lavdopts fast -mc 0 -noskip -af lavcresample=48000 -srate 48000 -o /tmp/ps3mediaserver/mencoder1350343680328
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.425 [mencoder-448] Reading pipe: /tmp/ps3mediaserver/mencoder1350343680328
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.477 [Thread-1702] [matroska,webm @ 0x7fc07ca90940]max_analyze_duration reached
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.478 [Thread-1702] [matroska,webm @ 0x7fc07ca90940]Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.489 [Thread-1702] [ac3 @ 0x7fc07c20f4c0]channel_layout not specified
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.489 [Thread-1702] [ac3 @ 0x7fc07c20f4c0]No channel layout specified. The encoder will guess the layout, but it might be incorrect.
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.491 [Thread-1702] Limiting audio preload to 0.4s.
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.491 [Thread-1702] Increasing audio density to 4.
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.497 [Thread-1702] Unsupported PixelFormat 61
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.497 [Thread-1702] Unsupported PixelFormat 53
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.497 [Thread-1702] Unsupported PixelFormat 81
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.529 [mencoder-448] Attaching thread: mencoder-448
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] MEncoder svn r34540 (Ubuntu), built with gcc-4.6 (C) 2000-2012 MPlayer Team
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] success: format: 0  data: 0x0 - 0x1089805d
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] libavformat version 53.21.0 (external)
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] Mismatching header version 53.19.0
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] libavformat file format detected.
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] [lavf] stream 0: video (h264), -vid 0
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] [lavf] stream 1: audio (vorbis), -aid 0, -alang eng
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] [lavf] stream 2: audio (vorbis), -aid 1, -alang eng
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] [lavf] stream 3: audio (vorbis), -aid 2, -alang jpn
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] [lavf] stream 4: subtitle (ass), -sid 0, -slang eng
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] VIDEO:  [H264]  704x396  0bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] [V] filefmt:44  fourcc:0x34363248  size:704x396  fps:23.976  ftime:=0.0417
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] ==========================================================================
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] libavcodec version 53.35.0 (external)
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] Mismatching header version 53.32.2
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 0.0 kbit/0.00% (ratio: 0->192000)
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] Selected audio codec: [ffvorbis] afm: ffmpeg (FFmpeg Vorbis)
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] ==========================================================================
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] PACKET SIZE: 2048 bytes, deltascr: 884
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] Opening video filter: [ass auto=1]
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] [ass] auto-open
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] ==========================================================================
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] ==========================================================================
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] videocodec: libavcodec (704x396 fourcc=3267706d [mpg2])
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] [VE_LAVC] Using constant qscale = 1.000000 (VBR).
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] Writing header...
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.530 [Thread-1705] INITV: 0.200, 0.158, fps: 23.976
DEBUG 2012-10-15 19:28:00.531 [mencoder-448] Unix process ID (mencoder): 5296
DEBUG 2012-10-15 19:29:42.171 [UPNP-AliveMessageSender] Sending ALIVE...
DEBUG 2012-10-15 19:29:47.358 [New I/O server worker #1-2] Setting margin to 2Mb
INFO  2012-10-15 19:31:22.780 [pool-4-thread-2] Checking IP: 192.168.1.128 for WMP
INFO  2012-10-15 19:31:22.899 [pool-4-thread-2] Renderer WMP found on this address: 192.168.1.128
DEBUG 2012-10-15 19:31:22.900 [pool-4-thread-2] Starting ping -c 3 -s 64000 192.168.1.128
DEBUG 2012-10-15 19:31:22.959 [pool-4-thread-2] Unix process ID (ping): 5349
DEBUG 2012-10-15 19:31:24.900 [SpeedStats Failsafe] Stopping Unix process 5349: ping-450
INFO  2012-10-15 19:31:24.902 [pool-4-thread-2] Address /192.168.1.128 has an estimated network speed of: 14 Mb/s


Your help is highly appreciated. I don't have a firm grasp about encoders so please explain.
olograph
 
Posts: 6
Joined: Tue Oct 16, 2012 12:08 am

Re: mkv embedded subtitles not showing

Postby olograph » Tue Oct 16, 2012 6:56 pm

mkv subtitles are showing using XBMC, not on PS3

Anyways, I think I'll just extract the .ssa files from the mkvs.. this is a shame but for what I saw on the net regarding the issue, I could wait years to have an answer or plain help.
olograph
 
Posts: 6
Joined: Tue Oct 16, 2012 12:08 am

Re: mkv embedded subtitles not showing

Postby ook » Wed Oct 17, 2012 5:56 am

I'm also having difficulty showing subtitles on mkv files. It used to work just fine. I have changed no settings, and all of a sudden there's no subtitles. I've even gone into the transcode folder and implicitly told it the subtitles to use and none show.
ook
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 10, 2012 7:21 am


Return to Linux/Unix Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests