Streaming to Xbox.

Discuss alternative media renderers (not PS3) supported by PS3 Media Server (e.g. Xbox 360, TVs &c.)

Streaming to Xbox.

Postby jvin » Mon Feb 27, 2012 4:12 pm

Hey guys, i am using the latest version to stream video to my xbox. I am having issues with some HD content stuttering, freezing and then the audio gets all out of sync. Everything is wired so there is not streaming trough wifi. I am wondering what the issue might be?

Should I be converting all my files (most are mkv. mp4, 1080p, blu-ray rips), to a uniform file format? Should I configure the settings in ps3 media player to help optimize playback? I have my maximum bandwidth set to 0. If anyone has any suggestions of the best way to stream HD content to the xbox via ps3media player I would really appreciate it. I have been considering purchasing a Western Digital media player if I can't get ps3 media player to work properly.

Edit: My processor is a AMD phenom 4.3GHz quad core, with 4GB of ram. Not sure if this might be helpful.
jvin
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 27, 2012 4:01 pm

Re: Streaming to Xbox.

Postby taconaut » Mon Feb 27, 2012 4:18 pm

Probably this
If you always wanted to have your most recent videos at the top of the folder in the ps3 or wished you could group all videos with the same genre in one folder, have a look at pms-mlx
taconaut
Project Member
 
Posts: 1071
Joined: Sat Apr 11, 2009 12:29 am
Location: Switzerland

Re: Streaming to Xbox.

Postby jvin » Tue Feb 28, 2012 4:40 pm

Hey thanks for the suggestion. I tried afew of the suggestions in the FAQ, but I am still having issues. I am going to post a part of the debug.log. I am not sure if it will be of any help but hopefully it may shed some light on what may be causing my problem?

Code: Select all
[New I/O server worker #4-6] INFO  11:29:33.152 Starting transcode/remux of AVATAR_EXTENDED_2010_1080p_BluRay_QEBS5_AAC51_PS3_MP4-FASM.mp4
[New I/O server worker #4-6] DEBUG 11:29:33.152 Starting "C:\Program Files\PS3 Media Server\win32\ffmpeg.exe" -i "D:\My Videos\AVATAR_EXTENDED_2010_1080p_BluRay_QEBS5_AAC51_PS3_MP4-FASM.mp4" -vframes 1 -vcodec copy -f h264 -vbsf h264_mp4toannexb -an -y pipe:
[New I/O server worker #4-6] DEBUG 11:29:33.152 Attaching thread: win32/ffmpeg.exe
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262 ffmpeg version N-35509-gfd36cbf-Sherpya, Copyright (c) 2000-2011 the FFmpeg developers
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   built on Dec  7 2011 06:17:11 with gcc 4.6.2
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   libavutil    51. 30. 0 / 51. 30. 0
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   libavcodec   53. 41. 0 / 53. 41. 0
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   libavformat  53. 24. 0 / 53. 24. 0
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   libavdevice  53.  4. 0 / 53.  4. 0
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   libavfilter   2. 51. 0 /  2. 51. 0
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   libswscale    2.  1. 0 /  2.  1. 0
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   libpostproc  51.  2. 0 / 51.  2. 0
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262 Seems stream 0 codec frame rate differs from container frame rate: 47.95 (5000000/104271) -> 23.98 (24000/1001)
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262 Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from 'D:\My Videos\AVATAR_EXTENDED_2010_1080p_BluRay_QEBS5_AAC51_PS3_MP4-FASM.mp4':
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   Metadata:
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     major_brand     : isom
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     minor_version   : 1
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     compatible_brands: isomavc1
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     creation_time   : 2011-08-23 18:27:53
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   Duration: 02:51:31.94, start: 0.000000, bitrate: 3336 kb/s
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     Stream #0:0(und): Video: h264 (High) (avc1 / 0x31637661), yuv420p, 1920x864 [SAR 8:9 DAR 160:81], 2927 kb/s, SAR 853:960 DAR 853:432, 23.98 fps, 23.98 tbr, 24k tbn, 47.95 tbc
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     Metadata:
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262       creation_time   : 2011-08-23 18:27:53
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262       handler_name    : GPAC ISO Video Handler
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     Stream #0:1(eng): Audio: aac (mp4a / 0x6134706D), 48000 Hz, 5.1, s16, 404 kb/s
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     Metadata:
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262       creation_time   : 2011-08-23 18:29:52
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262       handler_name    : GPAC ISO Audio Handler
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262 Output #0, h264, to 'pipe:':
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   Metadata:
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     major_brand     : isom
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     minor_version   : 1
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     compatible_brands: isomavc1
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     creation_time   : 2011-08-23 18:27:53
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     encoder         : Lavf53.24.0
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     Stream #0:0(und): Video: h264 (avc1 / 0x31637661), yuv420p, 1920x864 [SAR 853:960 DAR 853:432], q=2-31, 2927 kb/s, 23.98 fps, 90k tbn, 23.98 tbc
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262     Metadata:
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262       creation_time   : 2011-08-23 18:27:53
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262       handler_name    : GPAC ISO Video Handler
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262 Stream mapping:
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262   Stream #0:0 -> #0:0 (copy)
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262 Press [q] to stop, [?] for help
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262 frame=    2 fps=  0 q=-1.0 Lsize=       1kB time=00:00:00.00 bitrate=   0.0kbits/s   
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262
[Thread-132] DEBUG 11:29:33.262 video:1kB audio:0kB global headers:0kB muxing overhead 4.032258%
[New I/O server worker #4-6] DEBUG 11:29:33.277 Creating pipe \\.\pipe\mencoder1330442973277
[Thread-136] DEBUG 11:29:33.355 Waiting for pipe connection \\.\pipe\mencoder1330442973277
[win32/mencoder.exe] DEBUG 11:29:33.402 Starting "C:\Program Files\PS3 Media Server\win32\mencoder.exe" -ss 0 -quiet "D:\My Videos\AVATAR_EXTENDED_2010_1080p_BluRay_QEBS5_AAC51_PS3_MP4-FASM.mp4" -quiet -quiet -oac lavc -of lavf -lavfopts format=asf -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc -channels 2 -lavdopts debug=0:threads=4 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=wmv2:acodec=wmav2:abitrate=448:threads=1:keyint=25:vqscale=2:vqmin=2:vrc_maxrate=14000:vrc_buf_size=1835 -quiet -quiet -subdelay 20000 -quiet -quiet -ofps 24000/1001 -quiet -quiet -lavdopts fast -mc 0.1 -quiet -af lavcresample=44100 -srate 44100 -o \\.\pipe\mencoder1330442973277
[win32/mencoder.exe] DEBUG 11:29:33.402 Reading pipe: \\.\pipe\mencoder1330442973277
[win32/mencoder.exe] DEBUG 11:29:33.402 Attaching thread: win32/mencoder.exe
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.418 MEncoder SB22 (C) 2000-2012 MPlayer Team
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.418 Custom build by SubJunk, http://www.spirton.com
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.418
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.434 success: format: 0  data: 0x0 - 0xffdfe1d4
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.434 libavformat version 53.30.100 (internal)
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.434 libavformat file format detected.
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 [lavf] stream 0: video (h264), -vid 0
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 [lavf] stream 1: audio (aac), -aid 0, -alang eng
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 VIDEO:  [H264]  1920x864  24bpp  23.976 fps  2928.0 kbps (357.4 kbyte/s)
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 [V] filefmt:44  fourcc:0x34363248  size:1920x864  fps:23.976  ftime:=0.0417
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 ==========================================================================
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 libavcodec version 53.57.105 (internal)
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 AUDIO: 48000 Hz, 6 ch, s16le, 405.0 kbit/8.79% (ratio: 50622->576000)
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 Selected audio codec: [ffaac] afm: ffmpeg (FFmpeg AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 ==========================================================================
[Thread-136] DEBUG 11:29:33.543 Result of \\.\pipe\mencoder1330442973277 : true
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.543 ** MUXER_LAVF *****************************************************************
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.543 REMEMBER: MEncoder's libavformat muxing is presently broken and can generate
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.543 INCORRECT files in the presence of B-frames. Moreover, due to bugs MPlayer
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.543 will play these INCORRECT files as if nothing were wrong!
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.543 *******************************************************************************
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 OK, exit.
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 Opening video filter: [expand osd=1]
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 Expand: -1 x -1, -1 ; -1, osd: 1, aspect: 0.000000, round: 1
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 ==========================================================================
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.543 ==========================================================================
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.559 Unsupported PixelFormat 61
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.559 Unsupported PixelFormat 53
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.559 Unsupported PixelFormat 81
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.574 Muxer frame buffer cannot allocate memory!
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.574 Muxer frame buffer cannot allocate memory!
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.574 Muxer frame buffer cannot allocate memory!
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.574 Movie-Aspect is 1.97:1 - prescaling to correct movie aspect.
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.574 videocodec: libavcodec (1920x864 fourcc=32564d57 [WMV2])
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.574 [VE_LAVC] Using constant qscale = 2.000000 (VBR).
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.621 VIDEO CODEC ID: 19
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.621 [asf @ 0106cca0]Codec for stream 0 does not use global headers but container format requires global headers
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.621 AUDIO CODEC ID: 15008, TAG: 0
[Thread-138] DEBUG 11:29:33.621 [asf @ 0106cca0]Codec for stream 1 does not use global headers but container format requires global headers
[Thread-139] DEBUG 11:29:33.621 Writing header...
[Thread-135] DEBUG 11:29:35.762 Stopping process: win32/ffmpeg.exe
[New I/O server worker #4-7] DEBUG 11:29:40.137 Setting InputStream new position to: 786,432
[Thread-14] DEBUG 11:29:54.730 Sending ALIVE...
[Thread-139] DEBUG 11:30:11.793 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:11.887 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:11.887 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:11.902 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:12.777 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:13.043 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:13.184 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:14.746 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:16.027 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:17.684 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:17.777 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:18.074 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:18.121 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:21.652 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[New I/O server worker #4-8] DEBUG 11:30:22.418 Setting margin to 2Mb
[Thread-139] DEBUG 11:30:34.746 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:37.168 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:37.262 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:37.324 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:37.621 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:37.621 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:38.809 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:39.387 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:39.684 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:39.699 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:39.699 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:39.699 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:39.699 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:39.715 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:39.777 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:49.605 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:30:50.121 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:31:07.684 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:31:17.559 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:31:25.355 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:31:32.387 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:31:32.387 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:31:34.465 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:31:37.152 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:31:38.340 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-139] DEBUG 11:31:40.934 [wmv2 @ 0108ae20]warning, clipping 1 dct coefficients to -255..255
[Thread-149] DEBUG 11:31:51.168 Stopping process: win32/mencoder.exe
[Thread-14] DEBUG 11:32:59.199 Sending ALIVE...
Last edited by chocolateboy on Tue Feb 28, 2012 8:51 pm, edited 1 time in total.
Reason: reformatted: http://tinyurl.com/4294qo2
jvin
 
Posts: 2
Joined: Mon Feb 27, 2012 4:01 pm

Re: Streaming to Xbox.

Postby Kermit » Mon Mar 12, 2012 7:47 am

I to am having the same problem. Same error in the log file

clipping 1 dct coefficients to -255..255


Any solutions yet? Anyone know what it means?
Kermit
 
Posts: 1
Joined: Mon Mar 12, 2012 7:45 am

Re: Streaming to Xbox.

Postby diriga » Tue Mar 20, 2012 11:45 pm

I had the same problem, I did 3 things to get it to work for me:

Under "Transcoding Settings", "Common transcode settings":
1) Reduce buffer max to 400
2) Reduce AC3 audio bitrate to 384 (this is only for me to reduce bandwith)
3) Reduced Video Quality Settings to *Good Quality* keyint=5:vqscale=2:vqmin=3 (you may need to drop this even more)

I think item #3 showed best improvement.
diriga
 
Posts: 1
Joined: Tue Mar 20, 2012 11:38 pm


Return to Alternative Media Renderers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests