xbox 360 and .mkv

Discuss alternative media renderers (not PS3) supported by PS3 Media Server (e.g. Xbox 360, TVs &c.)

xbox 360 and .mkv

Postby hansolo1l5 » Mon Jan 23, 2012 12:25 am

Hi all, I've browsed the boards a bit looking to find a solution to playing .mkv files on my 360. they play for about 3 minutes just fine, load up, no lag or anything and then all of a sudden i get the dreaded 69 error on my tv screen while im watching. i would really like to get this working if at all possible.

sys specs
am3 3.2 ghz phenom 2
8 gig ram
5670 vid card

im running a TP-LINK TL-WR1043ND with ddwrt
i've also tried downgrading to psm 1.4 and the latest and also the beta. my .avi files always play just fine with no problem and the mkv works but then always fail on me after watching a bit.

here is a copy of my debug file when i tried to play an .mkv file

Code: Select all
[main] INFO  15:05:03.818 Starting PS3 Media Server 1.50.0
[main] INFO  15:05:03.821 by shagrath / 2008-2011
[main] INFO  15:05:03.821 http://ps3mediaserver.org
[main] INFO  15:05:03.821 http://code.google.com/p/ps3mediaserver
[main] INFO  15:05:03.821 http://ps3mediaserver.blogspot.com
[main] INFO  15:05:03.822
[main] INFO  15:05:03.822 Java: 1.6.0_29-Sun Microsystems Inc.
[main] INFO  15:05:03.822 OS: Windows 7 x86 6.1
[main] INFO  15:05:03.823 Encoding: UTF-8
[main] INFO  15:05:03.823 Working directory: C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server
[main] INFO  15:05:03.828 Temp folder: C:\Users\LaBounty\AppData\Local\Temp\ps3mediaserver
[main] INFO  15:05:03.829 Logging config file: C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\logback.xml
[main] INFO  15:05:03.829 debug.log: C:\Users\LaBounty\AppData\Local\Temp\\debug.log
[main] INFO  15:05:03.829
[main] INFO  15:05:03.830 Profile directory: C:\ProgramData\PMS
[main] INFO  15:05:03.830 Profile path: C:\ProgramData\PMS\PMS.conf
[main] INFO  15:05:03.830 Profile status: rw
[main] INFO  15:05:03.831 Profile name: smuggler
[main] INFO  15:05:03.831
[main] INFO  15:05:03.836 Loading MediaInfo library
[main] INFO  15:05:03.937 Loaded MediaInfoLib - v0.7.50
[main] INFO  15:05:03.941 Loading renderer configurations from C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\renderers
[main] INFO  15:05:03.942 Loading configuration file: AirPlayer.conf
[main] INFO  15:05:03.945 Loading configuration file: Android.conf
[main] INFO  15:05:03.947 Loading configuration file: Bravia4500.conf
[main] INFO  15:05:03.949 Loading configuration file: Bravia5500.conf
[main] INFO  15:05:03.951 Loading configuration file: BraviaEX.conf
[main] INFO  15:05:03.954 Loading configuration file: FreeboxHD.conf
[main] INFO  15:05:03.956 Loading configuration file: FreecomMusicPal.conf
[main] INFO  15:05:03.958 Loading configuration file: iPad-iPhone.conf
[main] INFO  15:05:03.960 Loading configuration file: Kuro.conf
[main] INFO  15:05:03.962 Loading configuration file: N900.conf
[main] INFO  15:05:03.964 Loading configuration file: Panasonic.conf
[main] INFO  15:05:03.967 Loading configuration file: Philips.conf
[main] INFO  15:05:03.969 Loading configuration file: PopcornHour.conf
[main] INFO  15:05:03.971 Loading configuration file: PS3.conf
[main] INFO  15:05:03.974 Loading configuration file: Realtek.conf
[main] INFO  15:05:03.976 Loading configuration file: Samsung.conf
[main] INFO  15:05:03.978 Loading configuration file: Showtime3.conf
[main] INFO  15:05:03.980 Loading configuration file: SonyBluray.conf
[main] INFO  15:05:03.983 Loading configuration file: Streamium.conf
[main] INFO  15:05:03.984 Loading configuration file: WDTVLive.conf
[main] INFO  15:05:03.986 Loading configuration file: WMP.conf
[main] INFO  15:05:03.988 Loading configuration file: XBMC.conf
[main] INFO  15:05:03.993 Loading configuration file: XBOX360.conf
[main] INFO  15:05:03.995 Checking MPlayer font cache. It can take a minute or so.
[main] DEBUG 15:05:03.995 launching: win32/mplayer.exe
[main] DEBUG 15:05:04.612 launching: win32/mplayer.exe
[main] INFO  15:05:04.717 Done!
[main] INFO  15:05:04.719 Found VideoLAN version 1.1.11 at: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] INFO  15:05:04.742 Searching for plugins in C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\plugins
[main] INFO  15:05:04.745 No plugins found
[main] INFO  15:05:04.752 Transcoder profile AviSynth/FFmpeg will not be used because AviSynth was not found
[main] INFO  15:05:04.754 Registering transcoding engine: FFmpeg Audio
[main] INFO  15:05:04.766 Registering transcoding engine: MEncoder
[main] INFO  15:05:04.767 Transcoder profile Avisynth/MEncoder will not be used because AviSynth was not found
[main] INFO  15:05:04.768 Registering transcoding engine: MPlayer Audio
[main] INFO  15:05:04.768 Registering transcoding engine: MEncoder Web
[main] INFO  15:05:04.769 Registering transcoding engine: MPlayer Video Dump
[main] INFO  15:05:04.770 Registering transcoding engine: MPlayer Web
[main] INFO  15:05:04.772 Registering transcoding engine: tsMuxeR
[main] INFO  15:05:04.772 Registering transcoding engine: Audio High Fidelity
[main] DEBUG 15:05:04.773 Found VLC version 1.1.11 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 15:05:04.773 Found VLC version 1.1.11 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 15:05:04.773 Found VLC version 1.1.11 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 15:05:04.773 Found VLC version 1.1.11 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] INFO  15:05:04.774 Registering transcoding engine: VLC Audio Streaming
[main] DEBUG 15:05:04.774 Found VLC version 1.1.11 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 15:05:04.774 Found VLC version 1.1.11 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 15:05:04.774 Found VLC version 1.1.11 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] DEBUG 15:05:04.774 Found VLC version 1.1.11 in Windows Registry: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe
[main] INFO  15:05:04.774 Registering transcoding engine: VLC Video Streaming
[main] INFO  15:05:04.775 Registering transcoding engine: FFmpeg DVR-MS Remux
[main] INFO  15:05:04.776 Registering transcoding engine: Raws Thumbnailer
[main] INFO  15:05:04.776 AviSynth is not installed. You cannot use avsmencoder as a transcoding engine.
[main] INFO  15:05:04.849 Scanning network interface Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20) (eth3)
[main] INFO  15:05:04.849 Using address /192.168.1.121 found on network interface: name:eth3 (Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20))
[main] INFO  15:05:04.850 Created socket: /192.168.1.121:5001
[main] DEBUG 15:05:04.902 Sending ALIVE...
[main] INFO  15:05:04.926 Using the following UUID configured in PMS.conf: 5140661a-7286-3241-b3f0-b4b7e1ca9460
[main] INFO  15:05:10.653 The server should now appear on your renderer
[Thread-14] DEBUG 15:05:20.651 Sending ALIVE...
[Thread-14] DEBUG 15:05:46.111 Sending ALIVE...
[Thread-15] INFO  15:05:53.756 No IP filter specified, access granted to /192.168.1.102
[New I/O server worker #1-1] DEBUG 15:05:54.381 Calling SetThreadExecutionState ES_SYSTEM_REQUIRED
[New I/O server worker #1-1] INFO  15:05:59.247 Renderer Xbox 360 found on this address: 192.168.1.102
[pool-4-thread-1] DEBUG 15:05:59.275 Starting ping -n 3 -l 64000 192.168.1.102
[New I/O server worker #1-1] DEBUG 15:05:59.300 DLNA changes for Xbox360
[Thread-16] DEBUG 15:06:01.275 Stopping process: ping
[New I/O server worker #1-3] DEBUG 15:06:32.430 DLNA changes for Xbox360
[New I/O server worker #1-4] INFO  15:06:33.229 Checking shared folder: D:\Main Media 2
[New I/O server worker #1-4] INFO  15:06:33.230 Checking shared folder: E:\##MainMedia
[New I/O server worker #1-4] INFO  15:06:33.232 Checking shared folder: G:\##MainMedia3
[New I/O server worker #1-4] INFO  15:06:33.233 Checking shared folder: H:\##MainMedia4
[New I/O server worker #1-4] INFO  15:06:33.234 Checking shared folder: I:\##MainMedia 5
[New I/O server worker #1-4] INFO  15:06:33.235 Checking shared folder: Y:\##MainMedia 6
[New I/O server worker #1-5] DEBUG 15:06:36.630 Calling SetThreadExecutionState ES_SYSTEM_REQUIRED
[New I/O server worker #1-1] INFO  15:07:00.393 Starting transcode/remux of Community.S03E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv
[New I/O server worker #1-1] DEBUG 15:07:00.413 Starting "C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\ffmpeg.exe" -vframes 1 -i "I:\##MainMedia 5\tv\Community s03\Community.S03E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv" -vcodec copy -f h264 -vbsf h264_mp4toannexb -an -y pipe:
[New I/O server worker #1-1] DEBUG 15:07:00.561 Attaching thread: win32/ffmpeg.exe
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623 ffmpeg version git-N-30656-g23a29a3-Sherpya, Copyright (c) 2000-2011 the FFmpeg developers
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   built on Jun  9 2011 03:51:14 with gcc 4.2.5 20090330 (prerelease) [Sherpya]
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   libavutil    51.  7. 0 / 51.  7. 0
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   libavcodec   53.  6. 1 / 53.  6. 1
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   libavformat  53.  2. 0 / 53.  2. 0
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   libavdevice  53.  1. 1 / 53.  1. 1
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   libavfilter   2. 14. 1 /  2. 14. 1
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   libswscale    0. 14. 1 /  0. 14. 1
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   libpostproc  51.  2. 0 / 51.  2. 0
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623 [matroska,webm @ 0003a1e0] Estimating duration from bitrate, this may be inaccurate
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623 Input #0, matroska,webm, from 'I:\##MainMedia 5\tv\Community s03\Community.S03E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv':
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   Duration: 00:21:25.36, start: 0.000000, bitrate: 384 kb/s
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623     Stream #0.0(eng): Video: h264 (High), yuv420p, 1280x720, PAR 1:1 DAR 16:9, 23.98 fps, 23.98 tbr, 1k tbn, 47.95 tbc
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623     Stream #0.1: Audio: ac3, 48000 Hz, 5.1, s16, 384 kb/s (default)
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623 Output #0, h264, to 'pipe:':
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   Metadata:
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623     encoder         : Lavf53.2.0
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623     Stream #0.0(eng): Video: libx264, yuv420p, 1280x720 [PAR 1:1 DAR 16:9], q=2-31, 90k tbn, 23.98 tbc
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623 Stream mapping:
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623   Stream #0.0 -> #0.0
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623 Press [q] to stop, [?] for help
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623 frame=    1 fps=  0 q=-1.0 Lsize=       1kB time=00:00:00.-4 bitrate=-178.0kbits/s   
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623
[Thread-20] DEBUG 15:07:00.623 video:1kB audio:0kB global headers:0kB muxing overhead 4.386952%
[New I/O server worker #1-1] DEBUG 15:07:00.683 Creating pipe \\.\pipe\mencoder1327273620682
[Thread-24] DEBUG 15:07:00.770 Waiting for pipe connection \\.\pipe\mencoder1327273620682
[win32/mencoder.exe] DEBUG 15:07:00.820 Starting "C:\Program Files (x86)\PS3 Media Server\win32\mencoder.exe" -ss 0 -quiet "I:\##MainMedia 5\tv\Community s03\Community.S03E01.720p.HDTV.X264-DIMENSION.mkv" -quiet -quiet -oac lavc -of lavf -lavfopts format=asf -mpegopts format=mpeg2:muxrate=500000:vbuf_size=1194:abuf_size=64 -ovc lavc -channels 2 -lavdopts debug=0:threads=4 -lavcopts autoaspect=1:vcodec=wmv2:acodec=wmav2:abitrate=448:threads=1:keyint=25:vqmax=5:vqmin=2:vrc_maxrate=14000:vrc_buf_size=1835 -subfont C:\Windows\Fonts\Arial.ttf -ass-color ffffff00 -ass-border-color 00000000 -ass-font-scale 1.0 -ass-force-style FontName=Arial,Outline=1,Shadow=1,MarginV=10 -quiet -quiet -subdelay 20000 -quiet -quiet -ofps 24000/1001 -quiet -quiet -lavdopts fast -mc 0 -noskip -af lavcresample=44100 -srate 44100 -o \\.\pipe\mencoder1327273620682
[win32/mencoder.exe] DEBUG 15:07:01.125 Reading pipe: \\.\pipe\mencoder1327273620682
[win32/mencoder.exe] DEBUG 15:07:01.125 Attaching thread: win32/mencoder.exe
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.458 MEncoder SB15 (C) 2000-2011 MPlayer Team
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.458 Custom build by SubJunk, http://www.spirton.com
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.458
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.462 success: format: 0  data: 0x0 - 0x279ba53d
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.464 libavformat file format detected.
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.504 [lavf] stream 0: video (h264), -vid 0
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.504 [lavf] stream 1: audio (ac3), -aid 0
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.504 VIDEO:  [H264]  1280x720  0bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.504 [V] filefmt:44  fourcc:0x34363248  size:1280x720  fps:23.976  ftime:=0.0417
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.504 ==========================================================================
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.504 Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.505 AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 384.0 kbit/25.00% (ratio: 48000->192000)
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.505 Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.505 ==========================================================================
[Thread-24] DEBUG 15:07:01.505 Result of \\.\pipe\mencoder1327273620682 : true
[Thread-26] DEBUG 15:07:01.505 ** MUXER_LAVF *****************************************************************
[Thread-26] DEBUG 15:07:01.505 REMEMBER: MEncoder's libavformat muxing is presently broken and can generate
[Thread-26] DEBUG 15:07:01.505 INCORRECT files in the presence of B-frames. Moreover, due to bugs MPlayer
[Thread-26] DEBUG 15:07:01.505 will play these INCORRECT files as if nothing were wrong!
[Thread-26] DEBUG 15:07:01.505 *******************************************************************************
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.506 OK, exit.
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.506 Opening video filter: [expand osd=1]
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.506 Expand: -1 x -1, -1 ; -1, osd: 1, aspect: 0.000000, round: 1
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.506 ==========================================================================
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.507 Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.508 Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.508 ==========================================================================
[Thread-26] DEBUG 15:07:01.524 Unsupported PixelFormat 61
[Thread-26] DEBUG 15:07:01.524 Unsupported PixelFormat 53
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.532 Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.532 videocodec: libavcodec (1280x720 fourcc=32564d57 [WMV2])
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.559 VIDEO CODEC ID: 19
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.559 AUDIO CODEC ID: 15008, TAG: 0
[Thread-27] DEBUG 15:07:01.559 Writing header...
[Thread-26] DEBUG 15:07:01.559 [asf @ 00f49e78]Codec for stream 0 does not use global headers but container format requires global headers
[Thread-26] DEBUG 15:07:01.559 [asf @ 00f49e78]Codec for stream 1 does not use global headers but container format requires global headers
[Thread-23] DEBUG 15:07:03.126 Stopping process: win32/ffmpeg.exe
[New I/O server worker #1-1] DEBUG 15:07:08.203 Calling SetThreadExecutionState ES_CONTINUOUS
[Thread-24] DEBUG 15:07:20.357 Cannot grow buffer size from 50,000,000 bytes to 629,145,600 bytes.
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.414 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.450 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.486 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.523 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.561 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.597 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.632 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.668 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.705 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[Thread-26] DEBUG 15:07:23.743 [wmv2 @ 00f63870]rc buffer underflow
[New I/O server worker #1-2] DEBUG 15:08:08.953 Setting margin to 2Mb
[Thread-14] DEBUG 15:08:49.967 Sending ALIVE...
[New I/O server worker #1-3] DEBUG 15:09:00.817 Calling SetThreadExecutionState ES_SYSTEM_REQUIRED
[Thread-14] DEBUG 15:11:55.288 Sending ALIVE...
[New I/O server worker #1-4] DEBUG 15:12:01.647 Calling SetThreadExecutionState ES_SYSTEM_REQUIRED
[New I/O server worker #1-2] DEBUG 15:12:29.464 Calling SetThreadExecutionState ES_CONTINUOUS
[Thread-33] DEBUG 15:12:31.965 Stopping process: win32/mencoder.exe
[Thread-14] DEBUG 15:14:59.640 Sending ALIVE...
[New I/O server worker #1-5] DEBUG 15:15:02.461 Calling SetThreadExecutionState ES_SYSTEM_REQUIRED
[New I/O server worker #1-6] DEBUG 15:18:03.158 Calling SetThreadExecutionState ES_SYSTEM_REQUIRED
[Thread-14] DEBUG 15:18:04.634 Sending ALIVE...
[Thread-15] INFO  15:20:40.843 No IP filter specified, access granted to /192.168.1.121
[New I/O server worker #1-7] DEBUG 15:20:50.850 Calling SetThreadExecutionState ES_SYSTEM_REQUIRED
[Thread-14] DEBUG 15:21:07.848 Sending ALIVE...




thank you for any and all the help these forums all provide
Last edited by Raptor399 on Mon Jan 23, 2012 8:30 am, edited 1 time in total.
Reason: Edited for code fragments
hansolo1l5
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 23, 2012 12:00 am

Re: xbox 360 and .mkv

Postby hansolo1l5 » Mon Jan 23, 2012 9:25 am

seemed through trial and error to have fixed my .mkv playback errors. after countless sessions of tweaking settings, i decided to try even more downgrades. i found that version 1.30 final worked perfect for me. i now have no problems playing my various 720 p rips mkv files. link to the older versions if anyone is interested in trying them out if they are having the same problems.

http://code.google.com/p/ps3mediaserver ... list?can=1

i am really happy to have my xbox 360 transcoding like a champ now.

oh something i noticed that wasn't happening before. with the newer versions when i'd go to the transcode folder it would say something like "contenttitle.mkv ac3 audio / undetermined" now it reads "contentitled.mkv ac3 audio / english"

not sure what that means but i figure its reading something properly where it wasn't before.
hansolo1l5
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 23, 2012 12:00 am

Re: xbox 360 and .mkv

Postby bugmenot1 » Tue Aug 06, 2013 9:08 pm

I tried the latest PS3MediaServer to stream to my Xbox360, it wasn't having any of it. I tried version 1.3 as recommended above, I'm now streaming 720p mkv no problem - thanks!
bugmenot1
 
Posts: 7
Joined: Sun Apr 28, 2013 3:45 pm


Return to Alternative Media Renderers

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 6 guests