PMS SubJunk Build

Download and discuss official beta builds here

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby Coltaine79 » Thu Mar 01, 2012 11:26 pm

SubJunk wrote:I tested The.Walking.Dead.S02E04.Cherokee.Rose.720p.WEB-DL.AAC2.0.H.264-CtrlHD and it works for me. Audio is perfectly in sync and I can't notice any frame skipping. Do you have any codec packs installed?


Wow fast response!!

Yes, I have "Shark007" pack installed (both 32-bit and 64-bit).

I have uploaded my ps3ms logfile to pastebin. Here is URL: http://pastebin.com/s8Uf6rzG
Coltaine79
 
Posts: 175
Joined: Wed Aug 25, 2010 9:00 pm

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby SubJunk » Fri Mar 02, 2012 12:03 am

Hmm MEncoder is reporting "Muxer frame buffer cannot allocate memory!" for you.
Can you try uninstalling your codec packs and installing K-Lite? Not 64-bit though, just Mega.
It will take 2 restarts to do it safely; restart after uninstalling shark, then after installing k-lite.
SubJunk
 
Posts: 1208
Joined: Fri Mar 27, 2009 5:25 am

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby Coltaine79 » Fri Mar 02, 2012 5:46 am

Hey SJ,

Actually instead of messing around with my pc's codec situation, i decided to try wiping out my PMS installation completely (the folder in Program Files + programdata PMS.conf files + Mplayer stuff in %appdata%) and reinstalling SB66 in it's "vanilla" form. Now those MKVs are working fine! And I can play them using either TSMuxer or Mencoder, both are working perfectly. No framerate skipping and perfectly-synched audio.

This means there was something in my old configuration which was causing this! I'm presently going to try changing each setting one by one and see if I can isolate the setting which caused the issue.

EDIT: Found the culprit. It happens if "A/V Sync Alternative Method" is turned OFF. That setting is turned ON by default in a vanilla installation, and in that case the sync + framerate smoothness is perfectly fine. What I don't understand is why that setting will affect tsmuxer behaviour! Since it's in the MEncoder section.
Last edited by Coltaine79 on Fri Mar 02, 2012 6:54 am, edited 1 time in total.
Coltaine79
 
Posts: 175
Joined: Wed Aug 25, 2010 9:00 pm

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby SubJunk » Fri Mar 02, 2012 6:07 am

Coltaine79 wrote:I'm presently going to try changing each setting one by one and see if I can isolate the setting which caused the issue.
Good idea. It might be a problem with an old MPlayer cache. If we find that it is, we can try removing it on install.
SubJunk
 
Posts: 1208
Joined: Fri Mar 27, 2009 5:25 am

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby mazey » Fri Mar 02, 2012 6:26 am

i always get "Muxer frame buffer cannot allocate memory!" for every file, but they still all play perfectly. i got ac3 filter, haali media splitter and divx installed.
PMS 1.90.2 SNAPSHOT - HP Proliant Microserver N54L 2.2Ghz - Windows Home Server 2011 (64bit) 8GB - Bravia KDL55HX750
mazey
 
Posts: 767
Joined: Sat Oct 24, 2009 9:07 am

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby ExSport » Fri Mar 02, 2012 10:12 am

mazey wrote:i always get "Muxer frame buffer cannot allocate memory!"

Same with me and also files play OK.
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby Coltaine79 » Fri Mar 02, 2012 5:42 pm

SJ,

Coltaine79 wrote:EDIT: Found the culprit. It happens if "A/V Sync Alternative Method" is turned OFF. That setting is turned ON by default in a vanilla installation, and in that case the sync + framerate smoothness is perfectly fine. What I don't understand is why that setting will affect tsmuxer behaviour! Since it's in the MEncoder section.


... which is interesting because I thought it's "OK" to turn off Alternative Sync Method.
Coltaine79
 
Posts: 175
Joined: Wed Aug 25, 2010 9:00 pm

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby ExSport » Fri Mar 02, 2012 6:10 pm

Also my experience is to untick Alternate A/V sync in all cases (MEncoder/tsMuxeR engine)
Just have to say I don't have any files with AAC audio. All are AVI(DivX), MKV(DTS/AC3/MP3), TS, M2TS, MPG etc....
Last edited by ExSport on Fri Mar 02, 2012 8:24 pm, edited 1 time in total.
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby Coltaine79 » Fri Mar 02, 2012 7:08 pm

sorry, but " disable Alternate A/V sync OFF " == Alt. A/V Synch is ON? :)
Coltaine79
 
Posts: 175
Joined: Wed Aug 25, 2010 9:00 pm

Re: PMS SubJunk Build 66 (Updated 2012-02-15)

Postby ExSport » Fri Mar 02, 2012 8:24 pm

sorry...unticked 8-)
ExSport
 
Posts: 2161
Joined: Mon Jan 19, 2009 5:40 pm

PreviousNext

Return to Beta Builds

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest