PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

General discussion about PS3 Media Server (no support or requests)

PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

Postby dtyler88 » Mon Jan 24, 2011 7:44 pm

So i have had thousands of issues with trying to stream content between my ps3 and pc. I am running windows 7 ultimate and my ps3 has the most up to date software. ive read a couple forums on how to make this work but with no success at the moment. I've done everything from downgrading to windows media player 11 to reformatting my computer. My computer doesnt recognize my ps3 as a wireless device on the home network. It never has. They are both connected to the same internet connection wirelessly. My media streaming is turned on and my computer recognizes its own servers but not a ps3 server. i tried using vuze but i couldnt figure out how to add to my ps3 media server which brings me to the next software PS3 Media Server. I will get messages like "Another media renderer other than PS3 has been detected... .This software is tuned for PS3 but may work with your renderer" Or it just wont detect the PS3 at all. It detects a media renderer but it says unknown rendurer. I having a lot of issues with this guys. Day in and day out i have tried to connect. Tried calling 4 different tech support lines but you know how that goes..... everyone passes the buck instead of dealing with your issue..... you get the common saying "we dont support it". im sick of this. someone save me
dtyler88
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 24, 2011 7:36 pm

Re: PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

Postby meskibob » Mon Jan 24, 2011 10:25 pm

I provide NO application support via PM or email, so please post your question to the forum per the Forum Rules.
meskibob
Moderator
 
Posts: 4760
Joined: Mon Jan 19, 2009 4:11 pm

Re: PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

Postby dtyler88 » Mon Jan 24, 2011 10:44 pm

This is what it shows

[main] TRACE 14:42:24.959 Checking font cache... launching simple instance of MPlayer... You may have to wait 60 seconds !
[main] TRACE 14:42:25.399 Done!
[main] TRACE 14:42:25.419 AVISynth not found! Transcoder profile AviSynth/FFmpeg will not be used!
[main] TRACE 14:42:25.419 Registering transcoding engine FFmpeg Audio
[main] TRACE 14:42:25.429 Registering transcoding engine MEncoder
[main] TRACE 14:42:25.429 AVISynth not found! Transcoder profile Avisynth/MEncoder will not be used!
[main] TRACE 14:42:25.429 Registering transcoding engine MPlayer Audio
[main] TRACE 14:42:25.429 Registering transcoding engine MEncoder Web
[main] TRACE 14:42:25.439 Registering transcoding engine MPlayer Video Dump
[main] TRACE 14:42:25.439 Registering transcoding engine MPlayer Web
[main] TRACE 14:42:25.439 Registering transcoding engine TsMuxer
[main] TRACE 14:42:25.439 Registering transcoding engine Audio High Fidelity
[main] TRACE 14:42:25.439 Executable of transcoder profile VideoLan Audio Streaming not found!
[main] TRACE 14:42:25.439 Executable of transcoder profile VideoLan Video Streaming not found!
[main] TRACE 14:42:25.449 Registering transcoding engine FFmpeg DVR-MS Remux
[main] TRACE 14:42:25.449 Registering transcoding engine Raws Thumbnailer
[main] TRACE 14:42:25.449 AviSynth in not installed ! You cannot use avsmencoder as transcoding engine !
[main] TRACE 14:42:25.909 Scanning network interface lo / Software Loopback Interface 1
[main] TRACE 14:42:25.919 Scanning network interface net0 / WAN Miniport (SSTP)
[main] TRACE 14:42:25.919 Scanning network interface net1 / WAN Miniport (IKEv2)
[main] TRACE 14:42:25.919 Scanning network interface net2 / WAN Miniport (L2TP)
[main] TRACE 14:42:25.929 Scanning network interface net3 / WAN Miniport (PPTP)
[main] TRACE 14:42:25.929 Scanning network interface ppp0 / WAN Miniport (PPPOE)
[main] TRACE 14:42:25.939 Scanning network interface eth0 / WAN Miniport (IPv6)
[main] TRACE 14:42:25.939 Scanning network interface eth1 / WAN Miniport (Network Monitor)
[main] TRACE 14:42:25.949 Scanning network interface eth2 / WAN Miniport (IP)
[main] TRACE 14:42:25.949 Scanning network interface ppp1 / RAS Async Adapter
[main] TRACE 14:42:25.949 Scanning network interface net4 / Microsoft Teredo Tunneling Adapter
[main] TRACE 14:42:25.959 Scanning network interface eth3 / Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.20)
[main] TRACE 14:42:25.959 Scanning network interface net5 / Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter
[main] TRACE 14:42:25.969 Using address /192.168.0.18 found on network interface: name:net5 (Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter) index: 13 addresses: /192.168.0.18;
[main] TRACE 14:42:25.969 Created socket: /192.168.0.18:5001
[Thread-11] TRACE 14:42:25.979 Starting DLNA Server on host 192.168.0.18 and port 5001...
[main] TRACE 14:42:26.059 Unable to retrieve MAC address for UUID creation: using a random one...
[main] TRACE 14:42:26.069 Using following UUID: 1d2e8c25-386c-36f0-9165-8f04022e0b42
[main] TRACE 14:42:31.091 It's ready! You should see the server appears on XMB

but still says my ps3 isnt detected
dtyler88
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 24, 2011 7:36 pm

Re: PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

Postby elixia » Tue Jan 25, 2011 5:49 pm

I don't know if this will help you or not, but I had the same problem the first time I tried using PS3MediaServer. No matter what I do, It just won't find my PS3.
Then I tried to change some value in "General Configuration" tab.
I changed "Force IP of the server" setting to my mac's ip address. My mac and PS3 were connected to the same router via Wi-Fi.
I set up my mac ip address to 192.168.1.103 and my PS3 to 192.168.1.105
Then I put my mac ip address ( 192.168.1.103 ) in the "Force IP of the server" field and voila ! the PS3MediaServer finally founds my PS3 :)
dunno if it will works for you but it's worth the try :)
elixia
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 25, 2011 5:43 pm

Re: PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

Postby gary78 » Sun Jan 30, 2011 11:39 am

got the same problem on Windows 7? Have any solution?
gary78
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 30, 2011 11:37 am

Re: PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

Postby gary78 » Sun Jan 30, 2011 12:53 pm

i got the solution. check Brandmauer config
gary78
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 30, 2011 11:37 am

Re: PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

Postby shaino82 » Sat Feb 05, 2011 12:25 pm

I had that problem, well sort of still do, i have to turn off my avg firewall,and then it comes up, it also allows me to view the windows media on the ps3, but as soon as i put my firewall back on ,my ps3 can not find ps3 media player or the windows media player, over all when i want to i can still do what ever i need to do, just a bit of fuck around sometimes...
shaino82
 
Posts: 2
Joined: Sat Feb 05, 2011 12:12 pm

Re: PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

Postby timman » Mon Feb 21, 2011 4:53 am

I have win 7....firewall is the problem. Allow the exception.
timman
 
Posts: 12
Joined: Tue Jan 18, 2011 4:04 pm

Re: PLEASE HELP I HAVE TRIED ALMOST EVERYTHING

Postby Turnyface » Mon Feb 21, 2011 7:57 pm

You should check your firewall settings and make sure Java is allowed to pass through. I had this problem and after allowing the connection, the media server worked.
Turnyface
 
Posts: 8
Joined: Fri Mar 12, 2010 9:03 am


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests