Seting up problems Bravia 40W5500 + PMS on win 7

Discuss alternative media renderers (not PS3) supported by PS3 Media Server (e.g. Xbox 360, TVs &c.)

Seting up problems Bravia 40W5500 + PMS on win 7

Postby saint » Thu Jul 22, 2010 3:33 pm

Hi guys,

Probably already have checked everything I could see that my PS3 Media Server (on PC trying with 1.20.409) to function properly. I will tell you what I've done and you can somehow come up with an idea what could be wrong ...

Sony Bravia KDL-40W5500
LINKSYS ADSL MODEM/ROUTER AG2441 v.2 bridged via LINKSYS WRT54GL NA TOMATO 1.28

Linksys ADSL
| --------------------------------- Mac (osx 10.6.3) [192.168.1.5]
| |
Tomato router [192.168.1.2] --- PC (win7 64-bit) [192.168.1.6] (PMS)
| |
| ----------------------------------EEE (winxp sp3) (Asus EEE PC 1000H) [192.168.1.9]
Bravia [192.168.1.12]

All computers and TV are connected to router that works on open source software "Tomato" ver. 1.28. Ports are forwarded on the router and firewall on your computer with the Windows 7 properly configured according to instructions. I tested the connection directly with Eee PC 1000H netbook and via route MAC and render (TV) are detected expect on Mac have some problems:

Code: Select all
[main] TRACE 15:25:42.821 Starting Java PS3 Media Server v1.20.409
[main] TRACE 15:25:42.822 by shagrath / 2008-2010
[main] TRACE 15:25:42.822 http://ps3mediaserver.blogspot.com
[main] TRACE 15:25:42.823 http://code.google.com/p/ps3mediaserver
[main] TRACE 15:25:42.823
[main] TRACE 15:25:42.823 Java 1.6.0_20-Apple Inc.
[main] TRACE 15:25:42.823 OS Mac OS X x86_64 10.6.3
[main] TRACE 15:25:42.823 Encoding: UTF-8
[main] TRACE 15:25:42.828 Temp folder: /var/folders/6L/6L4GyU-IH44zfmyvTmuWHk+++TI/-Tmp-/javaps3media
[main] TRACE 15:25:43.004 Loading configuration file: Bravia4500.conf
[main] TRACE 15:25:43.008 Loading configuration file: Bravia5500.conf
[main] TRACE 15:25:43.012 Loading configuration file: FreeboxHD.conf
[main] TRACE 15:25:43.015 Loading configuration file: Kuro.conf
[main] TRACE 15:25:43.018 Loading configuration file: Philips.conf
[main] TRACE 15:25:43.022 Loading configuration file: PopcornHour.conf
[main] TRACE 15:25:43.024 Loading configuration file: PS3.conf
[main] TRACE 15:25:43.032 Loading configuration file: Realtek.conf
[main] TRACE 15:25:43.035 Loading configuration file: Samsung.conf
[main] TRACE 15:25:43.038 Loading configuration file: Streamium.conf
[main] TRACE 15:25:43.041 Loading configuration file: WDTVLive.conf
[main] TRACE 15:25:43.044 Loading configuration file: XBMC.conf
[main] TRACE 15:25:43.046 Loading configuration file: XBOX360.conf
[main] TRACE 15:25:43.050 Checking font cache... launching simple instance of MPlayer... You may have to wait 60 seconds !
[main] TRACE 15:25:43.102 Done!
[main] TRACE 15:25:43.112 Registering transcoding engine FFmpeg Audio
[main] TRACE 15:25:43.115 Registering transcoding engine MEncoder
[main] TRACE 15:25:43.116 Registering transcoding engine MPlayer Audio
[main] TRACE 15:25:43.116 Registering transcoding engine MEncoder Web
[main] TRACE 15:25:43.116 Registering transcoding engine MPlayer Video Dump
[main] TRACE 15:25:43.116 Registering transcoding engine MPlayer Web
[main] TRACE 15:25:43.117 Registering transcoding engine TsMuxer
[main] TRACE 15:25:43.118 Registering transcoding engine Audio High Fidelity
[main] TRACE 15:25:43.118 Registering transcoding engine VideoLan Audio Streaming
[main] TRACE 15:25:43.118 Registering transcoding engine VideoLan Video Streaming
[main] TRACE 15:25:43.118 Registering transcoding engine Raws Thumbnailer
[main] TRACE 15:25:46.775 Scanning network interface en0 / en0
[main] TRACE 15:25:46.778 Using address /192.168.1.5 found on network interface: name:en0 (en0) index: 4 addresses: /192.168.1.5;
[main] TRACE 15:25:46.786 Created socket: /192.168.1.5:5001
[main] TRACE 15:25:46.921 Using following UUID: 131af1cb-11fe-3234-85da-6102c6ccc175
[New I/O server worker #1-1] TRACE 15:25:46.991 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :Opera/9.80 (Macintosh; Intel Mac OS X; U; pl) Presto/2.6.30 Version/10.60
[New I/O server worker #1-2] TRACE 15:25:49.422 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0
[New I/O server worker #1-3] TRACE 15:25:49.595 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0
[New I/O server worker #1-4] TRACE 15:25:49.842 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0
[New I/O server worker #1-1] TRACE 15:25:50.031 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0 DLNADOC/1.50
[New I/O server worker #1-2] TRACE 15:25:50.052 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0 DLNADOC/1.50
[New I/O server worker #1-3] TRACE 15:25:50.582 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0
[New I/O server worker #1-4] TRACE 15:25:50.671 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0
[New I/O server worker #1-1] TRACE 15:25:50.919 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0
[New I/O server worker #1-2] TRACE 15:25:51.109 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0 DLNADOC/1.50
[New I/O server worker #1-3] TRACE 15:25:51.130 Media renderer was not recognized. HTTP User agent :UPnP/1.0 DLNADOC/1.50
[main] TRACE 15:25:51.381 It's ready! You should see the server appears on XMB


But PMS is recognizable.

When it comes to computer with windows 7 64-bit starting to have problems. PMS does not recognize the TV:

Code: Select all
[main] TRACE 16:26:07.329 Starting Java PS3 Media Server v1.20.409
[main] TRACE 16:26:07.331 by shagrath / 2008-2010
[main] TRACE 16:26:07.332 http://ps3mediaserver.blogspot.com
[main] TRACE 16:26:07.332 http://code.google.com/p/ps3mediaserver
[main] TRACE 16:26:07.336
[main] TRACE 16:26:07.337 Java 1.6.0_20-Sun Microsystems Inc.
[main] TRACE 16:26:07.337 OS Windows 7 x86 6.1
[main] TRACE 16:26:07.337 Encoding: UTF-8
[main] TRACE 16:26:07.349 Temp folder: C:\Users\SysOp\AppData\Local\Temp\javaps3media
[main] TRACE 16:26:07.462 Loading configuration file: Bravia4500.conf
[main] TRACE 16:26:07.465 Loading configuration file: Bravia5500.conf
[main] TRACE 16:26:07.469 Loading configuration file: FreeboxHD.conf
[main] TRACE 16:26:07.471 Loading configuration file: Kuro.conf
[main] TRACE 16:26:07.474 Loading configuration file: Philips.conf
[main] TRACE 16:26:07.478 Loading configuration file: PopcornHour.conf
[main] TRACE 16:26:07.480 Loading configuration file: PS3.conf
[main] TRACE 16:26:07.488 Loading configuration file: Realtek.conf
[main] TRACE 16:26:07.491 Loading configuration file: Samsung.conf
[main] TRACE 16:26:07.493 Loading configuration file: Streamium.conf
[main] TRACE 16:26:07.495 Loading configuration file: WDTVLive.conf
[main] TRACE 16:26:07.498 Loading configuration file: XBMC.conf
[main] TRACE 16:26:07.500 Loading configuration file: XBOX360.conf
[main] TRACE 16:26:07.503 Checking font cache... launching simple instance of MPlayer... You may have to wait 60 seconds !
[main] TRACE 16:26:07.651 Done!
[main] TRACE 16:26:07.652 Found AviSynth plugins dir: C:\Program Files (x86)\AviSynth 2.5\plugins
[main] TRACE 16:26:07.653 Found VideoLAN version 0.9.8 at: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] TRACE 16:26:07.660 Registering transcoding engine AviSynth/FFmpeg
[main] TRACE 16:26:07.661 Registering transcoding engine FFmpeg Audio
[main] TRACE 16:26:07.666 Registering transcoding engine MEncoder
[main] TRACE 16:26:07.666 Registering transcoding engine Avisynth/MEncoder
[main] TRACE 16:26:07.667 Registering transcoding engine MPlayer Audio
[main] TRACE 16:26:07.667 Registering transcoding engine MEncoder Web
[main] TRACE 16:26:07.668 Registering transcoding engine MPlayer Video Dump
[main] TRACE 16:26:07.668 Registering transcoding engine MPlayer Web
[main] TRACE 16:26:07.671 Registering transcoding engine TsMuxer
[main] TRACE 16:26:07.671 Registering transcoding engine Audio High Fidelity
[main] TRACE 16:26:07.672 Registering transcoding engine VideoLan Audio Streaming
[main] TRACE 16:26:07.673 Registering transcoding engine VideoLan Video Streaming
[main] TRACE 16:26:07.674 Registering transcoding engine FFmpeg DVR-MS Remux
[main] TRACE 16:26:07.674 Registering transcoding engine Raws Thumbnailer
[main] TRACE 16:26:07.927 Scanning network interface eth3 / Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller
[main] TRACE 16:26:07.975 Using address /192.168.1.6 found on network interface: name:eth3 (Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller) index: 11 addresses: /192.168.1.6;
[main] TRACE 16:26:07.975 Created socket: /192.168.1.6:5001
[main] TRACE 16:26:08.133 Using following UUID: 088113e9-f80c-3990-8692-b71f402cfbd3
[main] TRACE 16:26:13.423 It's ready! You should see the server appears on XMB


After several days of tedious checking all configurations, cable, router, etc. I have no idea what could be wrong but looks like it is only when I trying to run PMS on computer with Windows 7 64-bit. I will be grateful for all tips and help
saint
 
Posts: 4
Joined: Thu Jul 22, 2010 2:43 pm

Return to Alternative Media Renderers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests