What configuration are you using?

General discussion about PS3 Media Server (no support or requests)

Re: What configuration are you using?

Postby alexis2044 » Sun Feb 15, 2009 12:01 pm

CPU: Intel CoreDuo E8500 Overclocked@4.05Ghz - aircooling
RAM: Corsair Dominator 4GB DDR2 PC8500 @ 1200Mhz
MoBo: Asus Rampage Formula X48
GPU: Ati 4870
Hd: Samsung 120GB (OS, programs) , Seagate Baracuda 7200.11 1TB (storage, movies)
PSU: Corsair HX620W


PS3 80gig model

Network: Gigabit Lan with cat6 cables, using Netgear 5-port switch.
:D
alexis2044
 
Posts: 17
Joined: Wed Jan 21, 2009 10:51 pm

Re: What configuration are you using?

Postby Kit64 » Mon Feb 16, 2009 8:34 am

Server and switch
WHS (Server 2003) running PMS as a service:
Shuttle SN21G5, AMDx64x2, 2.2GHz, 2GB RAM, 2 x 1TB HDD, Intel PRO/1000 PCI-e dual gigabit network. (In cupboard)

Netgear 108T 8 port gigabit managed switch, DLink DSL 4 port 100MB. (In cupboard)

Media center
Panasonic 50'' plasma 50PZ850AZ
4:1 selector HDMI, SPDIF, TosLink
Logitech Z-680 5.1 via TosLink

XP running Media Portal:
ASUS P4C800-E deluxe, ATI HD3850 AGP, 2GB RAM, 2 x 80GB HDD. Hardware acceleration of HD TV H.264 AVC.

PS3 60GB

Result
Only used PSM to play direct DVD ISO's stored on server (so far).
Probably won't try HD playback as the Media Portal PC can do the transcode in hardware.
Still thinking about were to go next...
Kit64
 
Posts: 13
Joined: Fri Jan 23, 2009 2:19 pm

Re: What configuration are you using?

Postby buckmazzta » Tue Feb 17, 2009 1:40 am

Asus M2N68, nForce 630a, ATX, DDR2
AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6GHz Socket AM2
OCZ Gold XTC 4096MB DDR2 PC6400 KIT
OCZ P&PC Silencer 470W PSU
Geforce 7800 GTX
Samsung F1 2x 500Gb (RAID-0)
Samsung F1 500 Gb
Samsung F1 750 Gb
Samsung F1 250 Gb
Samsung F1 250 Gb (system)
Samsung F1 2x1 TB RAID-1 (backup)
Running Windows XP SP3

HP Procurve 1400-8G gb switxh with CAT6 cables

PS3 80 Gb

Runs like a charm... probably going to dust off my old 9800 card when some kind of HW acceleration is in place....

any timeframe on that or does it work already?

Have another machine for gaming but that´s for another site i guess ;)
buckmazzta
 
Posts: 3
Joined: Tue Feb 17, 2009 1:16 am

Re: What configuration are you using?

Postby gastric » Fri Feb 27, 2009 4:00 pm

I can now add another configuration to my testing:


CPU: Intel E8400 Core 2 Duo @ 3GHz
MOBO: MSI G31M3-F
RAM: 4GB DDR @ 800
OS: Windows Server 2008 (running as workstation)
NETWORK: Gigabit
PMS: 1.04 using Menconder HT only
RESULTS: Plays everything flawlessly including the Killer and Bunny 1080P, buffer continuously increases
gastric
 
Posts: 58
Joined: Tue Jan 20, 2009 8:12 pm

Re: What configuration are you using?

Postby AspectCarl » Mon Mar 02, 2009 9:43 pm

Tranquil SQA-5H with WHS - Intel Atom 330, Gigabit to Belkin AP, Wireless G to PS3

One of the 4 cores runs at about 60% while the others run at 25%

PMS installed as a service.

SD DVD iso's play fine, very good quality, MPEG2 from encoded home video works well. SD H.264 stored on server from Samsung camcorder stutter from the word go, via transcoding I get about 10 seconds before stutter sets in and then unwatchable.

Edited to add that if I pause at the beginning of a transcoding session for about 30 seconds the file is completely watchable that time and then for the remainder of the time if I decide to view the same file again. When I watch it again it plays fine without having to delay. Move to a new file and a healthy dollop of pause is needed. Transcoding buffer never drains.

Great application, would love to get the samsung H.264 problem sorted

Carl
AspectCarl
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 02, 2009 9:35 pm

Previous

Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests