No or poor sound on web streaming video

For help and support with issues specific to Linux/Unix
Forum rules
Please make sure you follow the Problem Reporting Guidelines before posting if you want a reply.

No or poor sound on web streaming video

Postby allerretour38 » Wed Dec 07, 2011 5:49 pm

Hello,

Trying to get PMS working, and I'm only missing one part. Unfortunately, it's what I most wanted PMS for: streaming video from the web (things like the BFMTV and France24 links in the initial setup).

As background, I can stream audio files fine. I can stream video files OK, which is to say that the video and audio quality is good when it's running, but there seems to be a bandwidth issue, because it frequently pauses and then picks up again a few seconds later. It works though. Streaming files isn't that important to me though, because I can play them through other means. What I really want is streaming web audio (radio) and video (TV) content.

Streaming internet audio works great. I can stream several radio stations without issue. :D The first engine in the list for web audio is VLC.

Streaming TV is partway there. I'm concentrating on BFMTV and France 24 because everyone has them, and they're streams that I want to access anyway. I'm using VLC as the first engine for web video streaming. The other two engines gave me unsupported data type. With VLC, I get good video quality on both stations. For BFMTV, I have no audio. For France24, I have audio, but it is AWFUL. You can hear the audio stream, and it is correct (it corresponds to the video), but it is FULL of static.

I tried adding the PMEencoder plugin, but that gave me unsupported data also. I also tried clicking/unclicking the options on the transcoder page in PME, but it didn't change anything.

debug.log is attached.

For setup, I have Ubuntu Lucid. My PS3 is attached through wifi to Linksys router. Not sure what model of PS3 it is, but it's the 80G hard drive that sold with Metal Gear Solid.

Any suggestions would be appreciated. Thanks.

Edit: This forum system won't let me attach the log, so I've pasted it below. Sorry about that.

Code: Select all
[main] INFO  09:26:44.832 Starting PS3 Media Server 1.50.0
[main] INFO  09:26:44.847 by shagrath / 2008-2011
[main] INFO  09:26:44.851 http://ps3mediaserver.org
[main] INFO  09:26:44.852 http://code.google.com/p/ps3mediaserver
[main] INFO  09:26:44.852 http://ps3mediaserver.blogspot.com
[main] INFO  09:26:44.853
[main] INFO  09:26:44.858 Java: 1.6.0_26-Sun Microsystems Inc.
[main] INFO  09:26:44.859 OS: Linux i386 2.6.32-36-generic
[main] INFO  09:26:44.860 Encoding: UTF-8
[main] INFO  09:26:44.866 Working directory: /home/guest/Documents/Shared/Warren/Logiciels/pms
[main] INFO  09:26:44.880 Temp folder: /tmp/ps3mediaserver
[main] INFO  09:26:44.888 Logging config file: /home/guest/Documents/Shared/Warren/Logiciels/pms/logback.xml
[main] INFO  09:26:44.889 debug.log: /home/guest/Documents/Shared/Warren/Logiciels/pms/debug.log
[main] INFO  09:26:44.891
[main] INFO  09:26:44.896 Profile directory: /home/guest/.config/PMS
[main] INFO  09:26:44.897 Profile path: /home/guest/.config/PMS/PMS.conf
[main] INFO  09:26:44.898 Profile status: rw
[main] INFO  09:26:44.904 Profile name: momubuntu2
[main] INFO  09:26:44.905
[main] WARN  09:26:45.135 Error loading libzen: Unable to load library 'zen': libzen.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[main] INFO  09:26:45.136 Loading MediaInfo library
[main] INFO  09:26:45.174 Error loading MediaInfo library: Unable to load library 'mediainfo': libmediainfo.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[main] INFO  09:26:45.175 Make sure you have libmediainfo and libzen installed
[main] INFO  09:26:45.176 The server will now use the less accurate ffmpeg parsing method
[main] INFO  09:26:45.188 Loading renderer configurations from /home/guest/Documents/Shared/Warren/Logiciels/pms/renderers
[main] INFO  09:26:45.196 Loading configuration file: Showtime3.conf
[main] INFO  09:26:45.210 Loading configuration file: Bravia4500.conf
[main] INFO  09:26:45.219 Loading configuration file: iPad-iPhone.conf
[main] INFO  09:26:45.235 Loading configuration file: FreecomMusicPal.conf
[main] INFO  09:26:45.238 Loading configuration file: WDTVLive.conf
[main] INFO  09:26:45.244 Loading configuration file: XBOX360.conf
[main] INFO  09:26:45.254 Loading configuration file: Android.conf
[main] INFO  09:26:45.257 Loading configuration file: BraviaEX.conf
[main] INFO  09:26:45.263 Loading configuration file: SamsungWiseLink.conf
[main] INFO  09:26:45.274 Loading configuration file: Panasonic.conf
[main] INFO  09:26:45.277 Loading configuration file: SonyBluray.conf
[main] INFO  09:26:45.284 Loading configuration file: PopcornHour.conf
[main] INFO  09:26:45.287 Loading configuration file: WMP.conf
[main] INFO  09:26:45.295 Loading configuration file: AirPlayer.conf
[main] INFO  09:26:45.299 Loading configuration file: Bravia5500.conf
[main] INFO  09:26:45.307 Loading configuration file: PS3.conf
[main] INFO  09:26:45.318 Loading configuration file: Streamium.conf
[main] INFO  09:26:45.326 Loading configuration file: Kuro.conf
[main] INFO  09:26:45.338 Loading configuration file: Realtek.conf
[main] INFO  09:26:45.343 Loading configuration file: N900.conf
[main] INFO  09:26:45.364 Loading configuration file: Philips.conf
[main] INFO  09:26:45.369 Loading configuration file: XBMC.conf
[main] INFO  09:26:45.375 Loading configuration file: SamsungAllShare.conf
[main] INFO  09:26:45.380 Loading configuration file: FreeboxHD.conf
[main] INFO  09:26:45.385 Checking MPlayer font cache. It can take a minute or so.
[main] DEBUG 09:26:45.387 launching: mplayer
[main] INFO  09:26:45.454 Done!
[main] INFO  09:26:45.474 Searching for plugins in /home/guest/Documents/Shared/Warren/Logiciels/pms/plugins
[main] INFO  09:26:45.477 No plugins found
[main] INFO  09:26:45.482 Registering transcoding engine: FFmpeg Audio
[main] INFO  09:26:45.495 Registering transcoding engine: MEncoder
[main] INFO  09:26:45.497 Registering transcoding engine: MPlayer Audio
[main] INFO  09:26:45.499 Registering transcoding engine: MEncoder Web
[main] INFO  09:26:45.500 Registering transcoding engine: MPlayer Video Dump
[main] INFO  09:26:45.501 Registering transcoding engine: MPlayer Web
[main] INFO  09:26:45.504 Registering transcoding engine: tsMuxeR
[main] INFO  09:26:45.507 Registering transcoding engine: Audio High Fidelity
[main] INFO  09:26:45.508 Registering transcoding engine: VLC Audio Streaming
[main] INFO  09:26:45.509 Registering transcoding engine: VLC Video Streaming
[main] INFO  09:26:45.510 Registering transcoding engine: Raws Thumbnailer
[main] INFO  09:26:45.659 Scanning network interface eth0 (eth0)
[main] INFO  09:26:45.661 Using address /192.168.1.51 found on network interface: name:eth0 (eth0)
[main] INFO  09:26:45.662 Created socket: /192.168.1.51:5001
[main] DEBUG 09:26:45.804 Sending ALIVE...
[main] INFO  09:26:45.807 Using the following UUID configured in PMS.conf: d998dd21-1d56-36cc-8589-3bf27ab9dc37
[New I/O server worker #1-1] INFO  09:26:47.091 No IP filter specified, access granted to /192.168.1.153
[pool-3-thread-1] INFO  09:26:47.127 Checking ip:192.168.1.153 for Playstation 3
[main] INFO  09:26:49.425 The server should now appear on your renderer
[Thread-9] DEBUG 09:26:59.424 Sending ALIVE...
[pool-3-thread-1] INFO  09:27:02.240 Renderer Playstation 3 found on this address: 192.168.1.153
[pool-3-thread-1] DEBUG 09:27:02.249 Starting ping -c 3 -s 64000 192.168.1.153
[pool-3-thread-1] DEBUG 09:27:02.253 Unix process ID (ping): 4621
[Thread-11] DEBUG 09:27:04.249 Stopping Unix process 4621: ping
[pool-3-thread-1] INFO  09:27:04.255 Address /192.168.1.153 has an estimated network speed of: 15 Mb/s
[Thread-9] DEBUG 09:27:23.418 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 09:30:28.137 Sending ALIVE...
[New I/O server worker #1-2] INFO  09:31:27.805 Checking shared folder: /home/guest/Documents/Shared/Warren/Liens/z_drive/Common Docs/Videos/Films
[New I/O server worker #1-2] INFO  09:31:27.810 Checking shared folder: /home/guest/Documents/Shared/Warren/Liens/z_drive/Common Docs/Music/Annie Lennox
[New I/O server worker #1-1] INFO  09:31:33.991 Starting transcode/remux of BFM TV (French TV)
[mkfifo] DEBUG 09:31:33.997 Starting mkfifo --mode=777 /tmp/ps3mediaserver/VLC1323271893996.ts
[mkfifo] DEBUG 09:31:34.001 Unix process ID (mkfifo): 5179
[vlc] DEBUG 09:31:34.147 Starting vlc -I dummy --sout #transcode{vcodec=mp2v,vb=4096,fps=25,scale=1,acodec=mp2a,ab=128,channels=2}:standard{access=file,mux=ts,dst="/tmp/ps3mediaserver/VLC1323271893996.ts"} mms://vipmms9.yacast.net/bfm_bfmtv vlc://quit
[vlc] DEBUG 09:31:34.155 Reading pipe: /tmp/ps3mediaserver/VLC1323271893996.ts
[Thread-17] DEBUG 09:31:34.156 VLC media player 1.0.6 Goldeneye
[Thread-17] DEBUG 09:31:34.320 [0xa0552b0] dummy interface: using the dummy interface module...
[vlc] DEBUG 09:31:34.610 Attaching thread: vlc
[vlc] DEBUG 09:31:34.611 Unix process ID (vlc): 5184
[Thread-17] DEBUG 09:31:35.278 [0xa057b78] main access error: connection failed: Connection refused
[Thread-17] DEBUG 09:31:35.278 [0xa057b78] access_mms access error: failed to open a connection (tcp)
[Thread-17] DEBUG 09:31:35.947 [0xa057b78] main access error: connection failed: Connection refused
[Thread-17] DEBUG 09:31:35.947 [0xa057b78] access_mms access error: failed to open a connection (tcp)
[Thread-17] DEBUG 09:31:35.947 [0xa057b78] access_mms access error: cannot connect to server
[Thread-17] DEBUG 09:31:37.311 [0xa057b78] access_mms access error: cannot read data 2
[Thread-17] DEBUG 09:31:39.344 [0xa057948] stream_out_transcode stream out error: cannot find audio decoder
[Thread-17] DEBUG 09:31:39.345 [0xa057948] stream_out_transcode stream out error: cannot create audio chain
[Thread-17] DEBUG 09:31:39.345 [0xa079428] main packetizer error: cannot create packetizer output (wmap)
[New I/O server worker #1-1] DEBUG 09:31:45.799 Setting InputStream new position to: 99,999,475,712
[Thread-22] DEBUG 09:31:48.293 Stopping Unix process 5184: vlc
[Thread-22] DEBUG 09:31:48.294 Stopping Unix process 5179: mkfifo
[Thread-17] DEBUG 09:31:48.295 [0x9fc0710] signals interface error: Caught Terminated signal, exiting...
[Thread-17] DEBUG 09:31:48.295 Error consuming stream of spawned process: Bad file descriptor
[New I/O server worker #1-2] INFO  09:32:17.588 Starting transcode/remux of BFM TV (French TV)
[mkfifo] DEBUG 09:32:17.590 Starting mkfifo --mode=777 /tmp/ps3mediaserver/VLC1323271937589.ts
[mkfifo] DEBUG 09:32:17.594 Unix process ID (mkfifo): 5219
[vlc] DEBUG 09:32:17.740 Starting vlc -I dummy --sout #transcode{vcodec=mp2v,vb=4096,fps=25,scale=1,acodec=mp2a,ab=128,channels=2}:standard{access=file,mux=ts,dst="/tmp/ps3mediaserver/VLC1323271937589.ts"} mms://vipmms9.yacast.net/bfm_bfmtv vlc://quit
[vlc] DEBUG 09:32:17.744 Reading pipe: /tmp/ps3mediaserver/VLC1323271937589.ts
[Thread-33] DEBUG 09:32:17.745 VLC media player 1.0.6 Goldeneye
[Thread-33] DEBUG 09:32:17.916 [0x9e8a2a0] dummy interface: using the dummy interface module...
[vlc] DEBUG 09:32:18.132 Attaching thread: vlc
[vlc] DEBUG 09:32:18.133 Unix process ID (vlc): 5224
[Thread-33] DEBUG 09:32:18.640 [0x9e8cb80] main access error: connection failed: Connection refused
[Thread-33] DEBUG 09:32:18.641 [0x9e8cb80] access_mms access error: failed to open a connection (tcp)
[Thread-33] DEBUG 09:32:19.692 [0x9e8cb80] main access error: connection failed: Connection refused
[Thread-33] DEBUG 09:32:19.692 [0x9e8cb80] access_mms access error: failed to open a connection (tcp)
[Thread-33] DEBUG 09:32:19.692 [0x9e8cb80] access_mms access error: cannot connect to server
[Thread-33] DEBUG 09:32:21.305 [0x9e8cb80] access_mms access error: cannot read data 2
[Thread-33] DEBUG 09:32:23.404 [0x9e8c950] stream_out_transcode stream out error: cannot find audio decoder
[Thread-33] DEBUG 09:32:23.404 [0x9e8c950] stream_out_transcode stream out error: cannot create audio chain
[Thread-33] DEBUG 09:32:23.406 [0x9eae428] main packetizer error: cannot create packetizer output (wmap)
[Thread-9] DEBUG 09:33:31.691 Sending ALIVE...
[New I/O server worker #1-2] DEBUG 09:34:01.656 Setting margin to 2Mb
[Thread-38] DEBUG 09:36:04.161 Stopping Unix process 5224: vlc
[Thread-38] DEBUG 09:36:04.162 Stopping Unix process 5219: mkfifo
[Thread-33] DEBUG 09:36:04.162 [0x9df56f8] signals interface error: Caught Terminated signal, exiting...
[Thread-33] DEBUG 09:36:04.163 Error consuming stream of spawned process: Bad file descriptor
[New I/O server worker #1-1] INFO  09:36:04.476 Starting transcode/remux of France 24
[mkfifo] DEBUG 09:36:04.479 Starting mkfifo --mode=777 /tmp/ps3mediaserver/VLC1323272164478.ts
[mkfifo] DEBUG 09:36:04.480 Unix process ID (mkfifo): 5261
[vlc] DEBUG 09:36:04.629 Starting vlc -I dummy --sout #transcode{vcodec=mp2v,vb=4096,fps=25,scale=1,acodec=mp2a,ab=128,channels=2}:standard{access=file,mux=ts,dst="/tmp/ps3mediaserver/VLC1323272164478.ts"} mms://stream1.france24.yacast.net/f24_liveen vlc://quit
[vlc] DEBUG 09:36:04.630 Reading pipe: /tmp/ps3mediaserver/VLC1323272164478.ts
[Thread-45] DEBUG 09:36:04.693 VLC media player 1.0.6 Goldeneye
[Thread-45] DEBUG 09:36:05.061 [0xa011f40] dummy interface: using the dummy interface module...
[vlc] DEBUG 09:36:05.324 Attaching thread: vlc
[vlc] DEBUG 09:36:05.325 Unix process ID (vlc): 5266
[Thread-45] DEBUG 09:36:05.973 [0xa037c28] main access error: connection failed: Connection refused
[Thread-45] DEBUG 09:36:05.973 [0xa037c28] access_mms access error: failed to open a connection (tcp)
[Thread-45] DEBUG 09:36:06.661 [0xa037c28] main access error: connection failed: Connection refused
[Thread-45] DEBUG 09:36:06.662 [0xa037c28] access_mms access error: failed to open a connection (tcp)
[Thread-45] DEBUG 09:36:06.662 [0xa037c28] access_mms access error: cannot connect to server
[Thread-45] DEBUG 09:36:08.105 [0xa037c28] access_mms access error: cannot read data 2
[New I/O server worker #1-2] DEBUG 09:36:17.824 Setting InputStream new position to: 99,999,475,712
[Thread-51] DEBUG 09:36:20.276 Stopping Unix process 5266: vlc
[Thread-51] DEBUG 09:36:20.277 Stopping Unix process 5261: mkfifo
[Thread-45] DEBUG 09:36:20.278 [0xa01de10] signals interface error: Caught Terminated signal, exiting...
[Thread-45] DEBUG 09:36:20.278 Error consuming stream of spawned process: Bad file descriptor
[Thread-9] DEBUG 09:36:37.253 Sending ALIVE...
[New I/O server worker #1-2] INFO  09:36:49.628 Starting transcode/remux of France 24
[mkfifo] DEBUG 09:36:49.639 Starting mkfifo --mode=777 /tmp/ps3mediaserver/VLC1323272209632.ts
[mkfifo] DEBUG 09:36:49.650 Unix process ID (mkfifo): 5305
[vlc] DEBUG 09:36:49.790 Starting vlc -I dummy --sout #transcode{vcodec=mp2v,vb=4096,fps=25,scale=1,acodec=mp2a,ab=128,channels=2}:standard{access=file,mux=ts,dst="/tmp/ps3mediaserver/VLC1323272209632.ts"} mms://stream1.france24.yacast.net/f24_liveen vlc://quit
[vlc] DEBUG 09:36:49.795 Reading pipe: /tmp/ps3mediaserver/VLC1323272209632.ts
[Thread-62] DEBUG 09:36:49.796 VLC media player 1.0.6 Goldeneye
[Thread-62] DEBUG 09:36:49.961 [0x95c5318] dummy interface: using the dummy interface module...
[vlc] DEBUG 09:36:50.093 Attaching thread: vlc
[vlc] DEBUG 09:36:50.094 Unix process ID (vlc): 5310
[Thread-62] DEBUG 09:36:50.556 [0x95c7e30] main access error: connection failed: Connection refused
[Thread-62] DEBUG 09:36:50.557 [0x95c7e30] access_mms access error: failed to open a connection (tcp)
[Thread-62] DEBUG 09:36:51.239 [0x95c7e30] main access error: connection failed: Connection refused
[Thread-62] DEBUG 09:36:51.239 [0x95c7e30] access_mms access error: failed to open a connection (tcp)
[Thread-62] DEBUG 09:36:51.239 [0x95c7e30] access_mms access error: cannot connect to server
[Thread-62] DEBUG 09:36:52.628 [0x95c7e30] access_mms access error: cannot read data 2
[Thread-67] DEBUG 09:37:06.844 Stopping Unix process 5310: vlc
[Thread-67] DEBUG 09:37:06.845 Stopping Unix process 5305: mkfifo
[Thread-62] DEBUG 09:37:06.846 [0x9530750] signals interface error: Caught Terminated signal, exiting...
[Thread-62] DEBUG 09:37:06.847 Error consuming stream of spawned process: Bad file descriptor
[Thread-9] DEBUG 09:39:42.272 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 09:42:46.810 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 09:45:52.811 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 09:48:56.778 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 09:52:01.287 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 09:55:06.714 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 09:58:10.629 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 10:01:15.001 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 10:04:19.798 Sending ALIVE...
[Thread-9] DEBUG 10:07:24.840 Sending ALIVE...
[Thread-8] INFO  10:09:59.029 Sending BYEBYE...
[Thread-9] DEBUG 10:09:59.030 Error while sending periodic alive message: sleep interrupted
[Thread-8] DEBUG 10:10:03.019 Forcing shutdown of all active processes
[Thread-8] INFO  10:10:03.019 Stopping server on host 192.168.1.51 and port 5001...
Last edited by Raptor399 on Wed Dec 07, 2011 7:18 pm, edited 1 time in total.
Reason: Edited for code fragments
allerretour38
 
Posts: 8
Joined: Wed Dec 07, 2011 4:38 pm

Re: No or poor sound on web streaming video

Postby allerretour38 » Wed Dec 07, 2011 9:11 pm

Update on the above. I decided to re-try PMSencoder, and I saw that they had a list of web videos that should work, so I added them to my web.conf. Channels like The Onion, TED, etc. The result: those channels do indeed work with the PMSEncoder plug-in. :D Unfortunately, I don't care about those channels, and the ones that I do want, like BFMTV and France 24, do not work at all anymore. :( I get "corrupted data" for those channels now. Remember that I used to get good video, but no or bad audio for them using VLC. Any ideas? Thanks.
allerretour38
 
Posts: 8
Joined: Wed Dec 07, 2011 4:38 pm

Re: No or poor sound on web streaming video

Postby meskibob » Wed Dec 07, 2011 9:37 pm

I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4738
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: No or poor sound on web streaming video

Postby allerretour38 » Sat Dec 10, 2011 3:48 am

Well, I got this going. I thought that I had early on installed the non-free-codecs. Maybe I didn't do it correctly, or did it partially, but I redid some of the steps that I did when I first installed PMS, and when I redid the Mediubuntu step, it started working. So I think I didn't have the right codecs. Thanks.
allerretour38
 
Posts: 8
Joined: Wed Dec 07, 2011 4:38 pm


Return to Linux/Unix Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests