Latest SVN build discussion

Download and discuss official beta builds here

Re: Latest SVN build discussion

Postby SubJunk » Sun Feb 13, 2011 11:18 am

Don't get me wrong, it's a cool and helpful post, but it is in the wrong thread is all :) The purpose of this thread is explained in the first post if you are curious :)
Edit: I just realised I don't have the ability to move posts, only edit and delete, so please do it yourself. Thanks :)
SubJunk
 
Posts: 1210
Joined: Fri Mar 27, 2009 5:25 am

Re: Latest SVN build discussion

Postby otmanix » Sun Feb 13, 2011 11:19 am

what about starting a new thread for new versions of mencoder, ffmpeg, tsmuxer, etc in the beta builds section?
I provide NO application support via PM, so please post your question to the forum.
PS3 Media Server related articles on my blog: http://otmanix.de/?cat=11&lang=en
User avatar
otmanix
 
Posts: 528
Joined: Fri Jan 30, 2009 12:40 am
Location: Bavaria, Germany

Re: Latest SVN build discussion

Postby SubJunk » Sun Feb 13, 2011 11:21 am

otmanix wrote:what about starting a new thread for new versions of mencoder, ffmpeg, tsmuxer, etc in the beta builds section?
You're free to start any thread you want :)
SubJunk
 
Posts: 1210
Joined: Fri Mar 27, 2009 5:25 am

Re: Latest Windows/Linux SVN discussion

Postby ExSport » Sun Feb 13, 2011 12:34 pm

ExSport wrote:
otmanix wrote:once again, latest svn builds (r496) for Windows, Linux/UNIX and OS X are available at my blog : http://otmanix.de/english/2011/02/12/ps3-media-server-1-21-0-r496/

Thanks Otmanix for your build to assure me there is a bug in MEncoder syntax construction (and it is not problem of my special build compiled).
It seems there is a bug in latest alpha because MT settings is ignored.
PMS always build MEncoder path with MEncoder.exe and not MEncoder_mt.exe for h264 files.
EDIT: I see that all config files are "profiled" outside installation dir(due to possible access denied problems I suppose).If so, it should be good to move Database also for same purpose ;)
Same for debug.log 8-)

Found the problem.
If new FFmpeg version used (git-c9e16a9) for parsing (MediaInfo=false), h264 files are not detected due to chages in displaying video info:
Code: Select all
Stream #0.0(eng): Video: h264 (High), yuv420p, 1920x1080, PAR 1:1 DAR 16:9, 23.98 fps, 23.98 tbr, 1k tbn, 47.95 tbc

Due to added (High) part, PMS refuses to detect it as h264 8-)
ExSport
 
Posts: 2168
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: Latest SVN build discussion

Postby SubJunk » Sun Feb 13, 2011 9:14 pm

Very nice find, ExSport :)
I'll commit a fix soon
SubJunk
 
Posts: 1210
Joined: Fri Mar 27, 2009 5:25 am

Re: Latest SVN build discussion

Postby dushashi » Sun Feb 13, 2011 11:22 pm

Weird thing happened to me.
I installed latest mplayer/mencoder from https://launchpad.net/~motumedia/+archive/mplayer-daily. Everything works perfect but NO SOUND.

I reverted to mplayer/mencoder from https://launchpad.net/~rvm/+archive/ppa and sound is back :)

Just wanted to let you guys know.

Server: 498/Lucid. Client: Bravia 5500.
dushashi
 
Posts: 148
Joined: Sun Feb 13, 2011 11:11 pm

Re: Latest Windows/Linux SVN discussion

Postby SubJunk » Sun Feb 13, 2011 11:31 pm

ExSport wrote:Found the problem.

The commit I just did wasn't the fix btw, I will commit the rest later since I'm not quite finished and I have to go out now

dushashi wrote:Weird thing happened to me.
I installed latest mplayer/mencoder from https://launchpad.net/~motumedia/+archive/mplayer-daily. Everything works perfect but NO SOUND.

I reverted to mplayer/mencoder from https://launchpad.net/~rvm/+archive/ppa and sound is back :)

Just wanted to let you guys know.

Server: 498/Lucid. Client: Bravia 5500.
It's a known bug with that MEncoder build, and probably a good reason why it's often not a good idea to update the builds yourself (unless of course you are ok with things breaking :)) but thanks for letting us know
There is an update I'm working on that will help with the MEncoder woes, hopefully in the next few days
SubJunk
 
Posts: 1210
Joined: Fri Mar 27, 2009 5:25 am

Re: Latest Windows/Linux SVN discussion

Postby dushashi » Sun Feb 13, 2011 11:38 pm

SubJunk wrote:It's a known bug with that MEncoder build, and probably a good reason why it's often not a good idea to update the builds yourself (unless of course you are ok with things breaking :)) but thanks for letting us know
There is an update I'm working on that will help with the MEncoder woes, hopefully in the next few days


I don't mind breaking stuff :) Thanks for the info SubJunk.

BTW, there is another issue I found, this time with MRSS, it breaks after 25th item. For example for Youtube channels. I will post a screenshot and tracers later.
dushashi
 
Posts: 148
Joined: Sun Feb 13, 2011 11:11 pm

Re: Latest Windows/Linux SVN discussion

Postby chocolateboy » Sun Feb 13, 2011 11:51 pm

dushashi wrote:BTW, there is another issue I found, this time with MRSS, it breaks after 25th item. For example for Youtube channels.


viewtopic.php?f=6&t=6841&p=32004#p32004
chocolateboy
Project Member
 
Posts: 2580
Joined: Wed Sep 16, 2009 10:05 am

Re: Latest SVN build discussion

Postby SubJunk » Sun Feb 13, 2011 11:56 pm

ExSport, does r500 fix it? It might not but I want to know before making other - possibly unnecessary - changes
SubJunk
 
Posts: 1210
Joined: Fri Mar 27, 2009 5:25 am

PreviousNext

Return to Beta Builds

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests